Najdi forum

MALTA ali CIPER

Dobro jutro!!

Kdo je bil že na MALTI ali CIPRU naj mi prosim pove kaj zanimivega (temperature, ljudje, kultura, zabava, kakšen poseben hotel, izleti…)…vsaka informacija bo še kako dobrodošla, saj niham med eno in drugo destinacijo.
Najlepša hvala že vnaprej!

Bila na Malti…razen veliko cerkva, ni ravno kaj veliko za početi, plaže obljudene…skratka moje izkušnje so slabe in je ne priporočam.
Za Ciper ne vem, ti pa lahko priporočim Kreto!

lp,

Midva nihava med Malto in Ciprom za poročno potovanje?
Ne vem glede Cipra, glede na razmere tam dol?

Kaj praviš ti?

Urša

ja, veš da sem tudi jaz enako razmišljala. zato sploh upam, da se bomo kam odpravli v tujino!
sicer mi hrvaška obala ne diši najbolj, ampak bomo pa videli kaj bo do takrat!
upajmo na najboljše!

midva sva se zaročila v Grčiji, na Krfu…; glede na to, da je to prvi Grški otok in če se bo kaj zalomili glede vojne, sta lahko tudi hitro doma…

lp in veliko sreče v zakonu!

Živijo!
Midva sva bila na poročnem potovanju na Cipru. Oba, Malta in Ciper sta zelo vroča otoka, saj temperatura poleti doseže tudi 40 stopinj Celzija. Midva sva rabila dva dni, da sva se aklimatizirala. Oba otoka sta turistično dobro razvita s pestro ponudbo. Sta evorpsko naravnava tako da tudi higiena ni problem. Morje je poleti dokaj toplo okrog 28 stopinj in na obali so pogosti valovi (na Malti sploh). Ciper ima nekaj prav čudovitih plaž in midva sva si sposodila motor in se vozila na plaže. Meni je Ciper nekoliko ljubši, saj je Grški in to pomeni odlično Grško hrano. Iz Cipra so tudi ogranizirani izleti v Egipt in Izrael (ampak zdaj verjetno odpade). Tudi na Malti je dobra hrana, le nekoliko več rib je na jedilniku. Sladice pa so povsod odlične. Ob glavnem otoku Malta sta tudi dva manjša otoka Gozo in Comino, ki sta tudi vredna ogleda. Na Malti sva bila že z majhnima otrokoma (2 in 4 leti) in jima je klima in vse ostalo ustrezalo.
Lepo se imej
Irena

Torej priporočaš ciper za poročno potovanje?
Lahko kaj več poveš o tem, v katerem kraju in mogoče celo hotelu sta bila nastanjena?
Koliko časa sta bila tam?
Mi priporočaš kakšne posebne kraje ali zanimivosti na ogled?

Urša

Hvala za vse informacije! upam da se do poletja pravilno odločim in da preživim čudovit dopust! Enako želim tudi vsem ostalim:))

Midva sva bila v hotelu Vergi, nekaj kilometrov ven iz Larnake. Prav zaprav je bilo tu več hotelov in veliko gostinek in ostale ponudbe. Plaža je bila peščena in prodanta, morje pa tako toplo, da sva bila kar naprej v vodi. Sposodila sva si motorček in se občasno peljala v 35 km oddaljeno AyaNapo, ki je posuta s številnimi hoteli v lasti skandinavskih družb in ima krasne bele peščene plaže. Bila sva tudi v Nikoziji, ki je zaradi svoje razdeljenosti na turški in cišrski del kar malce strašljiva in bila na njihovem planinskem delu (pozimi tudi smučajo) z obilico zelenja in številnimi idiličnimi vasicami ter samostani. Ogledala sva si tudi Limassol, ki je najbolj turistično razvit, vendar nama se ni zdel nič posebnega.
Lepe počitnice ti želim!
Irena

Irena, kdaj pa sta bila tam? Kateri mesec v letu?
Tudi naju zanima Ciper, misliš da ne konec maja, začetek junija primeren termin?
Koliko časa pa sta bila vidva tam?

Prosim za čimveč informacij.

Lp Urša

Midva sva bila tam leta 1988, prva dva tedna v avgustu. Junija bo tam vejretno že prav prijetno toplo, lče morej še ne bo tako toplo, vsekakor pa bolj kot Jadran. lepo se imej

New Report

Close