Mama naju je prevarala
Z bratom dvojčkom sva se končno uspela odcepiti od mame, za katero ugotavljava, da je še večja lažnivka in manipulatorka, kot sva mislila, da je.
Ko sva bila na začetku osnovne šole nas je zapustil oče. Brez besede, brez slovesa je odšel. Vedno sva poslušala od mame kako slab človek je, da nikoli ni želel otrok in da sta dva na enkrat bila zanj preveliko breme.
Obrnila sva se na CSD za pomoč, kjer sva izvedela, da oče za naju plačuje preživnino, torej mu čisto vseeno za naju ni moglo biti, da je mama dobivala za naju otroški dodatek in do najine polnoletnosti tudi štipendijo. Za nič nisva vedela.
Celo življenje sva živela v pomanjkanju in bila zaradi tega tarči posmeha. Mama je denar namenjen nama, zapravljala zase. Sklepava, da je lagala tudi o očetu.
Rada bi našla očeta in od mame dobila denar, ki nama pripada. Na svetu nimava nikogar. Nama lahko kdo pomaga z idejo kje naj začneva.
Vaju zastopim, jaz se tudi danes skregal z mamo, certifikat dobita na občini kjer sta rojena, drugače pa Slovenia je tako majhna da bosta če je v Sloveniji v roku enega tedna. Skratka prvo certifikat in bosta dobila ime očeta in priimek ter datum rojstva in kje se je rodil. Pa veliko sreče vama želim.
Anonimno 4283, 28.11.2023 ob 10:50
Sta bila lačna, bosa, vaju je mama poslala spat na prosto ali je zagotavljala osnovne pogoje za življenje?
O bog. Ker podn. A če si sit in obut te lh pa klofotajo brez milosti.. noben starš nima pravice otroka odtujevat drugemu staršu razn, če gre za življenjsko ogroženost. To je že sunljivo, da je prikrivala dejstva! Večinoma gredo take manipulacije iz ego vzgibov in iz maščevanja, nasrka pa otrok. Lepo karte na mizo in iskreno povedat!!
In ne poslušat ljudi tudi, zdaj je ena oseba manipulirala na tej objavi. Slovenija je tako majhna,da bosta ga našla v roku tedna dni. Od Kopra pa do Murske sobote sta gor in nazaj v enem dnevu. Včasih si dobil podatek nevem če je še pomoje so ukinili vsaka generacija ima približno 25000 kombinacij se pravi v vajini generaciji je približno malo več ali manj 12000 moških ,generacija se šteje na 5 let imata EMŠO na osebni ponavadi se začne z 500 in ni velika številka razlika na emsi od očeta, ampak prvo certifikat rojstva, odvisno katere vere je lahko najdeta podatke tudi v cerkvi in nasplosno je vse v Ljubljani
Dvojčka, 28.11.2023 ob 09:48
Z bratom dvojčkom sva se končno uspela odcepiti od mame, za katero ugotavljava, da je še večja lažnivka in manipulatorka, kot sva mislila, da je.
Ko sva bila na začetku osnovne šole nas je zapustil oče. Brez besede, brez slovesa je odšel. Vedno sva poslušala od mame kako slab človek je, da nikoli ni želel otrok in da sta dva na enkrat bila zanj preveliko breme.
Obrnila sva se na CSD za pomoč, kjer sva izvedela, da oče za naju plačuje preživnino, torej mu čisto vseeno za naju ni moglo biti, da je mama dobivala za naju otroški dodatek in do najine polnoletnosti tudi štipendijo. Za nič nisva vedela.
Celo življenje sva živela v pomanjkanju in bila zaradi tega tarči posmeha. Mama je denar namenjen nama, zapravljala zase. Sklepava, da je lagala tudi o očetu.
Rada bi našla očeta in od mame dobila denar, ki nama pripada. Na svetu nimava nikogar. Nama lahko kdo pomaga z idejo kje naj začneva.
Mama je plačevala najemnino, vama kupila kaj za oblečt, za jest, zvezke, učbenike in torbe, krožke v šoli, avtobusno karto, poskrbela, da sta imela odejo in toplo vodo ter milo za se umit.
Ali pa je to po tvoje kar tako zastonj z neba padlo?
Anonimno 7659, 28.11.2023 ob 11:06
In ne poslušat ljudi tudi, zdaj je ena oseba manipulirala na tej objavi. Slovenija je tako majhna,da bosta ga našla v roku tedna dni. Od Kopra pa do Murske sobote sta gor in nazaj v enem dnevu. Včasih si dobil podatek nevem če je še pomoje so ukinili vsaka generacija ima približno 25000 kombinacij se pravi v vajini generaciji je približno malo več ali manj 12000 moških ,generacija se šteje na 5 let imata EMŠO na osebni ponavadi se začne z 500 in ni velika številka razlika na emsi od očeta, ampak prvo certifikat rojstva, odvisno katere vere je lahko najdeta podatke tudi v cerkvi in nasplosno je vse v Ljubljani
Ti sploh veš, kako je sestavljen EMŠO?
pEMŠO sestavlja trinajst števk (DDMMLLLRRZZZK), ki imajo naslednji pomen:
- od 1. do 7. števke: DDMMLLL – datum rojstva (dve mesti za dan, dve mesti za mesec in tri mesta za zadnje tri števke letnice rojstva)
8. in 9. števka: RR – številka registra[1]:
- 00-09 – tujci
10-19 – Bosna in Hercegovina
20-29 – Črna gora
30-39 – Hrvaška (33 – Zagreb)
40-49 – Makedonija
50-59 – Slovenija (uporabljena je samo 50)
60-69 – (Državljani z začasnim prebivališčem)
70-79 – Ožja Srbija (71 – Beograd)
80-89 – Pokrajina Vojvodina (80 – Novi Sad)
90-99 – Pokrajina Kosovo
10., 11. in 12. števka: ZZZ – zaporedna številka oziroma kombinacija spola in zaporedne številke za osebe, rojene istega dne (000-499 za moške in 500-999 za ženske)
13. števka: K – kontrolna števka, izračunana po modulu 11
EMŠO otroka nima prav nobene povezave z EMŠO staršev.
Moj nasvet. Najprej pogovor z mamo, soočita jo s tem, da želita navezat stik z očetom. Koliko sta sploh stara? ČE sta polnoletna dobita obvestilo o vsakoletnem dvigu preživnine na vajino ime. Če tega nista dobila/je mama skrila, vama bo kopijo dal CSD- na obvestilu je naslov očeta.
Morata pa vedet, da urejena preživnina in redno plačevanje le-te še ne pomeni, da je očetu mar za vaju (na žalost). Konec koncev bi vaju tudi on lahko poiskal in poskušal navezati stik z vama oz. ostati prisoten v vajinem življenju. Kar pa se tiče mamine skrbi za vaju. A je imela mama na splošno dobre dohodke in je resnično denar namesto za vaju porabljala za druge stvari? ali pa je z vsem denarjem, ki ga je dobivala poskrbela, da ste preživeli iz meseca v mesec?
CrazY FroG 🍀, 28.11.2023 ob 11:14
Aja vsi ste se vpiknli v denar in koriščenje tega.. uboga mati z žuljavimi rokami je vse sama ustvarla in cilj opravičuje sredstva. Kaj pa dve plati medalje in neiskrenost? To so vrednote, ki jih otroka lh hvaležno sprejmeta..
Seveda smo se vtaknili v to, ker točno denar in samo to avtorja zanima. Kako bi izterjal od mame denar.
n csd poznajo očeta. zelo enostavno. lepo da je nekdo napisal, kekšne prasice so te leviačarke ugabne. spranke leve fašistke. taka je moja mati. svija levičarska feministična kurba. nagnusna zanemarjena. prej full fina opere pa gledališča pa afnanje, sedaj pa smrdljvka zanemarjena. mrš golazn. leva fašistka, manipulatorka. to so vse iste svije. tko je. zato paj az vem kakšne so žesnke. brez skri. ni to sam moja mati pa vajina. takih svinj levičarskih je veliko.
stara forumašica, 28.11.2023 ob 11:23
Seveda smo se vtaknili v to, ker točno denar in samo to avtorja zanima. Kako bi izterjal od mame denar.
Aja, no glavnina je res to. Ampak od kje ta bes izvira in zakaj je pa lh drugo. Zanimivo je, kk plozate produktu nečesa, kr je v štartu narobe zastavljeno. Pišeta tud, da sta bila tarča posmeha.. ne le, monetarni primankljaj, še nizka samopodoba, ker jima je blo privzgojenu, da je njunemu očetu vseeno zanju. Ampak ne, zdj je pa pomembno to, da se sam za keš gonita in repenčita in zlata mama je vse že vedla zakaj je tk naredila! Ajoj..
xxl182, 28.11.2023 ob 11:41
n csd poznajo očeta. zelo enostavno. lepo da je nekdo napisal, kekšne prasice so te leviačarke ugabne. spranke leve fašistke. taka je moja mati. svija levičarska feministična kurba. nagnusna zanemarjena. prej full fina opere pa gledališča pa afnanje, sedaj pa smrdljvka zanemarjena. mrš golazn. leva fašistka, manipulatorka. to so vse iste svije. tko je. zato paj az vem kakšne so žesnke. brez skri. ni to sam moja mati pa vajina. takih svinj levičarskih je veliko.
Potomec svinje je prasec, veš?
CrazY FroG 🍀, 28.11.2023 ob 11:47
Aja, no glavnina je res to. Ampak od kje ta bes izvira in zakaj je pa lh drugo. Zanimivo je, kk plozate produktu nečesa, kr je v štartu narobe zastavljeno. Pišeta tud, da sta bila tarča posmeha.. ne le, monetarni primankljaj, še nizka samopodoba, ker jima je blo privzgojenu, da je njunemu očetu vseeno zanju. Ampak ne, zdj je pa pomembno to, da se sam za keš gonita in repenčita in zlata mama je vse že vedla zakaj je tk naredila! Ajoj..
Veš kaj, tudi zlati očka je imel vsa leta možnost navezat stike, jih zahtevat po sodni poti. Pa jih ni. Zakaj?
Preživnino je lahko mati izterjala po uradnih, sodnih poteh. Ni nikjer rečeno, da jo je zlati očka prostovoljno nakazoval. Če bi jo, bi se verjetno tudi kako drugače potrudila za svoja otroka, ne?
Ma ne mene manipulirati,vem več kot si ti predstavljaš,to bluzi ljudem ki nimajo znanja ,pa ne meni ,jaz samo preberem pa vem koliko je ura kdo je zasvojen in tako naprej, to ti bluzi komu drugemu ne meni, če te bo kdo poslušal. 3 dni nazaj brav ženske leta no eno poznam od rojstva in tudi njenega brata idioti in zato jaz več ne delam,pa ne ti meni bluziti.
Menda ja vesta kako je ime očetu a ne? Je na roj. listu. Plus saj nista bila dojenčka ko je šel. Pojdi na upravno po roj. list in je. To da je oče preživnino plačeval nič ne pomeni. Jo je dolžan. Ni prostovoljno. Ni izraz ljubezni. Če pa lažje živiš s tem ko si govoriš da je človek, ki vaju je prostovoljno zapustil čudovit in vaju ima rad….prav. Se bojim da boš razočaran ko ga spoznaš. Veš oče je imel vse možnosti ostati v vajinem življenju, tudi če se je odselil. Pa je izbral to da vaju leta in leta ni videl. Da ni bil del vajinega življenja. Mamo mogoče ni bila mati leta, je bila pa tam. Vaju ni zapustila. Za razliko od njega. Je pa lažje idealizirati nekoga, ki ga ne poznaš. Razumem. Mamo vidita kot človeka z napakami. Njega ne, ker se ni niti toliko potrudil da bi ga poznala. Je nek lik v vajinih glavah. Idealiziran. Ni oče. Oče ne zapusti otrok, tudi če zapusti mamo.
Imam eno nespodobno vprašanje. Zakaj vaju ni oče vzel k sebi, če je bila mama takšna zapravljivka, lažnivka, manipulatorka in je ves vajin denar zaluftala zase? Od česa ste pa potem živeli, plačevali stroške, hrano, obleko šolske potrebščine in še vse ostalo kar se potrebuje za vsakdanje življenje?
Če še vedno plačuje za vaju preživnino, potem so tudi na CSDju seznanjeni kje možakar živi. Zakaj nista tega kar tam vprašala? Če se ne motim, izda sklep o plačevanju preživnine sodišče, ki en izvod pošlje tudi njim. Edini problem bi znal biti Zakon o varovanju osebnih podatkov.
Tole je spet ena troli-loli zgodbica in debatni krožek pro et contra je odprt.
takole, 28.11.2023 ob 11:51
Veš kaj, tudi zlati očka je imel vsa leta možnost navezat stike, jih zahtevat po sodni poti. Pa jih ni. Zakaj?
Preživnino je lahko mati izterjala po uradnih, sodnih poteh. Ni nikjer rečeno, da jo je zlati očka prostovoljno nakazoval. Če bi jo, bi se verjetno tudi kako drugače potrudila za svoja otroka, ne?
Nikjer ne pišem, da je zlat.
Pravim, da neiskrenost ni lepa vrlina. Vzela si je mama ( po napisanem sodeč) čas za neiskrene izreke, blatit (po zapisu sodeč) pa ni pozabla.
To je pač sumljivo.
In taki koraki imajo posledice, v tem primeru nezaupanje.
Nisem pa svetla lučke, da bi vidla obe plati medalje 😉
realno, 28.11.2023 ob 11:55
Menda ja vesta kako je ime očetu a ne? Je na roj. listu. Plus saj nista bila dojenčka ko je šel. Pojdi na upravno po roj. list in je. To da je oče preživnino plačeval nič ne pomeni. Jo je dolžan. Ni prostovoljno. Ni izraz ljubezni. Če pa lažje živiš s tem ko si govoriš da je človek, ki vaju je prostovoljno zapustil čudovit in vaju ima rad….prav. Se bojim da boš razočaran ko ga spoznaš. Veš oče je imel vse možnosti ostati v vajinem življenju, tudi če se je odselil. Pa je izbral to da vaju leta in leta ni videl. Da ni bil del vajinega življenja. Mamo mogoče ni bila mati leta, je bila pa tam. Vaju ni zapustila. Za razliko od njega. Je pa lažje idealizirati nekoga, ki ga ne poznaš. Razumem. Mamo vidita kot človeka z napakami. Njega ne, ker se ni niti toliko potrudil da bi ga poznala. Je nek lik v vajinih glavah. Idealiziran. Ni oče. Oče ne zapusti otrok, tudi če zapusti mamo.
To je pa lepo vse povzeto in objektivno.
Mene je bolj kt denar zmotlo to blatenje, ni to zrelost niti ne dobr zgled.
CrazY FroG 🍀, 28.11.2023 ob 11:56
Nikjer ne pišem, da je zlat.
Pravim, da neiskrenost ni lepa vrlina. Vzela si je mama ( po napisanem sodeč) čas za neiskrene izreke, blatit (po zapisu sodeč) pa ni pozabla.
To je pač sumljivo.
In taki koraki imajo posledice, v tem primeru nezaupanje.
Nisem pa svetla lučke, da bi vidla obe plati medalje 😉
Ne, nisi rekla da je zlat, ampak če si si ti dovolila sarkastično “zlato mamo”, sem si tudi jaz dovolila isto mero sarkazma.
In prosim, razloži mi od kod ti verodostojna informacija, da si je mati dovolila neiskrene izreke in blatenje? Da je otrokom povedala, da ju je oče zapustil? Res ju je. In kot je jasno, se vsa leta ni potrudila ostati v njunem življenju ali vsaj navezati stike.
Kot je nekdo zapisal že višje: On ni oče. Oče ne zapusti lastnih otrok, pa četudi zapusti njihovo mamo.
Zlata mama sm napisala, ker je blo navrženo par primerov kk se je trudla – like kdo od nas pa ve, kam je šeu denar in kok ga je dobila.. sj ne vemo. Zakaj je šeu oče? Ne vemo.. Nč ne vemo.. Zakaj se ni boril, ne vemo..
Blatenje “Vedno sva poslušala od mame kako slab človek je, da nikoli ni želel otrok in da sta dva na enkrat bila zanj preveliko breme.” – to pč ne polagaš mejhnemu otroku na srce, sj ne razume.. Vsaj za moje pojme se za otroka potrudiš brez dodatnih prilastkov.. A morm v detajle? Ne mislim, da razumeš kam ciljam.
Kkrkol ne vemo, js pč zagovarjam še eno možno resnico, vi pa tangirate eno in edino – VEMO PA še zmer ne.