Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Mame ali bi kdaj to naredile?

Mame ali bi kdaj to naredile?

Svojemu otroku. Imel je 20 let. Študent v tujem kraju. Ob tednih pridno študiral ob vikendih je bil doma.
Čez teden poklical domov.
Dan dogodka: ves teden klicari ne dobi nikogar doma. Je zaskrbljen. Z mislimi ni pri študiju. Pride v petek domov.
Mati je doma. Vpraša kje je ata. Pove da v bolnici v komi, ves teden.
Vpraša jo zakaj ga ni obvestila na mobitel oziroma zakaj se ves teden ni oglasila.
Pove ji da ga je prizadela, ker mu ni povedala.
Dala mu je klofuto.
Ko tema kasneje nanese na ta dogodek, danes ima ta oseba 30 let. Pove da mu ni prav in da se počuti nevrednega da ni vedel da je ata bil v komi, v bolnici.
Mu mati da ponovno pri 30 klofuto.

Matere povejte zakaj bi dale klofuto otroku ter mu tajile očeta ki je imel prometno in v bolnici.

Ta je od hčerke nov dragi. In me je ko je to povedal zelo prizadelo kakšno družino ima. Ne želim je spoznati. Smili se mi. Meni se to ne zdi normalno.
Vprašal me je kaj si mislim, kako naj mu povem, da ga ne prizadenem?

 

Take matere so čustveno neuravnovešene in labilne osebe. Vprašanje je, kako se sinu to pozna, ali je znal to v sebi “prekvasiti” ali bo vse življenje tuhtal v sebi …

Kako naj prekvasi to, imaš nasvet?
Vidimo da ga boli.
Meni se ne zdi normalno da mu je mati zatajila dogodek, da mu da klofuto, da ga zmerja. Zakaj ne bi smel vedet resnico zakaj je bil ata v bolnici.

nova
Uredništvo priporoča

Tega ne bi naredila.
Pa ves cesa se ne bi naredila? Tega sla pisat na javi forum.
Da vidim da je moja mati pisala taksne o familiji mojega partnerja. Mrak na oci.

Na vašem mestu se ne bi opredeljevala, zakaj je tako postopala. Predvidevam, da je želela s tem načinom samo utišati sina, naj ne sprašuje preveč. Zakaj je tako postopala, ve samo ona in nihče drug. Bi pa zeta takoj objela, mu rekla, da mi je žal, da je moral imeti tako negativno izkušnjo in da ga razumem, da mu ni vseeno. Pridržala bi besede kot so: čas celi vse rane, saj bo boljše, saj je to situacija, ki jo mora vaš zet razčistiti s svojo mamo. Vi mu lahko ponudite le ramo in oporo in mu s tem omogočite na nek način celjenje čustvene rane. Vse najlepše in mirne praznike 🤗

Da je zgodba izmišljena ali pa je mati obiskovala posebno šolo, ker je imela primanjkljaje in jih ima še.Jaz bi rekla: Bog odpusti ji , saj se ne zaveda, kaj dela…Upam, da je sin normalen…ker ona pač ni…

Itak je izmišljeno. Katera nora MON-ovka bi šla take osebne stvari pisat na MON?

Js mislim da vse kar lahko narediš je da mh pokažeš da niso vse mame take. Pokaži mu da se lahko kdaj tudi nate zanese tudi sedaj ko je že starejši. Hčerka bo ponosna nate, on pa bo imel zaveznico vsaj nekje, ce ne doma. Samo poslušaj in bodi ti dobra mati in tašča.

Ne poznaš druge plati zgodbe. Včasih ta druga plat tako spremeni zgodbo, da si ne moreš mislit. Mogoče ga mama ni obvestila, ker je bil npr. v avtu z drugo žensko, za katero se je izkazalo, da je ljubicain ga je takrat tako sovražila, da je komaj preživela, ko je to izvedela. Ne obsojaj dokler ne slišiš druge plati zgodbe. Ampak očitno jo boš v tem primeru težko. Pa vseeno, mnenje o njej si ustvari na podlagi lastnih izkušenj.

Lepo od vas. Pogovorite se z njim. Bo pogovor že sam stekel. Kar iskreno… vidim da te teži in tudi mene, zato bi se rada pogovorila itd.

Naj ve da lahko vsaj v vas vidi mamo kateri lahko zaupa.

Kakšno drugo zgodbo? Ni važno kaj je vzrok. Oče je tudi njegov in take zadeve se ne skriva. Tu ni opravičila. Dobra mama da čustva na stran v takih trenutkih in reši kar ma za rešt. In kaj če je imel ljubico? Tudi če bi imal ljubčka. Njegov oče je in to je prvo kar je pomembno.

Nič mu ne reci – tisti iz “takšnih družin” z vsako sekundo bolj vemo, da smo hihi, pohabljenčki. Če bo kaj “čuden” npr. Se ne upa reči, če ga lahko pridete na letališče iskat ob 4h zjutraj ali da ima histerijo, da ko pride v goste se mora sezuti, ko je gostitelj pa nihče ne sme čevlja sezuti pod nobenim pogojem (v tem “lahko se vzame kot žaljivo” čudno vedenje) – takrat mu daj za prvič popust, v drugo in tretje pa nežno požugaj – v četrto pa brez razlike.
Lp in ful lepo, da ti je tako mar za fanta.

Tema se že vrti na facebooku. Nič ti ne bo treba fantu povedati, ker bo odgovore sam prebral.
Vedno je treba pomislit kaj napišeš.
Kako bi sedaj to uredila, da se izbriše, pa nimam pojma. Vsekakor bi bilo potrebno izbrisati.
Take stvari se vpraša dobro kolegico, mogoče strokovno delavko. Ne pa na forumu.

sin s tem, da zato sina klofuta? ( ce bi bila taka zvodba) ta mama ni normalna. tudi meni se ta sin smili, objela bi ga in rekla ni ravnala prav, nikoli ne bi smela poloziti rike nate in prav bi bilo da bi te obvestila. razumem da te boli, tudi mene bi na zvojem mestu.

reči mu, nej mamo sune na gobec 🙂

Upam, da ni  podedoval maminega primitivnega stila. Verjetno ne ker je skrben, je to povzel po atu. Msma je pa ptimitivna egoističma kura. Drugoč ko ga je udarila bi ji moral vrniti

Lepo, da z njim socustvujes, ampak se mi zdi, da se ti tale mladenič želi pretirano zasmiliti.

Samo en samcat težek dogodek ti je zaupal? In te celo prosil za mnenje? Bolj jasno ne bi moglo biti, da te želi kot zaveznico. Vsekakor pa se mi to od njega pri teh letih nevmesno, da gre kaj takega kot prvo razlagati pri vas doma.

A so njegovi starši tudi sicer totalno blesavi in nepravilni in grozni, predvsem mati, očitno? Znatno premalo imaš vpogleda v vso situacijo, da bi lahko sodila vse na osnovi njegovega blagega čustvenega izsiljevanja. Tako jaz to vidim.

ko se je deček utopil v Soči, stari starši tudi niso poklicali staršev, kaj se je zgodilo.

pa poznam še primer, ko je sestra umrla v prometni in so drugo sestro pustili nekje na letovanju kot, da se nič ni zgodilo, sestro pokopali in potem se delali zaščitniške. Zamera še vedno traja.

Tako da je to precej običajno vedenje, nič posebnega.

Odgovor na objavo uporabnika
no ja, 05.12.2022 ob 08:17

ko se je deček utopil v Soči, stari starši tudi niso poklicali staršev, kaj se je zgodilo.

pa poznam še primer, ko je sestra umrla v prometni in so drugo sestro pustili nekje na letovanju kot, da se nič ni zgodilo, sestro pokopali in potem se delali zaščitniške. Zamera še vedno traja.

Tako da je to precej običajno vedenje, nič posebnega.

To ni nič neobičajnega? Ti si bolana.

New Report

Close