Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mama me je klofnila, pa sem jo kar nazaj udarila

Mama me je klofnila, pa sem jo kar nazaj udarila

Odgovor na objavo uporabnika
morska pena, 27.05.2021 ob 08:07

Draga moja, najprej si vsi v družini priznajte vključno z očetom, da je vaša mati alkoholičarka, vsak ki ni sposobne kontrolirati koliko spije je alkoholičar. Toliko. Verjetno se vsi bojite njenega alkoholičnega jezika, najbolj pa še oče,, zato jo tudi ni ustavil, ko bi jo moral. Tvoja mama ima izredno nizko samopodobo in v alkoholnem stanju rabi nekoga potunkati zato, da je ona večja. In na koga se spravi nate ali pa na nekoga drugega, sem bila tudi že v družbi kjer je pijana ženska tako zmerjala za nič svojega moža, da je bilo nam vsem nerodno.  Če kot družina ne boste prepoznali problema njenega globokega gledanja v kozarec, bo z leti vse samo huje in take in podobne scene se bodo nadaljevale. Verjetno te ni udarila prvič, verjetno te je udarila tudi prej ko si bila majhna in nemočna. Verjemi po klofuti, ki si ji jo vrnila nikoli več ne bo dvignila roke nad teboj. Ljudje, ki pretepajo šibkejše (lastne otroke) prenehajo s tem početjem, prenehajo ko ugotovijo, da jo lahko dobijo nazaj in da boli…od tlej ne dvigajo rok več na otroke. Žal je tako, moje delo je tako, da sem v stiku s odraslimo, ki so jih kot otroke tepli in povejo ravno to.

Kaj lahko storiš. Opraviči se mami za izpad, ki si ga imela, ker bo to pokazalo tvojo zrelost. Potem pa se o stanju tvoje mame pogovori z očetom in brati in nekaj ukrenite, poskusite se pogovoriti z njo o njenem pitju. Verjemi, da ga tudi naskrivaj doma kaj spije, oče sigurno kaj ve o temu, samo je tiho. Moški pač. A se bo kaj spremenilo ? Morda? Če se ne bo boš z leti vse manj rada zahajala domov. Žal bo tako kot v mnogih slovenskih družinah, boste pometali pod tepih cele kupe smeti.

@MorskaPena

Oprosti, samo avtorica (žrtev) pa se res nima kaj za opravičevati, nasilnežu za samoobrambo! Ni je udarila – udarila jo je nazaj! To kar si svetovala je tako kot, če bi žrtvi posilstva rekla naj se opraviči, posiljevalcu, da ni uživala.

NE! Avtorica ni kriva in stanje se bo stopnjevalo, dokler se krivdo vali na žrtev, namesto da se od nasilneža zahteva prevzem odgovornosti za svoja dejanja! Vsi prisotni so videli in slišali (spet) kaj coprnica dela ter bili bodisi tiho, bodisi spravili na žrtev. V nekem trenutku pa ima tudi avtorica pravico do samoohranitvenega nagona in poslati nasilno mati ter njene spodbujevalke, objokovalke in opravičevalke v tri PM!

Dekle ni dobro naredilo, v bistvu je sama sebi dala “focn”. Spustila se je na nivo alkoholizirane – neprištevne matere in to jo bo grizlo do konca življenja, kljub poskusom potlačitve. Čaka jo še dolga pot do osebne zrelosti in resnično trdo garanje na ureditvi psihe. S pomočjo psihološke pomoči ji bo uspelo prej.

V tisti situaciji, četudi je mogoče tole fake zgodba, a v realnem življenju verjamem, da se pogosto dogaja, bi bila pravilna reakcija, da bi dekle stisnilo zobe in zapustilo prizorišče nasilja. S tem bi ohranila svoje dostojanstvo. Ko bi se mati streznila in umirila, bi pa stopila do nje in se pogovorila z njo. Stike z njo bi maksimalno omejila ali za nekaj let ali dokončno prekinila, odvisno od kvalitete pogovora. S strupenimi starši se ne obračunava, temveč se z njimi pretrgajo stiki …

PORTRET45, 27.05.2021 ob 10:48

Dekle ni dobro naredilo, v bistvu je sama sebi dala “focn”. Spustila se je na nivo alkoholizirane – neprištevne matere in to jo bo grizlo do konca življenja, kljub poskusom potlačitve. Čaka jo še dolga pot do osebne zrelosti in resnično trdo garanje na ureditvi psihe. S pomočjo psihološke pomoči ji bo uspelo prej.

V tisti situaciji, četudi je mogoče tole fake zgodba, a v realnem življenju verjamem, da se pogosto dogaja, bi bila pravilna reakcija, da bi dekle stisnilo zobe in zapustilo prizorišče nasilja. S tem bi ohranila svoje dostojanstvo. Ko bi se mati streznila in umirila, bi pa stopila do nje in se pogovorila z njo. Stike z njo bi maksimalno omejila ali za nekaj let ali dokončno prekinila, odvisno od kvalitete pogovora. S strupenimi starši se ne obračunava, temveč se z njimi pretrgajo stiki …

@Portret45

Do takšnih situacij pride zato, ker se dostojno stisne zobe in odide, potem pa teka famoznega opravičila ni ali pa je neiskren in povod za ponovitev dejanja. Vsi pozabljamo, da ni bilo prvič nasilje, ampak prvič avtoričina samoobramba.

Definitivno pa je brezkompromisna prekinitev stikov edino pravilna in bi bila pravilna že pred desetletji z odločbo CSDja na podlagi zagotavljanja varnosti (predšolskega) otroka.

Bravo!

Ne sekiraj se, popolnoma prav si ravnala. Spoštovanje mora iti v obe strani.

To je nagon. Mama mačka okufuta malo muco, da se odseli. Pojdi na pašnik pogledat koze. Enako. Moja izkzšnja ne da se.. Z mojo mamo se tudi tik pred smrtjo ni dalo pogovorit. Ne glede na moje dosežke je govorila, da sem otrok s posebnimi potrebami.

Mene je tudi na polno nalomila enkrat sredi osnovne šole. In takrat se je neki v meni zlomilo in sem jo mahnila nazaj. Od takrat naprej me ni več udarla (prej sem jih redno dobila). Včasih pač morš postavit meje, četudi take.

Simona176, 28.05.2022 ob 18:40

To je nagon. Mama mačka okufuta malo muco, da se odseli. Pojdi na pašnik pogledat koze. Enako. Moja izkzšnja ne da se.. Z mojo mamo se tudi tik pred smrtjo ni dalo pogovorit. Ne glede na moje dosežke je govorila, da sem otrok s posebnimi potrebami.

Psihopat se ne spremeni.

Milo za žajfo, drugače ni miru!

spostovanje si je treba prisluziti familija gor dol

klofuto si je zasluzila

Vsak od nas ima nekje limit tolerance.
Prav je, da si se postavila zase. Mama gor, mama dol. Tudi gospa mama, če ji ta naziv sploh pritiče, glede na njene izpade, si je “streznitev” zaslužila.
NIKOLI ne dovoli, da te kdo ponižuje.

Mislim nate, vse dobro

mama in hči, 24.05.2021 ob 23:55

V petek zvečer smo šli familjarno v mesto, pa prijatelji so prišli, skratka ena taka luštna družba smo bili.  Moja mama v družbi rada malo pregloboko v kozarec pogleda in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Ne vem zakaj se je spravila žaliti in zaničevati mene. Sem dobrega videza, dobro situirana, z urejenim življenjem. Mlada sem se osamosvojia, delala sem že v sredni šoli, fakulteto v tujini sem si plačevala z štipendijo, prihranki in občasnim delom. Do ljudi sem spoštljiva.
Tokrat je mama šla predaleč. Res je je začela vtikati v zelo osebne zadeve in to pred vso zbrano družbo in tako naglas, da so nas slišali vsi gostje lokala.
Želela sem jo ustaviti, ko me začela me je zmerjati z res nizkotnimi izrazi. ker se ni dal motiti sem ji rekla, da name se alkoholik njenega kova ne bo žalil in zaničeval, ni alkoholik a sem jo želela z izjavo “strezniti”. Primazala mi je tako klofuto, da mi je skoraj glavo obrnilo, meni pa je roka tudi kar sama skočila in sem jo udarila nazaj. Bila je tako šokirana, da je končno utihnila. Ona se je počutila osramočeno, jaz pa zadoščeno. Vem, da mame ne bi smela udariti, pa vendar sem jo nekako morala ustaviti.
Res nimam slabe vesti zaradi svojega dejanja, mama bi jo morala imeti. Sestra in brat se z mano ne strinjata, oče in prijatelji se, med gosti lokala pa sem tudi požela odobravanje. Opravičila se ji ne bom, kolikor poznam svojo mamo se tudi ona ne bo, se bo rajši naredila kot, da ni nič, samo da se ne bi potrebovala opravičiti ali pogovoriti. V resnici delam po občutku, kaj v resnici bi se spodobilo v taki situaciji pa ne vem. Kljub temu, da ne občutim krivde, me cela situacija malček nervira, je pa trenutno kar malo lažje ker sem dala ven iz sebe.

Bravo, pravilno si naredila, tudi jaz imela taksno izkusnjo, koliko si pa stara.

Joj, kako mi je to znano.. kot bi jaz pisala članek. Tudi pri nas je isto- ženska skriti alkoholik.. pred drugimi fina kot dama ( dokler se ne napije) doma sam hudič.. nič je ne ustavi, Nič! S svojim mestnim jezikom opleta, dokler se ne odstranimo vsi iz nje e bližine.. ampak- bog ne daj, da ji kdo pove resnico v obraz.. pol pa jok in stok- je pa največja žrtev.. Sama sem njene življenjske dosežke prekosila že pri 18, pa sem še vedno poslušala, kako gnoj sem, da itak nič ne bo iz mene v življenju..oče iz ljubega miru ne origira, čeprav bi jo po moje- glede na njen poniževalni odnos in grde besede- že pred leti moral enkrat dobro prisolit. Žal je kasneje prišlo do situacije, ko me je v navalu žalitev iz vsega lepega- češ, kaka kurba sem itd. ( opp. prvi in edini fant, je sedaj tudi moj mož)- zapustila realnost, in sem jo jaz klofnila. Seveda ona v jok- spet “žrtev”. Od takrat naprej mi te besede ni upala več rečt. Se pa še vedno znaša nad drugimi.. tako da, avtorica- druge izbire za prizemljitev nisi imela. Postavila si se zase  in prav je tako!!

Čisto prav si naredila. Brat in sestra pa naj imata z njo odnos kakršnega želita. Verjetno sta “mamina maza” in predvidevam, da sta v življenju dosegla manj kot ti, zato sta tudi tako reagirala. Ne skrbi, ne imej slabe vesti, niti se se ne nerviraj. Čas je, da se mama opraviči. Saj morajo tudi starši spoštovati svoje otroke in imeti spoštljiv odnos. Bratu in sestri pa tudi svoje povej.

Anonimno 4811, 27.05.2021 ob 08:40

@MorskaPena

Oprosti, samo avtorica (žrtev) pa se res nima kaj za opravičevati, nasilnežu za samoobrambo! Ni je udarila – udarila jo je nazaj! To kar si svetovala je tako kot, če bi žrtvi posilstva rekla naj se opraviči, posiljevalcu, da ni uživala.

NE! Avtorica ni kriva in stanje se bo stopnjevalo, dokler se krivdo vali na žrtev, namesto da se od nasilneža zahteva prevzem odgovornosti za svoja dejanja! Vsi prisotni so videli in slišali (spet) kaj coprnica dela ter bili bodisi tiho, bodisi spravili na žrtev. V nekem trenutku pa ima tudi avtorica pravico do samoohranitvenega nagona in poslati nasilno mati ter njene spodbujevalke, objokovalke in opravičevalke v tri PM!

Anonimno 4811 👏👍

Tvoj odgovor je bil povsem na mestu. Ne obremenjuj se s tem, kaj drugi mislijo.

kokoši, 25.05.2021 ob 01:28

Avtorica vrjetno si morala veliko prestati zaradi mame in zato je logično, da je prišlo tudi do nečesa takega. Lepo da ti je odleglo.

In ti tukaj nam, da si naredila fakulteto v tujini, ali kako? S takšno slovnico? Hm, mogoče bi želel naslov, da se na stara leta še jaz malo zafrkavam s izobrasbo.

Samo tako ti povem kdor ne spoštuje tebe ni vreden tvojega spoštovanja. Udarila si jo pa kaj potem, če je mama saj je ona tebe prva. Zmotno je mišljenje, da roditelja pač ne smeš udarit. Po drugi strani pa bi roditelj lahko tebe tepel kakor bi hotel. Ne. Prav si naredila.

Sama sem v podobni situaciji razen tega, da moja mama ne potrebuje alkohola, da me žali, laže o meni, zaničuje in še bi lahk naštevala… Tudi tepežke je bilo dovoljiz njene strani… Vse kar imam v življenju sem si naredila sama in lahko z ponosom rečem, da imam že zdaj več kot ona. In to jo jezi dobesedno žre jo ljubosumje ker jaz lahko ona pa ne. In veš kaj sem naredila sama? Preprosto odklopila sem jo.

Novodobni “strokovnjaki” in neki psihologi se ne bodo strinjali, ampak dejstvo je, da nekatere nasilne ljudi spravi v red samo strah pred batinami. Koliko žensk se trese pred nasilneži, pa nobena policija in sodne prepovedi preblizevsnjs ne pomagajo – dokler je ne umori. Na lastne oči videno – pomaga samo, če punca pokliče 2 kolega, ki nasilnežu zagrozita da mu polomita noge, če ne bo dal mir. Pa fajn ga prebutat. In potem je vse ok.

Za ženske pa velja isto. Kar naenkrat vse dobijo zmožnost samokontrole, čeprav so prej desetletja zlorabljale, teple in lasale.

Policija in neke socialne službe so pa neučinkoviti nesposobneži. Noben te ne zaščiti. Razen, če se sam.

HM….dejansko si dovolila da te spravi iz tira .ali si ravnala prava ali ne to ves samo ti… da si pozela odobravanje .. draga moja to nima smisla in ni pomembno. In draga moja alkoholik se ne pomeni da si pijan vsak dan pomeni da imas rad alkohol in da se mu tesko upres. Njeno obnasanje definitivno ni bilo ok ocitno ni psihicno cisto ok. Jaz ce bi bila v tvoji kozi bi se ze pri drugi zaljivki obrnila in odsla . Bodi boljsa od nje in ne se slabsa!

Ire, 30.05.2022 ob 16:04

HM….dejansko si dovolila da te spravi iz tira .ali si ravnala prava ali ne to ves samo ti… da si pozela odobravanje .. draga moja to nima smisla in ni pomembno. In draga moja alkoholik se ne pomeni da si pijan vsak dan pomeni da imas rad alkohol in da se mu tesko upres. Njeno obnasanje definitivno ni bilo ok ocitno ni psihicno cisto ok. Jaz ce bi bila v tvoji kozi bi se ze pri drugi zaljivki obrnila in odsla . Bodi boljsa od nje in ne se slabsa!

Ne branit alkoholikov, da se boste sami bolje počutili. Alkoholik je tisti, ki enostavno ne zmore funkcionirat brez alkohola. Pa če je to med vikendi, v družbi, poleg obrokov… to, da ti alkoholu ne moreš reči ne, je alkoholizem. Vsi vemo, da pijani ljudje so različni. Če si ti normalen pijan, ok, še nekako spremljivo. Če pa postaneš pijan nesramen, žaljiv, nasilen, hvala lepa. TO JE PROBLEM in ne ga opravičevat!! Če ti nisi sposoben v družbi se sprostit, ne da vliješ vase pol litra ne vem česa, imaš velik problem v glavi.

New Report

Close