Malta, Quavro
Če iščeš plaže – pozabi! Če se boš imela čas pogovarjati z domačini, ti morda kak skrit kotiček izdajo. Zgodovinsko gledano je kaj videti, a imaš en teden dovolj.
Na majhnem kraju skoncentriranih veliko stvari, a pazi, ker prodajajo že vsak kamen – in itak je že otok en sam kamen.
Na oddih pa kar pozabi. Poleti je tam zelo vroče – za izlete. Jaz bi jo bolj priporočala za pomlad in jesen. Maja in oktobra so tam krasne morske temperature.
Oj,
z možem sva bila ravno v tem hotelu lansko leto. Je ok, če ne zahtevaš ne vem kakšnega luksuza in plaž pred hotelom. Idealna lega zaradi 100 m oddaljene glavne postaje od koder lahko greš kamor želiš na celotni Malti. Najbrž veš, da so avtobusi smešno nizko poceni.
Hrana solidna kot osebje. Pazite le, da so ljudje-domačini med drugim precej pregnani. Hočem reči, da imej vedno drobiž pri sebi, dobro poglej koliko denarja daš iz rok, nas so hotli celo vržt z avtobusa zaradi nekih večdnevnih kart, ki naj nebi več veljale (seveda so še) in smo ga mogli kr malo nabolit-kontrolorja. Priporočam, obvladanje angleščine.
Splošno mnenje pa full ok, zele lepe plaže, nedaleč stran z busem (do 10 min), Quvra zelo živo mestece…
Upam, da sem kej pomagala.
Če imate velike otroke toplo priporočam. Sicer zadnja leta trdijo, da je umazana, ampak meni je ostala v prelepem spominu. Obstajata dve čudoviti plaži na katere se morate zjutraj zbasati na bus. Busi se tresejo, te premetavajo, piha z vseh strani, a imajo svoj čar, ker so starinski in večno zabasani. Najboljši plaži sta Brava Bay in Meliha Bay – prva bolj divja – domačinska, druga malo bolj skomercializirana. Potem pa izleti. Organizirano se splača le Gozo in Comino – dva otoka na katere res ne moreš sam. Prvi je zelo velik in ko prideš s trajektom čez si sam lahko bolj malo ogledaš. Za drugega lahko tudi lokalno ladjico najameš. Valetto si morate obvezno ogledati in če so vaši otroci še študentje naj ne pozabijo študentskih, ker imajo na Malti študentje povsod popuste. V Valetti se splača ogledati muzeje, obzidje in tipično Malteško meščansko hišo – te res ne pozabite. Potem je Medina- od katakomb (pojdite pogledati Agathine, ki so sicer manj znane, a veliko lepše od tistih, ki jih navadno propagirajo), do muzeja mučilnih naprav, obzidja in še in še. Potem je tu Delfin šov (ime jima je Budva in ??? pozabila), sta pa na Malto prišla kot begunca iz Yu v času balkanske vojne. In tu ostala. Potem je Popajeva filmska vasica, najstarejši tempelj, hmhm aja pa Blue Grotte, krasne jame s kristalno čisto vodo, pa Odisejevo votlino. V glavnem vsak dan kaj za ogledati. Posebnost Matle je tudi to, da oni čez leto ne praznujejo praznikov in vse prestavijo na poletno turistično sezono. Vsako soboto ima drugo mesto zabavo. Iz cerkva vzamejo Marijin kip in ga nosijo po ulicah. Sledi zabava na ulici, ognjemet itd… zanimivo in vredno ogleda.
Če te še kaj zanima pa napiši.
Lp
A.
V Cominu sem bila nekaj let nazaj. Tisti bazen, ki je v katalogu je kot prvo neprimerno manjši, izgleda, da so ga slikali podaljšano iz ograje:)
Plaže v bližini sploh ni v bistvu, samo tiste skale, da se nimaš kam dat. Za peščeno plažo je potrebno iti z avtobusom, samo verjetno vsa Malta hodi ravno tja, tako da je gužva.
Otočka Comino in Gozo sta zanimiva, sploh tista “plava laguna”. Valeta kot glavno mesto tudi OK, ravno tako je bila takrat kar ugodna za nakupe.
V glavnem, jaz grem na morje zato, da imam lepo plažo v bližini in uživanje, tako,d a sem bila nad Malto v tem smislu razočarana.
Malta je super destinacija za kaksne absolventske izlete, kjer je poudarek na kaj videti in ga zurati. Za dopust pa jo toplo odsvetujem. Kakor so ze pisale tam so same skale. Pa to niti take skale ne, da bi lahko hodil po njih ali se soncil, take nazobcane, ki jih lahko samo s ceste opazujes. Res je zanikrn otok, kar se tega tice. Res pa je, da imajo na celem otoku ene 4 pescene (take, za majhne otroke) plaze (plazice), ki so natrpane s turisti in meni osebno to ni vsec.
Torej za vse stiri od sebe dat ti mogoce bolj priporocam kaksne kanarske ali pa grske otoke.
Lp,
Miha