Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek malo za popestritev dneva

malo za popestritev dneva

Pride moja hčer iz vrtca in se malo pogovarjava, pa kosilo in ko po kosilu pomivam začne ona s svojimi vprašanji

A te je kaj bolel trebušček?
Kdaj?
Ja, ko si mene rodila?
Ha? No ja, malo že, pa ne glih trebušček.

Sem mislila, da je s tem zadeva zaključena, pa sem se uštela.

Pa reče, ja vzgojiteljica je rekla, da to presneto boli, ko rodiš.
Aja, sem rekla.

Pa gre barvati in se vrne čez čas. Mami, a več, kako se pride do dojenčka?
Ha? Kako?
Reče hčera, tako, da se imata dva, moški in ženska rada in da sta zelo zaljubljena, pa potem da moški ženski iz pimpeka pikico v lulico in naredita dojenčka. Najprej je mala pikica, potem pa vedno večja in velik trebuh in potem se rodi dojenček (in to zraven še z rokami ponazarja ….)

A si mislite, kako sem bila frapirana nad takšnimi izjavami. Jaz sem samo gledala in bila dobesedno brez besed (me je tast kasneje, ki je bil v tem času v sosednji sobi in je slišal pogovor, spraševal, a si ostala brez besed?)

No, pa vprašam, kako pa si ti prišla do teh zaključkov?
Ja, ….. (vzgojiteljica) nam je to obrazložila.

No in to verzijo je vse popoldne razlagala, vsakemu posebej. Da ste videle šele atija, kako je gledal, ko mu je to razlagala.

Sem naslednji dan vzgojiteljici povedala štorijo, da so imeli zanimivo temo, pa je rekla, da je prišlo do razlage čisto slučajno, da niso imeli tega na sporedu in da ko je začela razlagati (pa še po eno knjigico je šla v vrtevčsko knjižnico), da so bili čisto vsi pri miru in pozorno poslušali. Da jih je bilo zelo zanimivo opazovati.

Po parih dneh pa je prišla do naslednjega zaključka:

Daj ati, bodita z mamico zaljubljena ………, oziroma, daj mami, bodita z atijem zaljubljena, ……. da bom dobila bratca ali sestrico!?

No tko, namesto, da jaz hčer poučim o tem (mislila sem na malo kasnejša leta), pa sem jaz prejela poduk o spolnosti od 4,5 letne hčere.

Pa LP, ŽivaM

Pri nas je bilo pa takole, ko je naša štiriletnica prišla domov iz vrtca in pravi:
Mami, danes smo imeli pa rojstni dan.

jaz: A res, kdo ga je pa imel?

miška: Ana je bila stara tri leta.

jaz jo prekinem in pravim: potem pa niste imeli vi rojstnega dneva ampak so ga imeli v drugi skupini pri tovarišici Mariji (mlajša skupina).

miška: ne, mami mi smo ga praznovali.

jaz: ne, ljubica, pri vas ste sami štiri-letniki.

miška sedaj že besno: pa saj sem ti rekla, da je bila stara tri leta.

jaz tudi že glasno nazaj: če si rekla, da je bila stara tri leta, potem ni v tvoji skupini.

takrat pa miški popustijo živčki: mami bila je tri, sedaj je pa stara štiri leta!

Prave face so tile malčki…!

Pa sta tole res luštni popestritvi.

Hvala vama in vašim pikicam.

LP, S.

Naša dva tudi že kar dosti vesta o tem (3 in 5 let).
Pa enkrat nekaj gledam v zdravstveno enciklopedijo in ko listam naletim na semenčice in starejšemu sinu pokažem sliko(bila je fotografija izpod elektr. mikroskopa).
Mala pa posluša in vsa vesela kar naenkrat zakliče:” Oči, glej, tvoje semenčke!!!”

New Report

Close