Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mama si bo zapravila dober ugled

Mama si bo zapravila dober ugled

Nujno rabim nasvet!

Gre za mojo mamo. Pred enim letom sta se z očetom ločila. Dejansko sta se razšla sporazumno in v prijateljskem odnosu. Par sta bila od šestnajstega leta, ona njemu prva punca, on njej prvi fant. Oče je po ločitvi spozna žensko, s katero imata kup skupnih interesov, gresta lepo počasi. Mama pa je druga pesem. Od dne, ko je ločitev uradna, ko jo je zapila s prijateljicam, je adijo pamet. Ker živiva v isti hiši vidim in slišim, več kot bi si želela. Po službi je ni nikoli direkt domov, moške menjava bolj pogosto kot spodnje perilo. Prihajajo stari, mladi in tisti srednjih let. Za vikende je odsotna, rajši je ne vprašam kje vse se potika. Stara je 46 let, je samska, zasluži dobro, s sestro sva samostojni, vnukov še ni. Ko se želim z njo pogovoriti, mi pravi, da sem zategnjena, naj se sprostim in uživam, ker v zakonu vse to odpade. Rada mi pove, da je bil zakon največja napaka, sploh, ker se je vezala tako mlada, da brezskrbnega mladostniškega življenja ni imela prilike. Jo skušam razumeti, pa vendar se mi zdi, da to ni življenje primerno za zrelo žensko. Če že živi razvratno, naj bo vsaj malo bolj diskretna. Skrbi me da si bo zafurala življenje, da bo prišla na slab glas, na koncu pa bo ostarela ostala sama in razočarana. Vsi bližnji so že poskusili govoriti z njo plus psihologa smo vprašali za nasvet. Do sedaj vse neuspešno.

Ni se znorela v mladosti , zato rabi to. Jo bo minilo, ampak mogoče bo prepozno. Kot si rekla, lahko pride na slabi glas

…najprej: ugled oz.kar naj bi sodilo zraven, je v veliki meri preziveto. V današnjem svetu. Še pred leti bi to držalo, dandanes je pa vse instantno, ravno tako odnosi…kar je ‘zacementirano’ in se ne spremeni, je samo in le to,.da si ZVEST SAM SEBI. Za dejanja, funkcioniranje v svetu je bistveno, kako ‘si ti sam s sabo’ – vse ostalo je.spremenljivo…

..nazaj k odnosom: zakaj se ljudje ‘razdivjajo’ v kasnejsih letih; niti ne zaradi ‘zamujenega’ v mladosti (ker večina, ki se.danrs ločuje, je še kako dpbro izživela.mladost), temveč zdolgocasenosti, rutine, … In to partnerji z mlajšimi otroki – ne tako kot vidve, ko sta že odrasli osebi.

Na tebi je, da se osamosvojiŠ – odseliš. gledat pod.prste odraslemu, mami, ni ok. Vsak se zasd odloča in živi. in spoštuj odločitve staršev.

Ukvarjaj se s sabo. Dobronamerni nasvet.

Odgovor na objavo uporabnika
Family, 06.11.2024 ob 07:34

Nujno rabim nasvet!

Gre za mojo mamo. Pred enim letom sta se z očetom ločila. Dejansko sta se razšla sporazumno in v prijateljskem odnosu. Par sta bila od šestnajstega leta, ona njemu prva punca, on njej prvi fant. Oče je po ločitvi spozna žensko, s katero imata kup skupnih interesov, gresta lepo počasi. Mama pa je druga pesem. Od dne, ko je ločitev uradna, ko jo je zapila s prijateljicam, je adijo pamet. Ker živiva v isti hiši vidim in slišim, več kot bi si želela. Po službi je ni nikoli direkt domov, moške menjava bolj pogosto kot spodnje perilo. Prihajajo stari, mladi in tisti srednjih let. Za vikende je odsotna, rajši je ne vprašam kje vse se potika. Stara je 46 let, je samska, zasluži dobro, s sestro sva samostojni, vnukov še ni. Ko se želim z njo pogovoriti, mi pravi, da sem zategnjena, naj se sprostim in uživam, ker v zakonu vse to odpade. Rada mi pove, da je bil zakon največja napaka, sploh, ker se je vezala tako mlada, da brezskrbnega mladostniškega življenja ni imela prilike. Jo skušam razumeti, pa vendar se mi zdi, da to ni življenje primerno za zrelo žensko. Če že živi razvratno, naj bo vsaj malo bolj diskretna. Skrbi me da si bo zafurala življenje, da bo prišla na slab glas, na koncu pa bo ostarela ostala sama in razočarana. Vsi bližnji so že poskusili govoriti z njo plus psihologa smo vprašali za nasvet. Do sedaj vse neuspešno.

ž

Očitno je bila zanjo ločitev vseeno boleča, čeprav ne kaže drugače, ampak na ta način.

Ne moreš živeti njenega življenja, kot ona ne more tvojega.

Odrasla je, sama se odloča kako bo.

Tako , kot ti.

Kakšen ugled neki? Smrklje pri 15 letih na pol gole hodijo po svetu. Imajo Only Fans, se razkazujejo na IG.

Mama ima prav, da uživa življenje.
Ugled v tem pokvarjenem svetu?

tudi jaz imam dve hčeri. Stari sta približno toliko kot ti, jaz pa sem malenkost starejsa od tvoje mame.

jo,ctudi moji hčeri sta me po razhodu z njunim očetom želeli komandirat in me imet pod kontrolo, pa smo hitro razčistile. ker sta živeli z mano v moji hiši, sem jima šala nekaj mesecev da se odselita. ni pomagal noben jok noben stok. lepo na svoje, plačevati svoje račune, meni pa dajte mir. kdo hodi k meni, kam grem jaz, s kom s družim … pa halo … pa kdo mislite da ste, froci? sem jih spravila do kruha, vzgojila, zdaj pa vemo v beli svet.

tako bo tudi tvoja mama morala naredit. ona tudi tebe več ne more komandirat in tudi ti nimaš nje pravico. brigaj se zase, odseli se na svoje, ustvari si družino, tvoja mama je samostojna svobodna ženska.

Mama živi svoje življenje v katerega se ti ne vtikaš. Če ti ne paše, se odseli in nič od tega ne boš videla in vedela. Brigaj se zase.

Mami se je odpeljalo, če očitno tako menjava moške. Glej, punci odselita se na svoje, zmanjšata stike z mamo in bo morda spregledala, kako budalo dela iz sebe.

Vafavafa … mama bi morala živeti, kot menijo hčerke?

Sicer smo pa to že brali.

New Report

Close