malo po pasje
V razmislek – tole je s foruma Domače živali. Saj ne res, pa je!
Avtor: Primavera
Datum: 13-12-04 15:21
Ko berem tole, sem z grozo pomislila na to, koliko trpečih in izoliranih psov mora živeti po balkonih, kar je najhuje je pa to, da njihovi lastniki menijo, kako dobro življenje jim nudijo. Da ne omenjam tistih na verigah in v majhnih pesjakih-to so itak primeri za prijavo…
Se pa strinjam z Jano, ko pravi, da če ni dovolj denarja, si ni dobro omislit psa , ne otroka. Le zakaj bi nekoga prikrajševali za zdravo, prijetno in udobno življenje, če mu ga ne moremo nuditi? Ali je mar boljše, da otroka hranimo s Tuš makaroni, socialnim (ne polnozrnatim kruhom), pašteto in posebno salamo, sokom za razredčit in ostalo nesnago, psu pa dajemo ostanke od bednih kosil???? Otroku ne moremo nuditi smučanja, potovanj, izobraževanj, glasbene šole, psa pa ne damo v pasjo šolo, ker šparamo… Beda.Totalna.
Sama imam trenutno dva psa in majhno hčerkico in se imamo super. Komaj čakam drugo leto, ko bomo malo bolj aktivno hodili na sprehode. Pes otroku ogromno da in osebno bi ga priporočala vsem, ki imajo možnost psa imeti in zanj seveda dobro skrbeti. Saj ne gre pri psu le za hrano, pes je kot majhen otrok, potrebuje malo vzgoje, malo cartanja, zadovoljiti moraš njegove potrebe od hranjenja itd. Moj starejši ovčar je tako nežen do moje punče, da komaj verjameš, vsak dan jo poliže po rokici, prinese svojo igračko, čisto se razneži, pa je sicer do drugih psov zoprn, popadljiv, otrokom in ljudem se nastavlja, da ga božajo, Petro pa si je očitno že od vsega začetka prisvojil.
Sicer pa nameravava imeti 3 otroke in 3 ali 4 pse, ker se z njimi resno ukvarjam (jih šolam, skoraj vsak vikend imamo razstave ali tekme, vzrejam jih že drugo leto…). Sama si težko predstavljam, da bi tak način življenja spremenila, ker vidim, da je vsem v veselje. Pa še prisili te v aktivno življenje, da nisi zaležan doma pred TV.