Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mama in laž

mama in laž

v začetku leta sem nevede zafrknila mamo- nekomu se je nekaj zlagala, jaz sem pa po nesreči povedala resnico. Od takrat se ne pogovarja z mano, z njo je potegnil tudi oče- pač, potegne z njo, da ima mir.

Tako je od takrat. Hoičeta, da se ji opravbičim, ker sem ji takrat napela par besed o laži,  itd.Opravičila se ji nisem.

Za Božič nista povabila, sem pa dobila ciničen sms. nanj nisem odgovorila, ker niti nisem vedela kaj naj naredim.

Imam petdeset plus let, mama skoraj 80. To dela cel lajf…meni pa nabija krivdo.

Odrezala sem jo, ne morem oin nočem več

Mama bo kmalu umrla, ti boš pa živela s to slabo vestjo. Prav je, da si razkrila laž, spremenila je pa nikoli ne boš. Preboli.

ni prvič, ampak sedaj je prvič v taki obliki. Ona laže skos,  dela se ugledno, spoštovano,…

Jaz imam tudi točno takšno mamo, ampak sem se naučila, da je spremenila ne bom, da boljše, da večinoma ignoriram ali pa ji povem “ma ne že spet, mama”. Ponavadi neha, če ne, se pa malo zjezim.

Tak odnos do matere pokaže samo kakšni ljudje ste. Veš koliko je stara in morda je imela razlog. In Slovenci komaj čakate da vam nekdo umre in da se zmazete. Res pokvarjeni vsi

Nimamo vsi takih mam, ki bi si zaslužile naziv “mama”..

In kaj od nas pričakuješ pri teh letih? Saj si jo odrezala. Stoj za odlocitvijo ali znižaj ego. Vsi se kdaj zlažemo. Pride kdo od frizerja s sracjim gnezdom na glavi. Sicer raje nič ne rečem ali rečem, da si prečo lohk kdo popravi. Ali na vprašanje, a mam debelo rit, kaj to sploh komentirat kot rečt, da bi kaj drugega pristojalo kot da poudari debelo rit. Zgolj brezvezna primera. Ko ne odgovoriš ali zaviješ v drugo smer. Ali pač obrneš kaj na hec. Če želis mir kot fotr, nekaj naredi. Ali pač goni svoje z egom  in s tem živi. Če bi fotr varal mamo, pa bi ga na drugi dobila, a boš mat še tolk ponižala, kokr je sleoa al gre za sračjo frizuro, al kaj se je zlagala s celofanom? Cel cajt to počne. Spremenila jo ne boš, pogovarjaš se z njo pa tud ne v sem cajtu življenja. Ker nisi lih osem let stara.

zlagala se je nekaj velikega in v laž vključila povsem nedolžne ljudi, ki so zaradi tega fino nasankali,.ne gre za nedolžno laž- tokrat ne.

Ali stoj za odločitvijo ali se pogovori z njo. Da ne boš potem, ko ne bo možnosti več rekla, to in ono. Če si jo odrezala, pač s tem živi brez vesti. Ne vem. Mogoče imata kakšno skupno točko. Ona ne bo, ti tudi be, obe pa pričakujeta opravičilo druga deugi, pa je ena bolj ponosna kot druga. Z njo razčisti, če te bremeni. Drugače pa pač zivi z odločitvijo.

Pa daj nehaj, deluješ iz ega… Kaj imaš ti mami za zamerit in jo pri teh letih odrezat…. Malo se zamisli nad sabo, je kakršna je, ti je ne boš spremenila, je pač ena oboga duša, ko se ji verjetno malo um megli… Razmisli…

Odgovor na objavo uporabnika
mama in laž, 26.12.2024 ob 17:18

zlagala se je nekaj velikega in v laž vključila povsem nedolžne ljudi, ki so zaradi tega fino nasankali,.ne gre za nedolžno laž- tokrat ne.

javno se lastno mater ne blati

pa sem vas! hvala za klike

No, glej, da tebe ne bo kdo odrezal in klikov ne bo. Boš sam odletela. 😅☺️☺️☺️

Odgovor na objavo uporabnika
mama in laž, 26.12.2024 ob 17:39

pa sem vas! hvala za klike

Ti pa nisi diht.

Celo življenje manipulira in emocionalno izsiljuje. Enkrat je treba narediti rez.

New Report

Close