Mama …
Kaj si jo pa nafilal s tistimi pobitimi, kva že ???
Ja, srali ga bomo še po dolgem in še počez,
ko boš enkrat že spravil vsa tista preseta v
oprijemljivo obliko, tako, ki se krepko prilega …….
dlani, ne!
Ja, bi me prosim, presvetlili in me malo
spomnili, kje se je tale “svinjarija” že začela
in koko je takrat blo?
Me firbec hudo goni, pa sem mau sklerotična,
pa sem mau pozabila, mogoče pa tudi nisem
pozabila, mogoče pa takrat ni bilo časa za to
presneto branje???
Grem dat preostanek makaronov v
mikrovalovko, mislim, da bom kar tuki
gledala unga, Lorenza Lamasa … he, he!
Mater, kaj bi človek dal za eno tako partijo,
a?
Ej Niobči, da da, tako je. En, koku se že reče,
en klavc je lani ene štiri hkrati, veš, inu pol smo
mi nie, se malo zezali inu zajebavali na tale
račun o …..
Veš, Nioba draga, saj ni lahko, pa vendar,
če se potrudimo in skušamo spraviti v dobro
voljo našo smukčevo mamo, ma niti ne v dobro
voljo, ne to, ampak, da ji vsaj malo odvrnemo
misli od tistega dela noči, ki jo še čaka, ko bo
budna ležala v postelji in razmišljala, torej, da
ji skušamo vsaj povedati, da smo tukaj in za njo,
za njene težave, se zato tudi šalimo, smo celo
pretirano veseli na določene momente, ampak
tako pač je, želimo jo vrniti v tisto stanje, ko bo
vedela, da nekje nekaj je, kar ji bo pomagalo naprej !
In jaz tudi, pa ne v mikrovalovko,
ampak v votlino, kjer hlasta in godrnja
ena čudna težka živalica! En ………….
medočk!
Vse vas poljubljam za lahko noč,
vse vas objemam za lahko noč,
vsem vam bom zrecitirala eno
uspavanko za lahko noč, potem pa …. ostaja preostanek noči samo meni in mojim …….
Žal mi je, da me včeraj dopolda ni bilo v službi, popoldan pa ne blizu PC. In žal mi je da nisem že prej videl te teme. Sedaj sem rabil pol ure, da sem se prebil skozi. In moram reči, da ob tako zgodnji uri, že dolgo nisem mel tako velikega cmoka v grlu.
Dragi Smukec in draga… mama 🙂 Smukčeva.
Bolj kot sem bral vajine poste in odgovore naših prijateljev, bolj sem dobival občutek, da sta se včeraj mama in sin spet našla. Čeprav s pomočjo tega foruma, čeprav z javno izpovedjo obeh.
Naj se navežem samo na Marijin prvi odgovor Smukcu… Smukec verjemi, da je to, kar je napisala Marija resnica. V tem letu sem Smukčevo mamo imel priložnost spoznati tudi osebno in vem, čutim, da ni slab človek in da sem potem, ko sem odkril, da pišemo o naši skupni prijateljici… Smukčevi mami :))) šel še enkrat brat tvoj post. In iz njega potegnil točno to, kar nas večina otrok do svojih staršev ne zna pokazat: To, da imamo svoje starše radi. In da se jim to bojimo pokazati. In da starši v veri, da nekomu želimo vse najboljše, prehitro naredimo napakao pri drugem otroku.
Smukec, verjemi, da imaš najboljšo mamo na svetu in da ti želi samo dobro, čeprav se ti včasi počutiš odrinjenega. Vendar zavedaj se, da ta občutek, ki si ga dobil, ni bil ustvarjen namerno. Kot sme že rekel, starši prevečkrat s tem, da želimo dobro, naredimo napako.
Mama Smukčeva…. kaj naj rečem… Boli, ko vidiš trpljenje na svetu, boli ko vidiš trpljenje prijatelja. Zato ti želim, da bi tudi tebi in tvojima dvema fantoma posijala tista luč, ki se ji reče življenje in veselje.
Naj vas spremlja zvezda severnica in popotnica imenova sreča in veselje, mama Smukčeva, smukec in… puhec!!!!
Vsem ostalim pa resnično en lep dan, dan namenjen razmisleku nas vseh, kakšen je naš odnos, odnos staršev do svojih otrok!
Jani
Dragi Smukec
Če čutiš tako, kot si napisal, potem je prav, da si to končno povedal. Kot mama sem prepričana, da “razlika”, če obstaja, ni zavestna. In ker sem seveda iz postov razbrala kdo je tvoja mama, lahko rečem le, da imaš čudovito mamo, ki ima tebe prav enako rada, kot brata in je na oba zelo ponosna in vaju ima zelo zelo rada. Zakaj delamo “razlike”, ne vem. Ponavadi posvečamo več pozornosti tistemu, ki nas pač bolj potrebuje. Če je v družini otrok, ki je bolan ali se težje uči, ali je preprosto po karakterju takšen, da je manj prilagodljiv in kot starš veš, da bo zato v življenju bolj izpostavljen in bo bolj nastradal ali preprosto, ker nekdo zna na ven bolj pokazati svoja čustva in je bolj priljuden…mu namenjamo več pozornosti. Tudi jaz sem bila “ta neproblematični” otrok. Danes sem takšen odrasel in vesela sem, da sem jaz tista. Tudi pri svojih otrokih zagotovo nehote kdaj naredim razliko. Sta pač različna. A ljubim oba enako in zdi se mi, da bi kar umrla, če bi se kateremu kaj zgodilo. Če bi te vprašala kot otroka, koga imaš raje – babico ali dedka, kaj bi mi odgovoril? Veš sama na to vprašanje ne bi znala odgovoriti. In kot mama, ne znam odgovoriti, katerega od otrok imam raje, čeprav z obema ne ravnam enako. Odgovora pa sploh ne morem dati, saj nimam raje nobenega od njiju…
Draga mama!
Vem, da ti je težko. Ni lahko, ko ti nekdo, ki ga imaš najraje na svetu reče, da tega ne čuti tako. V živjenju sem se naučila, da me prizadanejo le besede tistih, ki mi nekaj pomenijo, ljudje, ki mi ne pomenijo nič, mi lahko rečejo vse. In ker gre tu za besede otroka, vem, da boli. A boli tudi njega. Vzemi to za priložnost. Otrok se ti je končno zaupal. Mislim, da si podcenjevala njegove občutke in menila, da več pozornosti pač ne potrebuje. Očitno jih. Nameni mu jo.
Vem, da si dobra mama. Vem, da biješ boj s tem življenjem in da ti ni lahko. A kot vedno praviš, imaš dva čudovita otroka in ravno za njiju vse to počneš. Zato ima življenje smisel.
Jokaj, če tako čutiš. Poljubi ju, če tako čutiš. Ko smo obremenjeni in zatiramo čustva v sebi je situacija le slabša.
Ni treba, da si vedno pogumna. Ni treba, da si popolna. Bodi le mama, kot si bila doslej in prej ali slej, bodo starši postali tudi naši otroci. Takrat bodo vedeli.
Špela
Če potrebuješ kavico pa povej. Bom šla s tabo, kadar hočeš! :-))
… vem da si rabila veliko poguma da si napisala vse to … ampak sem prepričana da ti je zdaj lažje.
Ti si en krasen človek z ogromno topline !
Jaz te imam rada in sem z mislimi pri tebi … povem pa ti, da sem tudi sama velikokrat očitala svoji mami stvari … kar tako .. brez posebnih argumentov. Vem da imam jaz krasno mami in danes, ko ne živimo več skupaj se super razumeva . Želim si le .. da bi mi kdaj tako odkrito povedala svoja čustva, kot si jih ti svojemu Smukcu ….
Lubčka za odkritost in pogum … šele ko bo Smukec imel svoje otroke … bo vedel, kaj mu pravzaprav želimo povedati .
B.