Mambo kings- cenik
Jaz bi pa rekla, da je to zelo relativno, kaj je to za koga dobra skupina. Jaz npr. sem zase poizvedovala po duetih, pa sem dobila dve ponudi za še veliko višjo ceno, kot jo je damjanažana. En duet je dal ponudbo za 6 ur 800 EUR in vsaka nadaljnja 100 eur, drug duet pa za 6 ur 600 EUR,vsaka nadaljnja 100 EUR. Jaz osebno ne bi nikoli najela eno skupino, ki bi mi ponudila kako smešno nizko ceno. Ker to je zame dokaz, da se ta skupina ne ceni sama sebe in očitno nima dela, ker je pripravljena za neko mizerno ceno igrat celo noč. Vse kar je pod 500 EUR je mizerija, pravim jaz.
Se nebi strinjal da je mižerija kar je pod 500€. Dan danes so časi takšni, da ne bo delavec z manj kot 600€ plače na mesec dal 3000€ za glasbo. Obstajajo dueti za poroke, ki računajo 450-500€ pa naredijo super zabavo, ravno zaradi takih ljudi, ki si tudi želijo dobre zabave na porokah, ampak take duete je potrebno poiskati pa ne na internetu, ker se ve, da je tukaj izključno samo samopromocija. Taki dueti se ne promovirajo, ogromno igrajo, dobro ceno imajo in zato jim samopromocija ni potrebna kot nekaterim ansamblom. Dejstvo je tudi, da dandanes, bodo ljudje raje odšteli 500€ za nek duo ki pričara super zabavo, kot nekaj tisoč evrov za ansambel, ki igra kot duo. Današnji ansambli imajo po 3 ali 4 instrumentaliste, enega malo boljšega vokalista, pa še en terco zraven odpoje to je pa tudi vse, današnji dueti, pa vedo kje je boljši zaslužek (boljši zaslužek je duet) pa igrajo neprestano, sta oba dobra vokalistka in to je bistvo.
Skratka pravim, da se močno motiš glede mižerije kar je pod 500€! Pa tudi nekateri ansambli računajo po nekaj tisoč evrov, v ansamblu jih je od 3 do 5, 6 ali več, in igrajo enkrat, dvakrat mesečno. Dueti računajo po nekaj sto € pa igrajo vsak vikend po dvakrat torej v povprečju 8x mesečno. Kdo ima večji dobiček? 😀
Je pa še ena resnica. Ljudje so pripravljeni dati ogromne denarje za večerjo na svoji zabavi, si omišljajo razkošne menije oz. večerje, za glasbo jim je pa npr. 500 EUR preveč. Za hrano pa ni problema 2000 EUR naprimer. To je pa tud težko razumet. Pa sej, zabavo si zapomniš po zabavi in ne po hrani. V tem oziru je glasba je premalo cenjena. Definitivno.
Kaj ti pomaga živa glasba, če pa npr. slabo pojejo, ne znajo animirat ljudi, jim ne rata narediti pravega vzdušja? Sem bil poleti na eni veselici, kjer je ansambel igral vse v živo (bobni in vse to…), pa je bil njihov nastop na tem večeru ena sama beda, res. Petje zanič, fušanje, igrali so brez vsake energije, sploh niso znali narediti nobenega vzdušja. Pa skoraj nobeden ni plesal. Hvala lepa za tako živo glasbo. Na koncu je važno samo to, da muzkonterji znajo pet in naredit žur! Kaj ni res?
Ja, živa glasba brez energije!!!! Pa nikakvo petje in fušanje. Se pa ne spomnim imena ansambla…, nek bolj narodno-zabaven…pa tud če bi ga vedel. bi ga tukajle zbrisali.Vidiš, jaz sem tvoja protiutež. Sam sem bil na žurki, kjer je igral duo, pa je bilo super! Dva sta pela velik boljš, kot takrat tisti ansambel s mislim da 5 ljudi. Tako da, kaj pomaga živa muzka, pa 5 ljudi na odru, če ne znajo pet. Mene to zelo moti. Petje pač mora bit dobro, da lahko uživaš v muzki.Amen!