Malica?
Pozdravljeni, v kratkem bom začel kuhat, pakirat in prodajat vnaprej pripravljene obroke, katere bo potrebno samo pogret. Moj cilj je da je hrana čim bolj dostopna, zdrava in iz lokalno pridobljenih surovin.
Zanima me koliko od vas tukaj bi se za kaj takega odločilo za npr. malico na delu ali kot kosilo doma.
Zakaj ja, zakaj ne?
Kaj bi vam bilo pri tem pomembno, kaj bi vas odvrnilo?
Za vsako mnenje in vprašanje sem hvaležen. Hvala
Luka351, 31.01.2023 ob 20:42
Pozdravljeni, v kratkem bom začel kuhat, pakirat in prodajat vnaprej pripravljene obroke, katere bo potrebno samo pogret. Moj cilj je da je hrana čim bolj dostopna, zdrava in iz lokalno pridobljenih surovin.
Zanima me koliko od vas tukaj bi se za kaj takega odločilo za npr. malico na delu ali kot kosilo doma.
Zakaj ja, zakaj ne?
Kaj bi vam bilo pri tem pomembno, kaj bi vas odvrnilo?
Za vsako mnenje in vprašanje sem hvaležen. Hvala
Jaz se ne bi odločila, če bi bilo drago in vegetirano, iz vrečke. Sicer samo občasno, ker bolj malo pojem čez dan.
Jaz bi se, zakaj pa ne.
Ampak nisi dal nobenih informacij o tem, kaj misliš ponujat.
Logično je, da je embalaža odvisna od jedi, katero misliš ponujati. Neki sendviči so pakirani v vrečke, pripravljene jedi pa v banjice, pokrite s folijo. Ampak mislim, da neka embalaža ni glavni problem, katerega vidiš oz. po katerem sprašuješ.
Luka.
Najprej si zastavi…kdo bodo tvoji kupci?
Bo to topla malica zaposlenih, ki si potem pogrejemo v mikrovalovki?
Bodo to upokojenci?
Družine, ki po šihtu komaj najdejo čas da kaj zdravega skuhajo?
Kakšni bodo obroki? Na žlico? Kos? Pakiranje skledice, ki jih s kavcijo vrnejo ob naslednjem narocilu ( morda skledice s pokrovom, ki tesni?
….
Povej kaj več…
Meni bi bilo sicer všeč, predvsem če je zdravo, a ker sem precej izbirčna si raje sama pripravim in tudi obrok je veliko cenejši.
Tu bi morala res veliko delati na prepoznavnosti in predvsem na okusu, da bi bilo nekaj posebnega za to ceno.
Je res težko najti nekaj, kar je zdravo in nenasičeno z rafiniranim oljem, soljo, sladkorjem, belo moko, itd.
Vprašanje ali se ti taka niša izplača v okolici, kjer si. In koliko jih je takih, ki že imajo zdrav način življenja (so že navajeni sami pripravljati doma), ki bodo pripravljeni za to plačati več. In tisti ki bodo, kaj pripraviti, da se hrane ne naveličajo.
Srečno, če se podaš v to in javi, če bom v bližini naročim!
Za: dostava na delovno mesto; okusna, sveže kuhana hrana, izbira vsaj nekaj različnih jedi pa da je vsaj ena brezmesna, pa še kakšna taka ki se ne pogreva – npr. Solate
Proti: kot je ena napisala, vegetirana hrana, hrana slabega okusa, visoka cena
Če misliš ponujat po Ljubljani, boš imel kar nekaj konkurence. Že zdaj ponujajo kar veliko raznolike hrane.
Zdravo, pakirano bi bilo v 2 ali 3 delno plastično posodico. Zapakiran bi bil celoten obrok, npr. razni zrezki s prilogami, testenine, indijske in azijske jedi, jedi na žlico ipd. Hrana bi se vakumirala s pomočjo dušika, da dlje ostane sveža.
Za lažjo predstavo je tukaj link od ameriškega podjetja Factor: https://www.factor75.com
Ker je vprašanj kar veliko bom na kratko predstavil kaj mislim.
1. Hrana nikakor ne bo iz vrečk, nafilana z olji ali kakimi drugimi ojačevalci, gostili ipd. Vse sestavine bodo pripravljene doma (npr. domače testenine, njoki), surovine pa lokalno pridobljene.
2. Hrana bo vakumirana in pakirana v večdelne posodice v katerih se bo lahko hrana pogrela v pečici, mikrovalovki ali najbolje v ponvici.
3. Raznolikost hrane in dober okus bosta visoka prioriteta, saj sam rad dobro jem. Na voljo bodo jedi na žlico, testenine, rižote, mesne jedi, fit jedi in vegeterjanska ponudba.
4. Začetna lokacija bo Ljubljana z okolico, upam da čimprej tudi Maribor, Celje in Pomurje.
5. Točne cene so še trenutno nedefinirane, bi pa rad bil cenovno dostopen, recimo med 7-9€ na obrok.
6. Jedi bi dostavljal na dom ali v podjetje.
7. Imel bi tudi opcijo tedenskega naročila pri čemer bi bile jedi cenejše in dostavljene 2x na teden, saj zaradi vakumiranja z dušikom v hladilniku ostanejo sveže vsaj 5 dni.
prava kava, 31.01.2023 ob 21:15
Obstaja že odličen Perfect Meals in bolj tako tako Šparov My Fit Kichen. Mislim, da ni več veliko prostora na trgu, težko je prodat, problem je z roki, dostavo.
Zdravo, sem probal oboje in moram reči, da sem bil glede okusa in kvalitete hrane razočaran. Je pa perfect meals itak fokusiran bolj na fitneserje. Razlika bi bila tudi tedensko naročanje, ki bi se cenovno bolj splačalo.
Pikica700, 31.01.2023 ob 21:25
To že vse je, zdaj pa morda nasvet ali izziv za projekt, ki ga ni. Kaj pa če si lačen in nimaš mikrovalovke? A bo na klic? Preko spleta se ne spuščaj, preveč dela. Ne vem če si izbral pravo panogo.
Zadnjič je nekdo spraševal za projekt s kuponi, pa se vidva povežita.
Torej, če je ena avtomobilska znamka so potem vse ostale odveč? Eno podjetje v Slo dela podobno zadevo, pa še to ne (domače sestavine, lokalne surovine, okus?). Bo spletna stran, aplikacija, za starejše pa tudi na klic. Hvala za nasvete, ampak me bolj zanima kaj bi vas motilo ali pritegnilo pri nakupu.
prava kava, 31.01.2023 ob 21:26
Ja potem pa probaj, meni se zdi, da se boš težko pokril. Sestavine, kuharji, proizvodnja, dostava, embalaža, reklama…to je toliko stroškov, da bi moral prodati 1000 obrokov na teden, da bi se ti splačalo. Da ne omenjam pokvarljivosti. Ker prodal jih boš 100, z agresivnim marketingom. Moje mnenje.
Tukaj se ne gre za hiter zaslužek, gre se za pozitiven vpliv, ki bom ga dal ljudem. Zaslužek bo prišel s tem… za preživet bi že 100 malic zadostovalo
prava kava, 31.01.2023 ob 21:36
Aja, mene moti embalaža, ki je plastična. Vseeno občasno kupim od obeh naštetih firm, za v službo. Šparov mi je majhen, ampak ok, je ceneje.
Glede embalaže se strinjam, ampak še nisem zasledil alternartive. Za ta način vakumiranja razne eko/bio plastike ali podobno ne pridejo v poštev. Kakšno povratno embalažo za podjtetja/tovarne/pisarne pa imam v mislih.
Najprej… za koga… Bo obrok…
Šele potem vsebina, pakiranje…
Ciljna publika mora imeti denar!
Jaz sem imela neko podobno idejo… ker je bil problem prehrane v službi…
Kako bo s posodo…
Takrat sem razmišljala o skledicah z nepropustnim pokrovom. Kupijo posodico, kot kavcijo in ob novem nakupu pomito vrnejo… bi morale biti posodice vzdržljive in lahke za vzdrzevanje/pranje…
Nekaj v tem stilu…
Najbolje da greš v večje poslovne hiše… V času malice… in malce povprasas…ko hodijo po malico…
Seveda če ni spodaj menze ali podobno
Ali bi dali toliko za malico?
Kak fb… in za teden napišeš kaj boš kuhal…in sprejemaš naročila…s tem dobiš tudi naročila v naprej in seveda lažje planiras količine…
Ampak kot rečeno…kdo je tvoja ciljna publika, ki bo finančno zmogla placilo
Mene hrana, ki obljublja, da bo več dni ostala sveža, avtomatsko odbije. To je mrtva hrana, ki telesu več vitalnosti jemlje kot daje. Hrana je živa le, ko je sveže pripravljena in samo tako jem – nikoli ne pogrevam. Osebno dam veliko na to.
“Lokalno” je tudi zelo širok pojem. Sicer samo idejo lokalnega zelo podpiram, ampak marsikje uporabljajo toliko gnojil, pesticidov in škropiv (ne jem mesa, zato se v živinorejo raje ne bom spuščala, je pa marsikje stanje zelo alarmantno), da “lokalno” še ne pomeni nujno tudi zdravo. Dobro se pozanimam in spoznam kmeta, od katerega pridelke jem, če že ni kupljeno certificirano ekološko. To je moj drugi “pogoj”. Zaradi tega jem večinoma doma in zelo redko zunaj..
Embalaža – samo ne pokrivat ali ločevat plasti s kako alu-folijo, prosim. Toliko je že znanega okoli tega, da se ne bom ponavljala, ampak – aluminij predstavlja zelo veliko in nevarno tveganje za človeški organizem. Zelo bi podpirala bračljivo embalažo, kvalitetnejšo, za večkratno uporabo!