Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mama bo imela 80 let

mama bo imela 80 let

Moja mama bo praznovala 80 let.Je kar dobro situirana glede na današnji čas.Hoteli smoji kupiti nov tv..pa si ga je prej kupila sama,hoteli smo ji plačati frizuro,pa se je prej sfrizirala..zdi se mi,da to namerno dela..v toplicah niti noče slišati,kaj šele o kakšnem potovanju..skratka ima vsega dovolj..oblečena zelo dobro,kuhunjski pripomočkov,oprema..itd vse na velikem nivolju..Slik ne mara,je jasno povedala,zlatnino že zdaj razdaja med vnuke in “zaloge”,ki jih ima..od kvalitetnih posodo,posteljnine..Rož ne mara-rezanega cvetja,ker ima doma skorajda celo cvetličarno..itd..kaj za šport?..tudi to odpade,ker hodi le na sprehode..obutev ima zelo dobro..skratka vsega preveč ..če mene vprašate.. mama,ki ima popolnoma vsega,še nama z bratom kaj primakne..Žalostno toda resnično..
kaj bi naredili v tem primeru?..kosila je že rezervirala in plačala za vse sestre brate…prijateljice..znance..in ožjo družino..
..dilema je velika..kaj bi v tem primeru naredili vi..

Bodite pozorni do nje v čustvenem smislu, vsak dan ji pokažite, da jo imate radi. Materialne stvari so minljive, to vaša mama dobro ve, vi se boste pa še naučili.

mi smo našo osemdesetletnico prisilili na pedikuro in masažo … z boni seveda

ne vprašaj, kako je bila vesela, saj se do zdaj sama ni odločila za obiske

pri kolegici so mami kupili vrtno gugalnico … niti slučajno se ne bo gugala, ampak zdaj se 🙂

V tej starosti je čas tisto, kar res šteje!
Podarite ji kakšno simbolično darilo, kolaž fotografij njenega življenja, kak tak lep velik okvir in jih lepo razporedite, mogoče vam še kak fotograf pomaga, da bo res estetsko lepo. Potem pa jo čez leto peljite kam, pojdite skupaj z njo, očitno je še vitalna in verjetno jo kaj zanima, družite se z njo.
Drugače pa, kaj pa kak tečaj tujega jezika, slikanja, fotografiranja, računalništva, itd-? Bi jo kaj od tega zanimalo?

Peljite jo na Brezje alui Sveto Goro ali kam, kjer ste hodili skupaj kot družina

Enega velikega lupčka pošiljam tvoji mami in ji voščim še na mnoga leta. Doživeti 80 let ni šala.
Pokažite ji, da jo imate radi, noben denar in darilo ne more nadomestiti čustvene ljubezni.
Najamite kakšen ansambel, naj ji pridejo v živo kaj lepega zapet, naprimer

https://www.youtube.com/watch?v=3P9eoFjmrjk

lp

Tudi jaz priporočam vrtno gugalnico.Mi jo imamo in mama se strašno rada guga.

Če rada rešuje križanke, naročnino na Enigmo ali Razvedrilo.
Vrtna gugalnica je super ideja.
Kaj pa košara dobrot: kakšen čaj, med, suho sadje, oreščki ,kava, dobri piškoti, kos pršuta, kos dobrega sira,
kakšen liker, …….
Mogoče kopalni plašč, karte z kakšno komedijo v gledališču

Popolnoma verjamem vsemu zapisanemu. Ni kaj podariti, ni kaj kupiti. Verjamem tudi, da ima mama dober standard (včasih so bile pokojnine višje, kot so današnje). Res je nerodno, kaj naj bi otroci kupili mami, ki ima materialno mnogo več od otrok.
Strinjam se s predlogom mame 4-5, da jo peljite na Brezje ali na Sveto goro. Seveda to pride v poštev, če je mama verna.
Drugače pa – ne vem, kaj svetovati. Morda bo prišel čas in to zelo kmalu, ko bo mama potrebovala vaš čas, pomoč, nego… in verjemite to je mnogo težje podariti kot bon, pedikuro, šopek cvetja ali lepo sliko.
Mami čestitajte, morda pa bi ji naročili torto ali spekli kakšno dobro pecivo, povejte ji, da jo imate radi, da ste ji hvaležni za vse, kar vam je dala – ker je v življenju to največ, kar šteje. Nobeno darilo ne more nadomestiti iskrene ljubezni in hvaležnosti. Srečno.

Poznam eno mamo, ki ima vsega dovolj in pravi, da si ne želi ničesar… A domači so med vrsticami izvedeli, da si zelooo želi en lesen izdelek iz drevesa, ki so ga podrli na dvorišču njene rojsten hiše… Ob izdelku iz “njenega” dreva bi rada obujala spomine in bi se vračala v minuli čas, kjer je kot mlada deklica sedela pod krošnjo tega drevesa… 🙂
Menda je tako rekla ona sama. Njeni domači pa so za izpolnitev njene želje poklicali nas: https://www.facebook.com/Izdelki-iz-lesa-Jo{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BEe-Ambro{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BE-658005700934649/?fref=ts

Ma kok ste trdi a res samo jaz vidim, da vaša mama neče NIČ od vas. Da vas neče obremenjevati in vas dajati v stroške. Ma ne. Vi bi pa za vsako ceno ji nekaj uturili. Pa sami veste oziroma pravite, da mama ima denar in da si kupi kar si zaželi. Zato ji namenite svoj čas ali se ponudite, da ji za zabavo spečete pecivo. Ali morda poiščite in prepeljite kot presenečenje nje ljubo prijateljico, sorodnico, sošolko o kateri je kdaj govorila pa sta izgubili stike. Ali morda res kot je nekdo rekel najemite kakega harmonikarja ali morda pevca ali pevko da pride na fešto kako zapet…….
Ne turite pa kake toplice oziroma tisto ki je že sama povedala da ne želi in da ne potrebuje.

Morda tvoja in bratova družina se zberete in jo odpeljete na destinacijo kjer ste pred 40 in več leti dopustovali skupaj…..

Mogoče bi ji podarili kakšne toplice v kolikor ji je do tega…Sicr pa se pridružujem večini, da ji svak dan podarite malo sebe pa čeprav samo s tel. klicem…Vse najboljše vaši mami, babici…

Stenska ura, morda taka z večjimi številkami, če slabše vidi.
Digitalni okvir z vašimi slikami.
Grelna blazina ali kompet odeja in blazina, polnjena s puhom, če jo rado zebe.
Preproga iz čiste volne (so drage kot pes).
Sadika drevesa (ali več njih, morda celo 8), ki ga potem skupaj zasadite.

n Ne bo šlo to čez..ni izgubila stikov.prijateljic.nič od tega,kar je navedeno v tvojem postu..,,vse ima pod “kontrolo”..nebi se izšlo..in niti se ne bo..hvala vseeno..

Naj poudarim še to..vsak teden jo obiskujemo,ali celo več..po telefonu se slišimo vsak dan po 2x vnuki še posebej vsak dan enkrat na dan..peljemo jo kar si sama želi..o sladicah ne govorim..peče še vedno..tako,da torte odpadejo na veliki črti..
..ljubezen ji podarjamo vsak dan…
,,hvala za mnenja,ampak izvirnega še nisem dobila..Polet z letalom z balonom odpade..
skratka moja mama je posebna ampak je ljubezni vredna..

To so same dobre lastnosti in čestitam ji v mojem imenu. Takšni ljudje so mi všeč.
Kupi ji knjigo:
A. Kezele
Življenje-smrt-življenje

Mi poveš kakšna vsebina je?

najemite limuzino … ono dolgooo in jo peljite ko Jovanko okoli

Lahko povem primer praznovanja moje mame za 80 let pred tremi leti. Živi sama, skromno, z veliko obiskovalcev, za štose skoz’ in vesela da ima ljudi okrog sebe. V gostilni smo ji naredili dva zaigrana štosa iz njenih preteklih resničnih dogodkov v življenju. Jaz sem bila v vlogi mame, moja hči v vlogi mene. Naša familija (6 članov) smo ji ob harmoniki zapeli nekaj peami, sestre so ji prebrale verze, podarile domačo salamo, dolgo 3 metre, ki jo je delila obiskovalcem kar nekaj dni. Spekla sem mega torto za žurko, polno peciva…
Veš da bo mama vesela če ji narediš torto-tudi če jo ona super naredi…a misliš da ne bi znala ceniti tvoje? Jaz si res želim, da bi mi nekdo naredil in prinesel torto kdaj… Ker pa mislijo da itak pečem, je še nisem dobila. Hecno.
Moram malo namignit-vsaj za 50 let si je pa.res ne bom spekla sama.
Skratka; mama je bila presrečna da je bila v središču pozornosti. Zelo počaščena, da smo jo v okviru dogajanja pred drugimi pohvalili, zahvalili in počastili. To ji je največ pomenilo.
Tudi ona nam je vsem naredila govor – spontano, malo za pojokat, veliko pa za nasmejat.
Moraš se vživet vanjo, kaj bi ji pomenilo…
Meni je recimo grozno to, da bi bila v središču.

jaz pa ne razumem, kako lahko tujce sprašujete, kaj podariti vašim ljubim.

eto moj predlog, ki ne bo točno definiram bo pa pokazal morda v kero smer razmišlati.

sigurno poznaš svojo mamo, veš kaj ima rada, v čem uživa, kaj ji veliko pomeni, morda v čem je uživala v preteklosti pa sedaj ne več, je kaj opustila, ima kakšno žejo po izletih …

moja bi bila vesela vsake pozornosti, resnično tako kot se pa ona razveseli vsega …

veliko ji pomeni dom in urejenost torej bi kaj dekorativnega, kako malenkost

veliko ji pomenijo spomini torej bi res kaj saam pripravila, famili album, filmček …

jo peljala na enodnevni izlet

probala zrihtati “stilsko preozbrazbo

Kaj pa, če bi eno njeno fotografijo iz mladosti (morda skupaj z brati in sestrami) skenirali na poseben papir in napisali pesmico v šaljivem tonu od njenega rojstva naprej – skratka opisali njeno življenje. Sigurno imate koga v žlahti, ki je pesniško navdihnjen. Take stvari starejše ljudi zelo razveselijo.
Ta papir bi potem dali v okvir – kot spomin. Mami čestitke in vse najboljše!

Če sama ne hodi k pedikerki, bi jo bilo po mojem res treba prisiliti tja …

Drugače pa robotek roombo, tisti osnovni model, ki se ga z lahkoto obvlada. Moja mami se je upirala, trdila, da ga ne bo znala uporabljat, zdaj pa dela vsak dan (je mahnjena na čistočo).

Mi poveš kakšna vsebina je?[/quote]

O smrti, ki jo čaka. Torej ne kupi.

New Report

Close