Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mama

Mama

Moja mama je huda manipulatorka, vsaj mislim, da gre za manipulacije. Celo življenje je sicer “zapečkarska” oseba. Ampak ni pa, da ne bi mogla. To je začela izkoriščati, ker je doma kot otrok videla, če je bil kater od staršev bolan je ostal doma, ampak to je bilo kak teden. Ona je pa to začela izkoriščati. Že kot otrok je imela stalne “glavobole” samo zato, da je bila “boga”. To se nikoli ni končalo.

Zdaj se je začela posluževati nove taktike. Nekaj reče zanalašč potiho in momljajoče, da je ne razumem dobro (sicer govori razločno) in, ko rečem, če lahko ponovi, ker nisem slišala, naredi usta v tanko črto in se obrne stran. Grem v svojo sobo in začne za mano kričati, da ne more v sobo in, da nima denarja na telefonu. Ko sem bila 2 min nazaj zraven nje se pa ni hotela pogovarjat.

Ves caš jamra, s tem mislim ves čas 24 ur, vsak dan, že nekaj mesecev. Ko jo kdorkoli vpraša kaj je, pa noče odgovorit. Pomagat ji ne more nihče, če ne pove kaj je. Ampak mislim, da samo išče pozornost, ko dobi vprašanje ” ja buci, buci kaj pa je, dej povej kaj je” takrat je pa tišina, ker v resnici ni nič sam pozornost hoče in vprašanja kaj je narobe.

Je to manipuliranje ali ne?

Ja, manipulira, izsiljuje. Verjetno so ji vse to v otroštvu dovolili starši in zdaj misli, da to lahko počne s tabo. Ti pa pač nisi njen starš. In nisi dolžna prenašati njenih muh. Magari povej njeni zdravnici pa naj jo pošlje na konkretna testiranja, da se vidi, če je res bolna ali samo nesramna. Poskusi se pogovorit z njo o obisku zdravnika pa boš že takoj videla, če se bo izogibala ali iskala izgovore potem sigurno ni bolna.

…ko dobi vprašanje ” ja buci, buci kaj pa je, dej povej kaj je” takrat….

Resno jo tako sprašuješ???

Odgovor na objavo uporabnika
stara forumašica, 17.03.2025 ob 13:24

…ko dobi vprašanje ” ja buci, buci kaj pa je, dej povej kaj je” takrat….

Resno jo tako sprašuješ???

No, ne ravno tako ampak na prijazen način. Šele potem, ko vidim, da v bistvu manipulira, ne vem , hoče da jaz telepatsko vem kaj je narobe, grem stran in ignoriram saj drugega ne morem, saj se ne da. So pa tudi ljudje, ki jo dejansko ujčkajo in vse še poslabšajo. Ampak oni se pol lepo umaknejo, jst sem pa tista, ko vse manipulacije padejo name.

navada, 17.03.2025 ob 13:22

Ja, manipulira, izsiljuje. Verjetno so ji vse to v otroštvu dovolili starši in zdaj misli, da to lahko počne s tabo. Ti pa pač nisi njen starš. In nisi dolžna prenašati njenih muh. Magari povej njeni zdravnici pa naj jo pošlje na konkretna testiranja, da se vidi, če je res bolna ali samo nesramna. Poskusi se pogovorit z njo o obisku zdravnika pa boš že takoj videla, če se bo izogibala ali iskala izgovore potem sigurno ni bolna.

Smo že poskusili. Vedno ima izgovor zakaj k nekemu zdravniku ne bo šla. Tudi k psihijatru so jo že poslali pa je rekla, da to njej ne bo nič pomagalo.

Odseli se. Ne “moreš”? Prenašaj in daj mir.

Račune se vedno plača, pa čeprav ne z denarjem.

Zivis v svoji sobi, sklepam, da si se zelo mlada? Ob prvi priliki spokaj. Ker bolje ne bo nikoli, zapomni si.

Pollly, 17.03.2025 ob 14:58

Zivis v svoji sobi, sklepam, da si se zelo mlada? Ob prvi priliki spokaj. Ker bolje ne bo nikoli, zapomni si.

A mama sama živi ali živita skupaj? To kar pišeš je bolno, trapasto, neumno, taki se ne obnaša z nobenim, sploh pa ne s hčerko.

Ne znata komunicirati. Ne ti ne mama. Več komunikacije bo treba. Na obeh straneh.

Vzemi jo s sabo na nek izlet kamor si je že dolgo želela. Naredi nekaj dobrega za njo. Ponovi večkrat. Brez očitkov in brez metanja naprej “vidiš kaj jaz zate naredim” in podobnih stavkov. Mogoče bo počasi videla da si prijazna oseba, nisi kot ona in bo spremenila način. Če ga ne spremeni pa žal nič ne moreš. Bodi še naprej najboljša hči kot si le lahko. Ni nobene potrebe, da se spuščaš na njen nivo.

Hočeš reči, da te prenaša v stanovanju, čeprav ji serješ s.. citiram: buci, buci, kaj pa je?

Zahvali se ji, ker te še ni zabrisala ven. Jaz bi te.

Eh, ja…ma ti tu večkrat pisariš in dobivaš nasvete …in kaj…nič…spet na spet anede…

Lej, ne vem kaj cviliš maaaama …, ko v sebi veš rešitev ( vsak pameten jo )  in ta je- stran od take osebe, da se samega sebe zaščitiš, rešiš…osnova psihologije je- stran od toksičnih oseb- pa ne tu neka “čustva” nabijat ala mama, ata, mož, ljubica, teta ,stric mi nagajajo…ti takih oseb ne moreš rešiti, pa če se razčehneš…samo sebe uničuješ…take osebe so psihiatrično  motene .

Če greš stran ne bo mama nič oškodovana, lahko se ji priskrbi zunanja pomoč, če je pač ostarela, dostava hrane in tak dalje ali pa bivanje v ustanovi, dso…, vse se da priskrbeti in poskrbeti – za take osebe kot navajaš…je logika kaj…ti prihajaš na obiske in to je to…zakaj si ti nabijaš krivdo, sram, – nisi ti kriva, da je oseba psihiatrično že dalj časa motena in zavrača zdravljenje…

Naroči se na kako terapijo- ti bodo enako povedali , tu ti pa zastonj svetujemo.

ja, saj tle ji zastonj talamo nasvete pa kot , da ji kdo pištolo drži, da mora z matko živet, kot ,da ne obstaja prav nič drugega, da sta privezani obe na radiator, munjejo do platfona, kot iz trilerja + grozljivka…ja, uboga revica si, žrtev svoje matke, ker ne znaš stran ..

pa ne znaš niti komu od uradnih inštitucij povedat, da te psihično maltretira , da je to psihično nasilje, ki je kaznivo…daj pojdi do Csd-ja in tam povej, imaš nevladne ištitucije, vsa pomoč, da se nekam premakne…ne , tu boš vsak dan  jamrala in jamrala kak si bogica …izgleda, da ti tko odgovarja , drugače bi že zdavnaj kaj spremenila…mama se ne bo, verjemi…

msolivija, 17.03.2025 ob 15:49

Ne znata komunicirati. Ne ti ne mama. Več komunikacije bo treba. Na obeh straneh.

Vzemi jo s sabo na nek izlet kamor si je že dolgo želela. Naredi nekaj dobrega za njo. Ponovi večkrat. Brez očitkov in brez metanja naprej “vidiš kaj jaz zate naredim” in podobnih stavkov. Mogoče bo počasi videla da si prijazna oseba, nisi kot ona in bo spremenila način. Če ga ne spremeni pa žal nič ne moreš. Bodi še naprej najboljša hči kot si le lahko. Ni nobene potrebe, da se spuščaš na njen nivo.

Nikamor si ni želela, si ne želi. Tudi, če smo kdaj kam šli, nikoli recimo na izlet, ker ne hodi rada, vedno samo po hotelih kjer sem bila prepuščena sama sebi, ker je bila ona večino časa v sobi. Gre pa malo preveč denarja, da bi ležala v sobi. Razen po hotelih, noče nikamor drugam. Zdaj niti v hotele več noče.

Pa to ne moreš verjet kaj se dogaja za štirimi stenami, psihično nasilje. Ampak pazi, še otrok razume, da ni okej in bo slej kot prej nekomu povedal, da dobi pomoč . Tu si pa -odrasla – oseba, ki pa tako dogajanje kar prenaša…

Kaj je tukaj potem problem ?  Imamo šolane psihologe, psihiatre , centre za socialno delo, tudi anonimne telefone v stiskah, imamo pomoči v takih primerih. Imaš telefon, računalnik, se naročiš na posvet…iščeš rešitve…

Ali pa pač še naprej prenašaš- zakaj potem pisarjenje in pritoževanje po forumih…

Menda ne bo nek anonimni forumaš zamahnil s čarobno paličico in evo- tvoj problem bo rešen…?

jao , pa to spominja na grozljivko ala fritzl, samo, da se je tu mama prostovoljno zaprla in izolirala pa nadzira in maltretira  hčero. jah , to je primer za inštitucije. to tukaj mi ne moremo reševat. to ni za tak forum, to je za strokovnjake iz socialnih področij. prosim, avtorica tam išči pomoč.

A veste zakaj nikomur ne povem? Ker nima smisla. Ker so določeni ljudje, ki so na mamini strani in govorijo proti meni.  Zato, ker je mama staresjša in niti psihijatri nočejo nič naredit, če ona noče. Ker ni nasilna, je pa potuhnjena in manipulativna. Glede na to, da se ne zdravi pa dejansko ne vem kdaj in če lahko postane še nasilna. Ampak dokler se nekaj ne zgodi ne morejo nič. Samo zato, ker je manipulativna nimajo kaj so rekli. Če hoče sama se lahko gre zdravit, so pa rekli, da ne morejo ukrepat, ker ni nasilna fizično (še).

ah, ja to , da nima smisla je samo izgovor. vedno ima iskanje rešitev svoj smoter. in , če širiš mrežo, se obračaš na več različnih inštitucij za pomoč, je več šans ,da se pride do rešitev. več ljudi se ukvarja s tvojo težavo, ti prisluhne tvojo resnico,  in ti zna pomagat. najdet zate selitev, sobo, k nunam začasno…, ker imaš tudi ti človekovo pravico do mirnega življenja. boš kar prepuščena nasilju ? pa recimo, da ti zboliš,  rataš invalid, nepokretna, kaj bo potem z mamo ? bo šla v dso, itak …ne bo druge in ne bo mogla glumit…na csd-ju se pozanimaj, ne moreš več skrbeti za ostarelo mamo ker imaš svoje zdr, težave…to se pospešeno ureja naprej…ima, ima vse svoj smisel, verjemi …samo kepo rabiš začet valit…

alo, no , ja če ima mama ljudi na svoji strani , potem pa ni samcata , se naj pa oni ukvarjajo z njo, ti pa gasa dalje, reši se kdor se more v takem ni za bit, ne rabiš nič dediščine , naj se zagrebejo .

Ne zdržim več

kaj pa druzga.  pa to vam jaz tuki gor govorim pa me šimfate. pa glej, to je z ženskami konstano.  fse so iste.  ker je navajena od rojstva da je femnizem, večna žrtev, nikoli je nihče ni prizemljil z bačnom gor po kepi, in to igro igra skoz. fse žesnske ste take. ko ste mmalde na sex na telo, ko sste starejše pa levaičarska politika in sluzba , pol pa na otorke  z svojo bolanoo umsko zlobo, nato ko ni otrok na mođa, dokler se ne loči. pol otroci končno res gredo stran, je mogoče kera še poročena pa v ,da sedaj pa bo morala z možem komunicirat. on je ima itak že dost 30 let, ker ve kakšna je.  ampak je trpel zarad otrok.  tko je.  in po lpride starost in zdaj nima nič druzga, nič druzga ne zna kot maniulirat, ker je to vadila celo življenje.  in sedaj si ti na vrsti da pač ti požiraš to. tko je. dokelr še ti en boš imela pun kurac pa te bo socijalna začela jebat. pa da je tvoja mama pa ti slabo vest nabijat. pa policija pa ne vem kdo vse. pa vso tebe obtoževat ,da boš t itudi stara itd itd.  tako je glej za moške  celo življenje.

Ajej , a  smisel pa ima po spletu jamrat neznancem  eno te isto s to mamo , to se je po logiki za vprašat ? povej, iskreno, kaj naj ti mi , ki ne poznamo ničesar ? Tolažimo, jokcamo, trmarimo togotno, zgražamo, razlagamo, šlogamo, izganjamo zlo, plešemo indijanski ples……? Kaj bi ti sploh  rada ?

mene tudi zanima kaj bi avtorica želela od nas, a smo mi tu supermani,  že dolgo jo daje ta  njena mama in lej, to ni moja mama , za nas je x neznanka v vsem ,  mi tvoje ne moremo prek foruma zrihtat ali kaj je to za en hauder minder tukaj ? če hočeš , da te cucamo- evo okej- si boga, boga in kaj zdaj…mama je še vedno taka kot je…ali bo treba drugač zastavit štorijo ?

Z zelo veliko verjetnostjo gre za poskuse manipulacije, da bi dobila pozornost. Ja tako pač je, nekateri so manipulatorji z vsemi žavbami namazani do konca življenja.

Igzekli , to tud ni moja mati, pa zakwa bi se tle rabil skoz ukvarjat z tujimi materami, a jih mi poznamo ?

A mi vemo podrobnosti tujih življenj ?

Mi smo svoje matere poštimal kot se zagre, z empatijo otrok ,  nas so gor spravile , mi svoje poznamo , za tuje nimamo pojma kdo so, kwa so…!

Kwa tle ni jasn ?

Provokacija stalna, itak !

Očitno nimaš izkušnje z manipulatorjem. Z njimi ne gre na lep način s pogovorom.

Mama je osamljena, išče vsaj malo pozornosti in družbe.

Mogoče že malo dementna, verjetno pa že pozabljiva.

Ti pa, čeprav pišeš, da jo prijazno povprašaš, si naveličana vsega in nisi najbolj prijazna.

Sprijazni se, drugače ne bo nikoli.

New Report

Close