Mama hoče, da odpovemo počitnice
Saj vam tega ne delajo zanalašč, temveč zato, ker očitno menijo, da bodo sami težko zmogli. Vem kaj je enega dela z enim prašičem za celo družino … Mogoče pa mama misli, da si preveč razvajena in ti želi dati lekcijo. Tvoje pisanje je na nivoju čistvene nezrele osebe. Sicer pa imate ljudi, mesarje, katerim odnesete meso, pa vam naredi kar želite: od klobas do zrezkov … Spoštuj njihovo prošnjo, ostani doma, ali pa izberi drugo možnost – sami delate kasneje ali pa s pomočjo kakšnega mesarja.
Ko neka snaha te kmetije se od blizu ni videla, je doticna gospa dneve in dneve tam delala: cistila, skrbela za zivino, pomagala pri travi, v gozdu, povsod, dan za dnem. Tudi zdaj pride pri vecjih delih (in groza tam celo je po delu!!! ali pa tud ne …). Medtem, ko se je neka snaha samo ugnezdila (in z bratom na kmetiji “zavladala”, po moznosti prisla edino s kufrom starih cunj …
Tudi taka je lahko zgodba, in se najveckrat je …
Ker so ljudje custveno navezani in ne znajo pravi cas presekat.
Tole je zanjo super lekcija, verjetno pa polna bolecin ..
A mama pa nikakor ne more preložiti tega mesarjenja? Sicer pa, pojdi na dopust, prenehaj pomagati pri drveh, senu itd, če ni nič vredno in kupi to ljubo meso na tržnici ali pri sosedovemu kmetu. Bo pač mama (in brat) ostala pri delu sama, potem pa naj premisli ali bo še komandirala tudi tvojo družino in pri delu ostala sama (tudi mesa ne bo mogla več rediti) ali pa se bo prilagodila in imela složno družino, ki ji je v pomoč. Vi pa seveda to ljubo zastonj “meso”. Res pa je da tudi dopust ni življenjskega pomena in ste na tem področju kar precej razvajeni. Trma na obeh straneh.
Holiday, 06.11.2023 ob 11:52
Jokam že cel dan. Moja mama je dobra ženska, ne vem pa kaj jo je pičilo zdaj, da se tako izživlja nad mano in me izsiljuje. Pri mojih doma vsako leto decembra delajo klobase, salame in pripravijo meso za v skrinjo, seveda tudi za mojo družino. Ne samo, da na ta račun veliko prihranimo, vemo tudi kakšno meso jemo. Mi pa vsako leto, dokler sta otroka še v vrtcu v novembru hodimo na dopust. Letos bo pri mojih drugače in bo meso ravno, ko gremo mi na dopust. Mama hoče, da odpovemo dopust, če hočemo dobiti meso. Ve da je to nemogoče in ve kako veliko nam pomeni domače meso in da letos še nismo bili na dopustu, ker je ta novembra naš glavni. Vedno pomagamo pri mojih, ko so drva, ko je košnja in mrva, čeprav mi od tega nimamo nič. Prosila sem brata, da spametuje mamo in je totalno na njeni strani. Zdaj že nisem več prepričana, če imam prav. Res me mori in žre ta situacija.
Daj no, kolk si stara? 10? 15?
Zarad takih staršev, sem jaz raje večkrat prekinla stike z njimi in se imela lepo
Z materjo par let nisem govorila, celo imela blokirano telefonsko, da sem imela svoj mir. Še otroka sta se nehala oglašat na njene klice, ko sta malo zrasla in ugotovila sama kaka je.
Ker je letos padla in si zlomla kolk, imela operacijo, sem se malo vdala in ji 1x na teden nakupim stvari in jih odpeljem, 10 minut obiska in to je to, občasno tud peljem do zdravnika. Jasno sem ji dala vedet, da če bo ga srala, jo blokiram in v petek zvečer odblokiram, da pokliče, kaj rabi iz trgovine in jo v soboto popoldan spet zablokiram, ker je spet začela vsak dan klicat rabim to in rabim to. A glej hudiča, doma z njo živi brat in ne more do trgovine, da ji kupi, ker je daleč, ker mora na avtobus in bla bla. Je spoznala, da se ne hecam in se drži dogovora
Moje življenje, moj mir, je najbolj važno in ga lahko furam brez nje
In tako kot sem se odpovedala dedovanja po fotru, sem že jasno povedala, da tud po njej nočem nič in se vsemu odpovem. Preveč negativne energije in tega ne rabim
Jaz imam raje svoj mir
Ti pa tud začni živet svoje življenje s svojo družino-partner in otroci in prenehaj jokat, meso in klobase, tega niso vredne, saj pa si odrasla oseba. Meso se kupi, pri kmetu, tud v trgovini, mesnici
Vzami se v roke, da ne boš drugo leto jokala, kako te je partner/mož zapustil, ker si tolk letala okol svoje mamice
In idi na ta dopust, al boš zarad kolin, otroke prikrajšala za dopust in uživanje z mamo in očetom????
Anonimno 8397, 08.11.2023 ob 14:23
A mama pa nikakor ne more preložiti tega mesarjenja? Sicer pa, pojdi na dopust, prenehaj pomagati pri drveh, senu itd, če ni nič vredno in kupi to ljubo meso na tržnici ali pri sosedovemu kmetu. Bo pač mama (in brat) ostala pri delu sama, potem pa naj premisli ali bo še komandirala tudi tvojo družino in pri delu ostala sama (tudi mesa ne bo mogla več rediti) ali pa se bo prilagodila in imela složno družino, ki ji je v pomoč. Vi pa seveda to ljubo zastonj “meso”. Res pa je da tudi dopust ni življenjskega pomena in ste na tem področju kar precej razvajeni. Trma na obeh straneh.
Tukaj pa res ni trma na obeh straneh in danes pac dopust ni nek luksuz, ce si ga kdaj privoscis. Ce le imas denar.
Kar lepo mati (custveno) izsiljuje. Ker ve, da lahko. In ker racuna, da bo (spet) uspela.
Vsi ki ste tako presneto pametni da si lahko meso kupi ali postane vegi. Tu sploh ne gre za meso! Tu gre za odlocanje med staro in novo druzino in zato gospa joce. Ker se ne cuti sorejete s strani primarne druzine. Svinje res ne morejo orestaviti, ker je to z luno in se december….tudi jaz ze 2. leto zapored zakujam najpomembnejse dogodke v sluzbi. Zaradi orasica. Svojega. Morda vam bo lazje odlociti ce boste na dejanje gledali le kot na neizogibno, ter da nima veze s tem koliko vas imajo starsi radi. Naslednjic pa dopust planirajte fleksibilno.
Oihrv, 08.11.2023 ob 20:27
Tukaj pa res ni trma na obeh straneh in danes pac dopust ni nek luksuz, ce si ga kdaj privoscis. Ce le imas denar.
Kar lepo mati (custveno) izsiljuje. Ker ve, da lahko. In ker racuna, da bo (spet) uspela.
dopust je kar luksuz. 600€ za 2 nocitvi kot da kihnes.+ ostali stroski, ne le nastanitev. Za povprecno druzino. Kaj pa je to ob 1100 minimalcu a ne 😎😎