Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mama naju je prevarala

Mama naju je prevarala

Odgovor na objavo uporabnika
CrazY FroG 🍀, 28.11.2023 ob 12:56

Wolfgang_van_der_Stille 🐺, 28.11.2023 ob 12:42

Dvojčka, 28.11.2023 ob 09:48

Z bratom dvojčkom sva se končno uspela odcepiti od mame, za katero ugotavljava, da je še večja lažnivka in manipulatorka, kot sva mislila, da je.

Ko sva bila na začetku osnovne šole nas je zapustil oče. Brez besede, brez slovesa je odšel. Vedno sva poslušala od mame kako slab človek je, da nikoli ni želel otrok in da sta dva na enkrat bila zanj preveliko breme.

Obrnila sva se na CSD za pomoč, kjer sva izvedela, da oče za naju plačuje preživnino, torej mu čisto vseeno za naju ni moglo biti,  da je mama dobivala za naju otroški dodatek in do najine polnoletnosti tudi štipendijo. Za nič nisva vedela.

Celo življenje sva živela v pomanjkanju in bila zaradi tega tarči posmeha. Mama je denar namenjen nama, zapravljala zase.  Sklepava, da je lagala tudi o očetu.

Rada bi našla očeta in od mame dobila denar, ki nama pripada. Na svetu nimava nikogar. Nama lahko kdo pomaga z idejo kje naj začneva.

Najprej naj povem, da me je kar zabolelo, ne zgolj zmrazilo, ko sem prebral ta zapis. Kot bi se okoli srca navila tančica neizmerne žalosti. Sočustvujem s teboj in tvojim bratom.

Iz tvojega zapisa lahko izluščim tri stvari:

1.) Mati je razpolagala z denarjem za vaju, ne vajinim denarjem. Kakršnakoli je že bila, je poskrbela za vaju v materialnem smislu, kakor je najbolje vedela in znala. V to sem skorajda prepričan.

2.) Odnos med materjo in vama je na vama pustil več težkih čustvenih bremen, s katerima se bosta morala sedaj soočati sama. Vseeno pa ni prav, da vajino mater kar počez obsojamo.

Obstaja kup dobrih razlogov, zakaj je ravnala tako kot je. Možen scenarij je, da je tudi sama odraščala v disfunkcionalni družini in se razvila v neodvisno, nesamostojno žensko z velikim deficitom ljubezni do sebe. Zato je z vajinim očetom verjetno tvorila odvisnostni odnos.

Oče je, zelo verjetno, ko je ugotovil, da ga to parazitiranje izčrpava, reševal svojo kožo. V tej situaciji je mati verjetno vaju poskusila uporabiti kot orožje proti njemu. Ni prav, a če se vživimo v njeno doživljanje, predvidljivo.

Oče je zelo verjetno zavrnil igro in ravnal v duhu: raje nimam stikov z otroki, kakor bi se pustil izsiljevati preko njih. Tudi ne najboljša rešitev, a razumljiva in sorazmerno zrela. Odtod verjetno diskrepanca, da je preživnino plačeval redno, stikov pa ni bilo. Zelo verjetno so bili stiki pogojevani z nadaljevanjem odnosa z nekdanjo soprogo in treba je razumeti tudi to, da če so bila njena ravnanja patogena, potem je izbral pač manjše zlo.

Seveda materi ni bilo lahko. Ko je ostala brezprimarnega vira za zadovoljevanje potreb, nesamostojna in nebogljena, se ni mogla kar tako soočiti z izgubo, ki jo je utrpela, še manj pa zaceliti rane in shajati z bolečino, ki jo je čutila. In njlažja pot je izogibanje regulaciji lastnih čustev in prelaganje le-teh na drugega. In vajin oče ji bil kot nalašč za grešnega kozla v tem primeru. Tako da: veliko tega, kar vama je mati povedala o njem, je odraz njene bolečine, s katero ni zmogla shajati in jo je odlagala (projecirala) nanj. Imejta to na umu, ko bosta komunicirala z materjo. Pomnita oba, da vse, kar ni bil njen izraz ljubezni, je bil obupan krik po ljubezni, ki si je sama ni znala ali zmogla nameniti.

3.) Iskanje očeta ne bi smel biti tako velik problem. Dovolj obisk UE oz. CSD, kjer se predstavita vsak zase kot stranki z izkazanim upravičenim interesom za dostop do varovanih pidatkov.

Bi pa bilo dobro, da se na to srečanje pripravita. Če se boste srečali, oz.ko se boste srečali, bo to srečanje treh močno ranjenih src in celjenje teh ran bo terjalo svoj čas in nego.

Moj predlog je, da bodita vendar bolj prizanesljiva do sebe in do matere, ki sta ji lahko hvaležna, da sta imela streho nad glavo in potrebščine za preživetje. Verjamem, da boli pismeh vrstnikov, a ne dovolita materini travmi, da se nadaljuje preko vaju. Prekinita to prekletstvo in najdita moč za usmuljenje, prizanesljivost in hvaležnost za tisto, kar sta od staršev vendar prejela.

Pozabita na denarne zahtevke. Pustita preteklost tam, kjer ji je mesto. Izgubljenega časa vam ne bo nadomestil noben denar, niti ne bo zadovoljil vajine čustvene lakote. Namesto tega raje piskrbita, da bosta vidva iz vajine strani vzpistavila zdrav odnos z obema staršema in razrešila vsak zase travme iz vajinega otroštva in tako pred njimi obvarovala vajine otroke.

Srečno!

Da ne bo iskanje njunega očeta pripeljalo do tebe 🙂

Dobr si napisal drgač.

misliš, 28.11.2023 ob 12:28

CrazY FroG 🍀, 28.11.2023 ob 12:05

Zlata mama sm napisala, ker je blo navrženo par primerov kk se je trudla – like kdo od nas pa ve, kam je šeu denar in kok ga je dobila.. sj ne vemo. Zakaj je šeu oče? Ne vemo.. Nč ne vemo.. Zakaj se ni boril, ne vemo..

Blatenje “Vedno sva poslušala od mame kako slab človek je, da nikoli ni želel otrok in da sta dva na enkrat bila zanj preveliko breme.” – to pč ne polagaš mejhnemu otroku na srce, sj ne razume.. Vsaj za moje pojme se za otroka potrudiš brez dodatnih prilastkov.. A morm v detajle?  Ne mislim, da razumeš kam ciljam.

Kkrkol ne vemo, js pč zagovarjam še eno možno resnico, vi pa tangirate eno in edino – VEMO PA še zmer ne.

pridevnikov?

Ja je blo mišljeno pridevnik upsy, no pa sj,..  🙂

daj nakladač. Fotr reševal sebe …haha

Dal je rep med noge in spizdil. Otroke pustil mami, jih praktično zapustil in jih ni povohal do sedaj?  Pezdetek pač. Neodgovoren.

pezdetki, 28.11.2023 ob 19:05

daj nakladač. Fotr reševal sebe …haha

Dal je rep med noge in spizdil. Otroke pustil mami, jih praktično zapustil in jih ni povohal do sedaj?  Pezdetek pač. Neodgovoren.

namenjeno “Wolfgang_van_der_Stille”

Če sta mnenja, da vama pripada denar, ki ga je mama do vajine polnoletnosti dobivala za vajino preživljanje, potem je logični zaključek te vajine ideje, da bi se vidva sicer tem denarjem preživljala in preživela. Če gledata na zadevo s te strani, potegnita skupaj vse vajine stroške preživetja do 18-ega leta, izračunajta, koliko denarja si je mama “prilastila”, koliko ga je za vaju porabila, enako naredita po očetovi strani in potem naj tisti, ki je komu kaj dolžan, le-to pošteno vrne.

p.s. Upam, da imata zelo dobre plače.

Baiting (metanje vab). Seveda lahko rečemo tudi pezdetki. Si zlahka predstavljam, da obstajajo ljudje, ki živijo na način, da potrebujejo druge imenovati s pezdetki kar počez.

Bom malo opisal mojo izkušnjo. V zadnjih treh letih sem rabil prefiltrirati ogromno mulja, ki se je nabral za časa trajanja zakona. Ponovno najti stik s seboj, saj sem bil pkvsem izpit, izssesan. Se soočiti s svojo bolečino, y svojo prtljago, se zmoči videti v zrcalu.

Srečo sem imel, da sem znaten del preteklosti posvetil ai-ki-do. Tu sem lahko našel oporo, zdrave temelje. Odtod tudi misel, ki sem jo zapisal poprej: vse, kar ni izraz ljubezni, je krik po ljubezni.

Kajti vsak pravi borec ve: ne obstajajo zli ljudje, obstajajo zgolj ranjeni ljudje in tisti, ki so poskrbeli za celjenje svojih ran. In to je pomemben uvid. Kajti tako postane drugi predvidljiv. In hkrati lahko zmoremo tisto raven ambivalentnosti do drugega, da lahko postavljamo meje na eni strani in ostajamo prizanesljivi na drugi.

Kajti ranjen človek se počuti ogroženega. Ves čas. In drugi, ki nimajo tega uvida, se v odnosu do njega obnašajo, kot bi hodili po jajcih. Pravi borec pa ve, da je na drugi strani ranjena zver. In ve, kaj lahko od ranjene zveri pričakuje. In ve, da je ranjena zver pripravljena otroke žrtvovati kot kolateralno škodo, če se bo počutila tako ogroženo. Zato pravi borec ne bo ugriznil v vabo.

Raje bo stopil korak ali dva nazaj. Nekdo je omenil “vzeti drugemu otroke”. To pove marsikaj. Tistemu, ki je izgubil primarni vir čustvene hrane sedaj groziti še z odvzemom sekundarnega in žrtvovati otroke za pirovo zmago moralne superiornosti? Po mojem mnenju sila škodljivo in s predvidljivo bolečimi posledicami.

Dovolj je bila slaba izbira, da se človek zaplete v intimni odnos z latentno zverjo. Naj zdaj sprejme še eno izbiro in se z njo spusti v nov odnos, v katerem bo ponovno vse temeljilo na kontroli in prevladi? Mar ni osvojil lekcije v prvem poskusu?

Biti pezde v očeh ranjene zveri je sprejemljiva cena za to, da človek lahko ohrani svoje dostojanstvo in integriteto in gradi svoj svet naprej tako, da bo v njem lahko poskrbel za celjenje svojih ran in zadovoljil svoje potrebe. In ko si opomire, oplaj speta druge s plodovi lastne iniciative, lastnega angažmaja. In tako ustvarja vezi. Zdrave vezi.

In se ogiba tistih, ki potrebujejo druge, da bi skrbeli za njihove potrebe, kot se hudič ogiba križa. Da, vključno z otroki, ki jih je spočel. Kajti, kot rečeno, je v varnem pristanu njegovega sveta dovolj prostora za vse, ki znajo sami poskrbeti za svoje potrebe. Ali pa se tega učiti. In kot vemo, gre učenec v šolo in ne šola k učencu. Oz. drugače: išči in boš našel. Trkaj in odprlo se ti bo.

Nikomur, verjemi, se ne da brati tvojih spisov. Res ne. Pa sem se trudila, a bi šlo.

Si pa brcnil v temo v tej temi – oče JE zapustil otroke, ko je odšel in ni več iskal stikov, niti skrbel zanje, zanj so postali predlanski sneg.

In prepričana sem, da so mi po sodni odločbi samo v službi odtegnilo minimalno preživnino in to je bilo vse. In 100% je uveljavljal pri dohodnini se olajšave za vzdrževane družinske člane, čeprav jih niti na daleč ni videl.

Eh Desi, 28.11.2023 ob 20:09

Nikomur, verjemi, se ne da brati tvojih spisov. Res ne. Pa sem se trudila, a bi šlo.

Si pa brcnil v temo v tej temi – oče JE zapustil otroke, ko je odšel in ni več iskal stikov, niti skrbel zanje, zanj so postali predlanski sneg.

In prepričana sem, da so mi po sodni odločbi samo v službi odtegnilo minimalno preživnino in to je bilo vse. In 100% je uveljavljal pri dohodnini se olajšave za vzdrževane družinske člane, čeprav jih niti na daleč ni videl.

Verjamem, da niti ti nisi zbrala dovolj moči in zrelosti, da bi po zaključku odnosa s svojim dotedanjim soprogom vajin odnos definirala na novo z vajino sostarševsko vlogo in dobrobitjo vajinih otrok v ospredju in si tako še dodatno zagrenila življenje sebi in otrokom.

Zdaj veš, zakaj ni dobro nastopati v odnosu iz poziciji “drugi je dolžan piskrbeti za moje potrebe”, torej pozicije otroka? Si zdaj osvojila lekcijo, da je potrebno zaceliti svoje rane, poskrbeti za svoje potrebe in graditi odnose, kivsem udeleženim služijo kot varen pristan, primeren za rast in razvoj?

Wolfgang_van_der_Stille 🐺, 28.11.2023 ob 19:50

Baiting (metanje vab). Seveda lahko rečemo tudi pezdetki. Si zlahka predstavljam, da obstajajo ljudje, ki živijo na način, da potrebujejo druge imenovati s pezdetki kar počez.

Bom malo opisal mojo izkušnjo. V zadnjih treh letih sem rabil prefiltrirati ogromno mulja, ki se je nabral za časa trajanja zakona. Ponovno najti stik s seboj, saj sem bil pkvsem izpit, izssesan. Se soočiti s svojo bolečino, y svojo prtljago, se zmoči videti v zrcalu.

Srečo sem imel, da sem znaten del preteklosti posvetil ai-ki-do. Tu sem lahko našel oporo, zdrave temelje. Odtod tudi misel, ki sem jo zapisal poprej: vse, kar ni izraz ljubezni, je krik po ljubezni.

Kajti vsak pravi borec ve: ne obstajajo zli ljudje, obstajajo zgolj ranjeni ljudje in tisti, ki so poskrbeli za celjenje svojih ran. In to je pomemben uvid. Kajti tako postane drugi predvidljiv. In hkrati lahko zmoremo tisto raven ambivalentnosti do drugega, da lahko postavljamo meje na eni strani in ostajamo prizanesljivi na drugi.

Kajti ranjen človek se počuti ogroženega. Ves čas. In drugi, ki nimajo tega uvida, se v odnosu do njega obnašajo, kot bi hodili po jajcih. Pravi borec pa ve, da je na drugi strani ranjena zver. In ve, kaj lahko od ranjene zveri pričakuje. In ve, da je ranjena zver pripravljena otroke žrtvovati kot kolateralno škodo, če se bo počutila tako ogroženo. Zato pravi borec ne bo ugriznil v vabo.

Raje bo stopil korak ali dva nazaj. Nekdo je omenil “vzeti drugemu otroke”. To pove marsikaj. Tistemu, ki je izgubil primarni vir čustvene hrane sedaj groziti še z odvzemom sekundarnega in žrtvovati otroke za pirovo zmago moralne superiornosti? Po mojem mnenju sila škodljivo in s predvidljivo bolečimi posledicami.

Dovolj je bila slaba izbira, da se človek zaplete v intimni odnos z latentno zverjo. Naj zdaj sprejme še eno izbiro in se z njo spusti v nov odnos, v katerem bo ponovno vse temeljilo na kontroli in prevladi? Mar ni osvojil lekcije v prvem poskusu?

Biti pezde v očeh ranjene zveri je sprejemljiva cena za to, da človek lahko ohrani svoje dostojanstvo in integriteto in gradi svoj svet naprej tako, da bo v njem lahko poskrbel za celjenje svojih ran in zadovoljil svoje potrebe. In ko si opomire, oplaj speta druge s plodovi lastne iniciative, lastnega angažmaja. In tako ustvarja vezi. Zdrave vezi.

In se ogiba tistih, ki potrebujejo druge, da bi skrbeli za njihove potrebe, kot se hudič ogiba križa. Da, vključno z otroki, ki jih je spočel. Kajti, kot rečeno, je v varnem pristanu njegovega sveta dovolj prostora za vse, ki znajo sami poskrbeti za svoje potrebe. Ali pa se tega učiti. In kot vemo, gre učenec v šolo in ne šola k učencu. Oz. drugače: išči in boš našel. Trkaj in odprlo se ti bo.

Samo potrjuješ da si pezdetek. Ti si prvo omisliš družino in se delaš da si oče, potem se pa spomniš da bi se šel iskat in postal dedc. Pezdetek. Pezdetske odločitve. Vasezagledanost. Nisi zmožen postaviti lastnih otrok in njihovih potreb pred svoje. Pezde. Ni drugega izraza. Nisi zmožen videti nikogar razen sebe. Ti pomemben. Najpomembnejši. Otroci kolateralna škoda. Smola za njih da so se rodili pezdetku, ki ni vedel kdo je. Le zakaj bi se odgovorno odločali za otroke. Brezveze. Zaplodiš in se greš iskat. In potem si medalje vesiš kakšen fajn človek si. Bog ne daj posledice svojih odločitev nositi. To pa ne. To odrasli ljudje ne počnejo. Tudi takšni ki so se očitno leta iskali in menda postali borci al kdo ti ve kaj naumljenega. Tudi takšni niso sposobni odgovornosti za svoja dejanja najti. Samo izgovore. Jaki borec. Močen človek. Pezde ki sam sebi laže.

potrjuješ, 28.11.2023 ob 20:32

Samo potrjuješ da si pezdetek. Ti si prvo omisliš družino in se delaš da si oče, potem se pa spomniš da bi se šel iskat in postal dedc. Pezdetek. Pezdetske odločitve. Vasezagledanost. Nisi zmožen postaviti lastnih otrok in njihovih potreb pred svoje. Pezde. Ni drugega izraza. Nisi zmožen videti nikogar razen sebe. Ti pomemben. Najpomembnejši. Otroci kolateralna škoda. Smola za njih da so se rodili pezdetku, ki ni vedel kdo je. Le zakaj bi se odgovorno odločali za otroke. Brezveze. Zaplodiš in se greš iskat. In potem si medalje vesiš kakšen fajn človek si. Bog ne daj posledice svojih odločitev nositi. To pa ne. To odrasli ljudje ne počnejo. Tudi takšni ki so se očitno leta iskali in menda postali borci al kdo ti ve kaj naumljenega. Tudi takšni niso sposobni odgovornosti za svoja dejanja najti. Samo izgovore. Jaki borec. Močen človek. Pezde ki sam sebi laže.

No, ta zapis je lep primer nasilja, ki v človeka, ki mu je na dolgi rok izpostavljen, zaseje seme dvoma. Slej ko prej se človek začne spraševati: je kaj narobe z menoj, da dovolim tako nespoštljiv odnos do mene? Na kakšen način pa jaz izražam spoštovanje do sebe?

Razumljivo, da vo vsakdo, ki ima količkaj integritete takšen odnos zapustil, saj je to izraz ljubezni in spoštovanja do sebe. In zavedajmo se pomembnega uvida: le tisti, ki je ljubeč, spoštljiv, topel in prizanesljiv do sebe, je lahko avtentičen v izražanju tega do drugih.

Jaz razumem tvojo bolečino. Ne zmanjšujem je niti je ne označujem kot namišljeno. Nasprotno. Verjamem, da je težko shajati z njo in da botruje marsičemu, kar kasneje obžaluješ.

Namen mojih zapisov je sprožiti premislek: trpiš, zavedaš se svojega trpljenja, živiš posledice svojih napačnih izbir. Kako torej lahko poskrbiš zase in si nameniš potrebno nego, da zaceliš svoje rane, zadovoljiš svoje potrebe in nastopiš iz zdrave pozicije zadovoljstva s seboj (kot to lahko npr. jaz)?

Wolfgang_van_der_Stille 🐺, 28.11.2023 ob 20:51

No, ta zapis je lep primer nasilja, ki v človeka, ki mu je na dolgi rok izpostavljen, zaseje seme dvoma. Slej ko prej se človek začne spraševati: je kaj narobe z menoj, da dovolim tako nespoštljiv odnos do mene? Na kakšen način pa jaz izražam spoštovanje do sebe?

Razumljivo, da vo vsakdo, ki ima količkaj integritete takšen odnos zapustil, saj je to izraz ljubezni in spoštovanja do sebe. In zavedajmo se pomembnega uvida: le tisti, ki je ljubeč, spoštljiv, topel in prizanesljiv do sebe, je lahko avtentičen v izražanju tega do drugih.

Jaz razumem tvojo bolečino. Ne zmanjšujem je niti je ne označujem kot namišljeno. Nasprotno. Verjamem, da je težko shajati z njo in da botruje marsičemu, kar kasneje obžaluješ.

Namen mojih zapisov je sprožiti premislek: trpiš, zavedaš se svojega trpljenja, živiš posledice svojih napačnih izbir. Kako torej lahko poskrbiš zase in si nameniš potrebno nego, da zaceliš svoje rane, zadovoljiš svoje potrebe in nastopiš iz zdrave pozicije zadovoljstva s seboj (kot to lahko npr. jaz)?

Resno upam da nimaš otrok. Sumim da jih nisi imel časa delat ob svojem filozofiranju. Če pa jih imaš. BOG jim pomagaj. Ti jim zihr ne boš. Si le ti bolj pomemben. Ti in tvoje zadeto bluzenje o poduhovljenosti. Ne vem na čem to si, upam da si na čem. Ker če si naravno tako počen….no mogoče je zadnji čas da povečamo kapacitete psihiatričnih bolnišnic. Pa kastriramo tvojo sorto.

Takih norij še pa nisem brala. Zapustil vaju je, ko sta bila stara 6 let, in se ga nič ne spomnita. Čudno, jaz sem svojega prvič videla pri petih letih, pa se ga spomnim, čeprav ga potem še mnogo let nisem videla. Ime in priimek imata v šolskem spričevalu ali na svojem rojstnem listu. Ali vaju ni priznal ? V tem primeru ne bi niti plačeval. Teh 12 let vaju nič ni iskal ? Nobene voščilnice za rojstni dan ? Res super oče 👍

In mislita, da tisti fičniki, ki so mu jih od plače rubili, krijejo življenje odraščajočih otrok ? In da je mati to še zapravljala ? Dajta se pozanimat o znesku in kaj to pokrije. A študirat pa ne nameravata ? Bi lahko te bajne vsote prejemala do 26 leta in videla, kako fino se s tem denarjem živi.

Skratka, to je pisal en zanič oče, ki bi rad očrnil mater ali/in imel odrasle otroke, za katere se mu je 12 let sladko hebalo, na svoji strani.

potrjuješ, 28.11.2023 ob 21:12

Resno upam da nimaš otrok. Sumim da jih nisi imel časa delat ob svojem filozofiranju. Če pa jih imaš. BOG jim pomagaj. Ti jim zihr ne boš. Si le ti bolj pomemben. Ti in tvoje zadeto bluzenje o poduhovljenosti. Ne vem na čem to si, upam da si na čem. Ker če si naravno tako počen….no mogoče je zadnji čas da povečamo kapacitete psihiatričnih bolnišnic. Pa kastriramo tvojo sorto.

Prav imaš. Jaz NIMAM otrok. Jaz SEM oče otrokom. In če si smem izposoditi tvoj stavek, dodam, da bog pomagaj otrokom, ki jih starši imajo. Upam, da se najde v bližini teh otrok, ki opazi, da SO in je prizanesljiv in ljubeč do njih ter da jih opremi z orodji za uravnavanje lastnih čustev.

Čustva so kot nekakšen imunski sistem v socialnih interakcijah. Podobno kot imunski sistem skrbi za to, da privabi v telo tisto, kar mu dobro dene in tisto kar škodi, zadrži zunaj, tudi čustva preko ugodja in neugodja opravljajo podobno funkcijo (fight or flight + freeze).

Zato ni prav nič nenavadno, da podobno kot avtoimunski odziv, tudi kopičenje čustvenega potenciala v telesu na podoben način povzroča psihosomatski odziv. Kako pa ti neguješ zdrav duh v zdravem telesu?

Ne sklepajta prehitro niti glede mame niti glede očeta. Neživljenjsko se je postavljati na eno ali drugo stran, ker ne poznata zgodbe v celoti.

Niti ne pišeš kolikšna je bila višina preživnine. Oče jo je moral plačevati, ni nujno, da jo je želel. Če bi želel, bi tudi lahko ohranil stik  z vami, to mu omogoča zakon.

Mi je pa skrajno čudno, da se ne nič ne spominjata očeta, pa 7 let je živel z vami. Da niti imena ne vesta. A ne vesta kako se pišeta? Ni imel niti enega sorodnika, ki bi ga kdaj koli šli obiskat?! Nobenega soseda, ki bi kaj povedal?!  Nekaj v tej zgodbi ne štima …

Wolfgang_van_der_Stille 🐺, 28.11.2023 ob 20:22

Verjamem, da niti ti nisi zbrala dovolj moči in zrelosti, da bi po zaključku odnosa s svojim dotedanjim soprogom vajin odnos definirala na novo z vajino sostarševsko vlogo in dobrobitjo vajinih otrok v ospredju in si tako še dodatno zagrenila življenje sebi in otrokom.

Zdaj veš, zakaj ni dobro nastopati v odnosu iz poziciji “drugi je dolžan piskrbeti za moje potrebe”, torej pozicije otroka? Si zdaj osvojila lekcijo, da je potrebno zaceliti svoje rane, poskrbeti za svoje potrebe in graditi odnose, kivsem udeleženim služijo kot varen pristan, primeren za rast in razvoj?

Eh Desi, z možem sva se vedno zadovoljna, da sva skupaj.

Otroci so že toliko veliki, da hodijo po svoje, midva pa imava spet več časa za naju in prav nobene potrebe nimam, da bi kaj predelovala.

En od naju vem, da bo čez leta moral predelati izgubo, ne veva, kdaj in kdo od naju bo tisti, ki bo prvi umrl, a se s tem še ne obremenjujeva.

Na rojstnem listu mora pisati kdo je oče..Razen če so bili že prej kakšni problemi pa se očeta ni vpisalo.. Srečno

Če vas je kzapustil vajin oče v začetku OŠ potem je ime očeta napisan na rojstnem listi. Tudi  na CSD lahko dobita ime če je plačeval preživnino

Na denar pa se požvižgajta, dan danes ni nič zastonj in ni niti tako kot ljudje govorijo, ljudje lahko manipulirajo celo življenje,tako da pejta delat kar dobita za delat in se učita vsak dan na vsakem koraku. Lahko bosta kot Nikola Tesla znašel ogromno stvari in slab poslovnež, ampak jaz o tem nesmem soditi,ker nobeden ma nobeden Neve njegovo življenje in tako je povsod tudi pri vaju.

Koliko sta sedaj stara?

Na socialno sta se že obrnila, in v čem je sedaj problem – vesta kdo je oče, samo na družabno omrežje fb dajeta povpraševanje, zagotovo ga kdo pozna. Mogoče se prav tam najdete!

O mami pa sploh ne bom zgubljala besed. To NI mama, to je inkubator brez srca. Poznam take, žal jih je veliko.

Poskušajta jo razumeti in v srcu odpustiti

Očeta pa le poiščita, pa brez obsojanja in iskanja krivca 💓

Imaš krasnega očeta in zanič mater, si hotela povedat. Iz dejanj vidim, da je za vaju skrbela mati, ki bi zdaj hotela denar od nje. Zakaj že? To pomeni, ker nam starš ni všeč ga moramo izkoristit in želimo izvleči denar. Kaj to zemlja nosi, saj ne moreš verjeti. Se je mladini čisto speljalo, ali kaj? Se sploh zavedaš kje bi pristala, če bi bila mati kot oče, ki je stisnil rit in pobegnil, vaju pa ni niti toliko pogrešal, da bi imel kontakt z vama. Bi bila raje v reji? Z bratom sta ena va n ehvaležneza do amena. Bosta videla, ko bosta imela sama otroke koliko stanejo.

Jao. Greš na ue po rojstni list. Vidiš kdo je oče in ga poiščeš. Lahko pa mater tudi vprašata al je to neka vaška skrivnost?

In štipendija se nakazuje dijaku,tak da ne vem kje ste to zabluzli v zgodbi.

Na upravni enoti dobiš izpisek iz rojstne knjige,tam piše ime staršev

Na CSD imajo informacijo kdo je oče,še posebej,če je mama dobivala preživnino

Tudi v bolnici lahko poskusita navsezadnje

Tudi na starih bančnih izpiskih je ta podatek

Ampak se pripravita tudi na najhujše ko ga najdeta.Moji dobri prijateljici je v obraz rekel,da nima hčerke ampak samo 2 sina.Lahko si zamisliš,kako bosta presenečena,ko bo stari šel pa-pa

500  so še  moški.

prav zanimivo koliko debilov se je gor pofočkalo, ki ni prebralo niti toliko, da bi videli, da je ata vsaj 7 let živel z družino,99% verjetnosti je, da imata njegov priimek, razen če ni bil mimobežni migrant, ki se je vrnil v shit hole country, je doma nekje v bližini ali pa vsaj njegova žlahta. V glavnem en monkeljc spiše eno provokacijo, potem pa še pufko noter spravi svojo disertacijo.

Franja173, 29.11.2023 ob 10:58

Koliko sta sedaj stara?

Na socialno sta se že obrnila, in v čem je sedaj problem – vesta kdo je oče, samo na družabno omrežje fb dajeta povpraševanje, zagotovo ga kdo pozna. Mogoče se prav tam najdete!

O mami pa sploh ne bom zgubljala besed. To NI mama, to je inkubator brez srca. Poznam take, žal jih je veliko.

Poskušajta jo razumeti in v srcu odpustiti

Očeta pa le poiščita, pa brez obsojanja in iskanja krivca 💓

To ni mama? Ja res grozna. Ni spizdila. Je bila tam. Sama skrbela za dva otroka. Ju spravila do kruha. Ni mama. K očetu naj gresta. On ve kako biti starš. Je plačeval preživnino in pozabil da ima otroke. Oče res.

Vidva Sklepata po tem, da je oče plačeval preživnino dober oče?? Vprašanje je koliko in kakšen znesek je bil? Krivita mamo, da je lažnivka manipulantka itd. Beremo samo vaše misli dejanja, mamime ne. Zato bom napisala kar Mislim JAZ. Mama je ostala sama z dvema otrokoma OK. Ni ji bilo lahko. Pravita, da ste živeli v pomanjkanju?  Torej sta bila lačna, gola, bosa brez stanovanja postelje, sta bila brez strehe nad glavo brez vode itd.? Vidita otroka draga vse to je bilo treba plačevati kdo ve koliko je bila preživnina od očeta?  Skoraj prepričana sem, da ni bila visoka. Preden se lotita vajinega načrta ( podlega  načrta) da bosta terjala denar od mame se prej posvetujta z odvetnikom, ki je zelo drag in resnično DOBRO, dobro premislita vajine korake v naprej. Posvetujta oz. Pogovorita se z mamo. To pa pišem brez, da vem zgodbo vajine mame. Pa srečno.

V kolikor je mati tožila očeta za preživnino je lahko ta bila trgana od njegovega dohodka pa mu mogoče ni bilo prav. Je pa to zadevca kjer oče nima besede razen v primeru da je brezposlen.

Če bi mu bilo mar za vaju bi vaju že poiskal. Danes je možnosti nešteto med drugimi družbena omrežja.

New Report

Close