Mama išče sinu punco
Danes me ogovori ena ženska prvo s tem, če vem kje je neka ulica, ko ji povem pa začne a imaš fanta, ti bi bila direkt za mojega sina in začne naštevat, da je redno zaposlen, priden itd. itd in mi hoče na vsak način dat njegovo številko. Sem bla kar presenečena in se cel dan sprašujem kaj je to z deci, da jim mame iščejo ženske in to kar tko po cesti mimoidoče.
Daj no, 26.03.2023 ob 19:36
Meni je hotela kar sestra eno predstaviti, pa sem odklonil. Ponižujoče do amena.
Zakaj je to ponižujoče? Mojega moža mi je predstavila sodelavka. Je bil njen sosed. Kaj je ponižujočega v tem da ti sestra predstavi kolegico? Saj je ne rabiš oženit.
zakaj137, 26.03.2023 ob 19:42
Zakaj je to ponižujoče? Mojega moža mi je predstavila sodelavka. Je bil njen sosed. Kaj je ponižujočega v tem da ti sestra predstavi kolegico? Saj je ne rabiš oženit.
Zato, ker je bilo vse v kontekstu: “samski si, naj ti predstavim eno, zanimajo jo podobne reči, kot tebe…”.
Jaz tudi verjamem avtorici, sem delala kot študentka v proizvodnji in so mi ženske tam ponujale svoje sinove približno moje starosti me vabile na slave, bajrame, kave in podobno. Včasih so še sinovi prihajali po mame pa so hotle, da prisedem in tudi mene peljejo domov. Seveda sem zavrnila to mi je pa res mimo, da se tako išče partnerja otroku kot, da smo v srednjem veku. Jaz svojim otrokom že ne bi iskala ženske pa naj bodo sami, če si niso sposobni najdt.
Daj no, 26.03.2023 ob 19:50
Zato, ker je bilo vse v kontekstu: “samski si, naj ti predstavim eno, zanimajo jo podobne reči, kot tebe…”.
In mogoče bi ti bila všeč in bi se ujela. Pa si to spustil zato ker si se ponižan počutil? Kako pa je neponižujoče spoznati nove ljudi? Kje jih spoznavaš da ni ponižujoče? Tvoji prijatelji/družina te najbolj poznajo in če mislijo da bi se mogoče z nekom ujel, zakaj je to žaljivo? Saj te ni želela poročiti z njo. Samo predstavila bi vaju.
Pred skoraj 20 leti sem sodelovala na popisu kmetij. Hm, hm, kaj naj rečem, eni so res bili obupani, skupaj z njihovimi starši. Eni po ovinkih, drugi bolj direktno … ena mamca je rekla: “Vse imamo, samo snahe ne”. Nobene veze s popisom, kar nekaj silijo po svoje. Smešno, da neko mimoidočo študentko skoraj snubiš za poroko.
Daj no,
Meni je hotela kar sestra eno predstaviti, pa sem odklonil. Ponižujoče do amena.
………………………………….
………………………………….
Ma daj no mir človek, kaj si tak? Jasno je, da sestro skrbi, da bo brat ostal zagrenjen incel. A vsaj k prostitutkam hodiš?
Poglej pustil bi sestri, da ti predstavi tisto obupanko, ker tak kot si nimaš kaj šanse pri ženskah. Ker katera pa bi hotela motenega, antipatičnega, mejno osebnostno motenega pezdetka, ki preživlja dneve na nekem forumu za upokojence in ljudi srednjih let in za povrh vsega dostikrat še pisari kot ženska!
Pa saj to niti moški ni!
Možnosti nimaš veliko in bi lahko pustil, da vsaj mamica in sedtra poskrbita zate. Težko jima je, ko vesta, da te ljudje gledajo in si mislijo kakšna zguba si.
Ne moreš vrjet, 26.03.2023 ob 17:50
Danes me ogovori ena ženska prvo s tem, če vem kje je neka ulica, ko ji povem pa začne a imaš fanta, ti bi bila direkt za mojega sina in začne naštevat, da je redno zaposlen, priden itd. itd in mi hoče na vsak način dat njegovo številko. Sem bla kar presenečena in se cel dan sprašujem kaj je to z deci, da jim mame iščejo ženske in to kar tko po cesti mimoidoče.
…hahaha…mama sita sina…ti ga hoce podvalit…da ga zacne druga pedenat….
ne vem no..jaz tega ne bi tko resno jemala. ponavad otroci niti ne vedo da se bliznji grejo zmenkarije. ene mame so take da se rade vtikajo v otroke ne zelijo da so sami ker menijo da so osamljeni. ne bi pa to vzela kot nekaj hudega in vsiljivega pac pa zgolj pretirana skrb. sicer pa kj ves mogoce pa tudi naa tak nacin koga pametnega spoznas.
Poden, 27.03.2023 ob 14:41
…hahaha…mama sita sina…ti ga hoce podvalit…da ga zacne druga pedenat….
Največkrat gre za tole. Mama bi se rada znebila sina na lep način. Pri teh mamah gre za manj inteligentne osebke, ki mislijo, da je iskanje partnerja enakovredno. Ker je njo vzel prvi ki ga je pogledala, misli, da velja tudi obratno. Kar pa seveda ni res in s tem mu nezavedno tudi škodi v tem pogledu, saj v današnji družbi je zelo pomembno tudi kakšne starše imaš. Tako da s temi dejanji prispeva, da bo sin še dolga leta živel pri njej. Zato tudi naslov ‘MAMA išče sinu punco’, ne pa ‘OČE išče sinu punco’, ker oče bi že vedel, kaka je situacija.
Moja starša sta imela dogovorjeno poroko, pa sta imela dober zakon, za razliko od mene, ki sem si sama izbrala moža, pa se ni izšlo. Hja, tudi ne vem zakaj bi se vsi morali poročiti. Tudi neporočeni so lahko koristen in ustvarjalen del družbe. Veliko ljudi se boji poroke in skupnega življenja, kar se mi ne zdi nič čudnega, ker je povprečen slovenski zakon slab. Redke so izjeme kjer res vlada iskrena ljubezen, sprejemanje, razumevanje, spoštovanje in medsebojni suport.
Marsikje, kar dobro funkcionirajo dogovorjene poroke. Marsikateri fant/punca je veliko primernejši kandidat za družinsko življenje pa nikoli v življenju ne dobi priložnosti, da bi koga spoznal. Na drugi strani pa tisti, ki so aktivni na tem področju, marsikdaj niso primerni za družinsko življenje in grenijo življenje drugim (nasilje, alkohol, lenoba, požrešnost, alkohol, kajenje, nezdrav življenjski slog, kričanje, izvajanje psihičnega nasilja, odsotnost, nezvestoba, neiskrena ljubezen, manipuliranje). Verjamem, da bi se se marsikdo potrudil za partnerski odnos, če bi le dobil priložnost in bi se verjetno izkazal za boljšega partnerja kot pa si ga nekateri izberejo.