Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mamice in nosečnice vprašanja

mamice in nosečnice vprašanja

Sem 5 mesecev noseča :)) pa že čisto v ogledovanju dojenčkastih stvari.

Povejte, kdaj ste ve dejansko začele kupovati vozičke, lupinice, oblekce, urejati otroško sobo? V katerem mesecu približno?

Zanima me tudi, katere trgovine so bolj poceni, sva bila v baby centru in se nama vse zdi taaakoo drago. Šla bi tudi čez mejo v Avstrijo, če poznate tam kakšno dobro in bolj poceni trgovino.

Kaj naj gledava pri vozičku. Upam da razumete vprašanje. Kaj naredi voziček dober in praktičen voziček.

In še mogoče kakšen dober nasvet, ker je le najin prvi otrok.

Hvala 🙂

Kupovat sem zacela relativno zgodaj..se dobro,saj nas je potem prezgodaj presenetilo…

vsa oblacila sem kupovala v austrijskem h&m…na ceno nisem gledala…rabljenih stvari nisem hotla,saj sem za svojega prvorojenca hotela le najboljse…

tudi vozicek sem kupila v aut…v koncni fazi sem kupila kar dva..enega terenskega z velikimi gumami za gozdne potke (asahi scciroco ) in pa enega za mestne voznjice ( maxi cosi taxi )…

se kak nasvet? uzivaj v vsakem dnevu nosecnosti in cim manj si delajs skrbi,ker bo vse ok…poleg tega lahko slisis tisoc in en nasvet,ki ti ne bo prisel prav nic prav…edini tvoj ucitelj bo ravno tvoj mali dojencek..zato se prepusti in uzivaj v danem…

Jaz bi tukaj dodala še moje vprašanje:-)

Kakšne posteljice imate? Rada bi imela posteljico 140×70, to so tiste raztegljive pa sem našla samo lip poljčane. Obstaja še kakšna firma?

Sicer pa nekakšna prelomnica v nosečnosti je 28 teden in tu se svetuje, da se je potrebno pripravit.
Za pohištvo računaj, da imajo nekje 30 dni rok dobave.

Voziček je pa ful odvisno od uporabe.
Boste hodili izven terena? Potem so nujna velika kolesa.
Imate majhen avto? Potem močno izmerite zložen voziček, da ne bo presenečenj.
Za prve mesece mora voziček imeti povsem ravno dno.

Mi smo se odločili za peg perego pliko, ker ima mehko košaro za novorojenčke, ker se zloži kot marela in je zato enostaven za uporabo. Kolesa ima majhna ampak v gozd tako ne nameravamo z njim.

Potrebujete še lupinico za avtosedež dojenčka, če kupite koplet z vozičkom je fino ker se jo pol da gor namontirat. Ni pa lupinica primerna za daljši čas!

Ostalih stvari pa mi ne bomo kupovali. Imam izjemno srečo, da dobim veliko na posodo. Pa tudi sicer ne kupuj veliko za obleč saj bop ogromno stvari dobila kot darilo in pa tudi ne veš kako velik bo otrok. Hitro se zgodi, da kar kupiš je že v štartu premajhno.

Sicer je pa na nosečniškem forumu par res dobrih postov kjer so dekleta podrobno opisale vse nakupe.

HM ima lepe stvari po precej dostopnih cenah, bistveno ceneje kot Baby center. Tudi Ariel se je malo popravil.
Mi smo imeli za novorojenčico precej stvari izposojenih, ker itak prerastejo v enem mesecu. Pa tudi uničit nimajo s čim, tako da se nam ni zdelo potrebno, da je vse novo.
Pri vozičku pa je tako, da je Quini zakon. Mi smo na koncu izbrali Peg Perego Pramette, ker je lahek, se hitro in enostavno zloži, zasede malo prostora. Uporabljaš ga lahko od rojstva naprej pa dokler otrok hoče biti v njem. Sicer pa je odvisno, kje in kako boš voziček uporabljala – kak velik 3 ali 4 kolesnik z napihljivimi gumami boš težko manevrirala v trgovini. Pramette pa ima skoraj malo premajhna kolesa za po kakem hudem makedamu (v Ljubljani na Rožnik pridemo brez problema).

Vsekakor se ti splača it v Avstrijo. Večina vozičkov, pa tudi opreme in oblačil je precej cenejših, kot pri nas.

Če nimaš še čisto nobene stvari od ta večjih (beri: dražjih), potem je moj nasvet da počasi začenjaš kupovat, vsak mesec recimo eno stvar. Da ti je s finančnega vidika lažje, če ti to predstavlja problem. Midva sva pri prvem tako začela nekje v 5. mesecu. En mesec postelja, pa naslednji voziček, pa previjalna, avtosedež…. se kar nabere.

Za voziček moraš sama vedet kakšen ti najbolj prav pride. Jaz imam takega z velikimi kolesi, ker imam nekaj poti makadamskih tukaj okoli. Meni se zdi praktično, če se da gor dat tudi avtosedež, da lahko otrok gleda proti ali stran od tebe….

Kar se oblačil tiče, pa je metanje denarja stran, če boš kupovala vse novo. Razen, če si nimaš možnosti sposodit, seveda. Ker tiste ta prve stvari res tako hitro prerastejo, da nima smisla novih kupovat.

V Kompolju je firma, ki dela izključno otroške posteljice. Vse izvozijo v Kanado in ZDA, včasih se zgodi, da kakšna ostane doma, za poklicat bi bilo. Pišejo se Mustar. Ne vem natančno, če je ta številka prava (786 72 80) ampak po hišni številki sodeč bi morala kar biti, drugače ti bodo pa oni povedali kateri Mustar iz Kompolj dela otroške postelje, ker je Mustarjev v imeniku 5. Pa veliko uspeha.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Mi smo obakrat začeli s skupovanjem v sedmem mesecu…. baje prej prinaša nesrečo :))
Jaz bi ti svetovala le to, da ne kupuj preveč stvari za začetek, sploh pa ne čisto majhnih številk .
Kar se tiče vozička smo bili mi pozorni na vzmetenje koles (zaradi tresenja glavice) in trdo podlago, ki je obvezna za novorojenčke. Nekateri prisegajo na lupinico, mi smo se raje odloćili za trobo oz. košaro (ki je ravna) in voziček PP.
Pa srečno!!!!

Lep pozdrav, Župi

no tole je bilo tud meni svetovano…ne kupuj malih stevilk,ker ste pri vas vsi bolj veliki, bo tudi otrok…tam 62 in naprej…no in sem res 56 sam ene dva kompletka…no nazadnje je tamal pohitel,tako,da sem mu morala extra kupovat 45…

in pa te vrazeverne zadeve,v 7m in tko..ce bi jst kupovala takrat,bi moj otrok bil brez vsega,ko bi se rodil,tako,da jaz ne dam nic na to…je ze bols sproti po malem ze prej pa je…

Kitty, mi imamo posteljo 140X70, ki se kasneje spremeni v mladinsko posteljico. Uporabna je tja do četrtega leta, če ne še dlje. Kupili pa smo jo v Lesnini (pred štirimi leti). Vem, da imajo nekaj takih modelov tudi v Ikei.

Sicer pa sem jaz nabavljala zelo različno. Voziček za prvega npr. šele, ko je bil star dva meseca (prej sem imela globokega sposojenega), za drugo pa v petem mesecu nosečnosti. Previjalno mizo in zibko sem pripravila v sedmem mesecu in k sreči sem oblačila oprala in zlikala dober mesec pred PDPjem. K sreči zato, ker sem dva dni po tem, ko sem imela vse pripravljeno – šla rodit. :S

Oblačila sem nabavila v H&Mu, morda se ti v Ljubljani splača pogledati tudi v Ariel outlet, v hali D (pod Emporiumom).

Voziček je pa čisto odvisno kaj rabiš. Če boš veliko vozila po grobem terenu in živiš v hiši, definitivno priporočam kakega trokolesnika z vrtljivim sprednjim kolesom ali pa štirikolesnika z sprednjima kolesoma, ki imata možnost nagiba. Gume naj bodo napihljive. Če boš vozila večinoma po asfaltu, so primerna tudi majhna kolesa. Če boš voziček veliko dvigovala in ga prenašala po stopnicah do stanovanja – si vsekakor omisli kakšno lažjo varianto (marela sistem). Pa seveda moraš gledati na prostor prtljažnika,…

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Zivjo! Dva otroka imam in če bi imela še enega ne bi imela več nobene zibke, ne koška (edino v dnevni sobi), ampak samo posteljo 70X140, kupljeno v Brezovici pri Ljubljani – Odejca. Super je. Dno se dvigne do nivoja zakonske postelje, tako da je spala kar “zraven mene”. Ponoči sem samo roko k njej stegnila… Ograjico smo na eni strani zamenjali za stranice posteljice, ki pridejo zraven. Kasneje sem samo dni spustila nižje. Predzadnja faza je bila še ograjca na obeh straneh. Zadnja pa zamenjava ograjce za stranice prave postelje.
Voziček imamo peg perego atlantico – super kot nov po dveh otrocih. Je pa velik , preverit je treba če gre v avto!!!
Imela sem cam-ovo lupinico in sem jo dala kar noter.

natasa

vidiš ko si prej kupovala…. je pa prej prišel :))))

Lep pozdrav, Župi

Tudi jaz sem imela pri prvorojenco večino dojenčkastih stvari (56 smo itak preskočili, ker se je s 56 cm rodil- pa tja do 9. mes) imeli izposojenih, enako bo upam tudi sedaj, Kaj bom že dokupila, že iz veselja. Dojenčkasto perilo in cunjice sem kupovala nekaj v AT, nekaj pa tudi doma, saj tudi izza meje ni vse zlato, kar se sveti. Voziček sem prvič kupila v 7. mes (bolje -kupil ga je mož in ni upal povedat enih 14 dni, ker nisem hotela, da karkoli pripraviva), zdajle pa jih že ogledujem. Danes sem svoj “izbrani” voziček gledala v AT, pa je skoraj 50 Eur dražji kot v BC, tako da 🙁 Kriteriji za voziček so pri meni, da se zloži na majhno, da je uporaben od rojstva do konca brez premontaž in domontaž, da je lahek in da gre v moj nekaravanski prtljažnik. Odločena sem za PP Centro Completo z zimsko vrečo, ker bom rodila na zimo.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Skrbna, noseča si??

ČESTITAM!!!

Jaz sem se takoj, ko sem videla prospekt, “zaljubila” v Pramette. Uporabljam ga neprestano že skoraj tri leta, drugi otrok, prepričana pa sem, da bi zdržal še vsaj enega.

Za dojenčka smo imeli, do starosti ene 4 mesece, zibko (tisto, pritlehno, v kateri je ležala že moja tašča), potem pa sta dobila vsak svojo postelco. Tavelik ima 140×70, kupljeno v Sadekotu v Rimskih, tamalemu sem kupila 120×60 v BC v akciji. Edino, kar mi je žal, je to, da tavelke postelce nisem mogla premikat iz sobe v kuhinjo, ker je preširoka za skozi vrata.

Cotk sem pri prvem kupila kar veliko sama, veliko pa je bilo tudi sposojenega. Pri drugem kupim kakšno cotko na vsake kvatre … za taboljš.

Najboljša investicija, ki sem jo naredila pa je bila previjalna komodica na koleščkih. Moj križ ne trpi, otroka obvladam, preoblačenje ni noben problem (pri tašči previjam na kavču in mi je včasih kar težko).

Banco sem kupila BebeJou. Ker imamo tuš, se tavelik še vedno kopa v njej. Pa še za perilo je zelooooo uporabna.

Kitty-posteljice B kvalitete po 50 EUR imajo v Liko Vrhnika, so delane za tujino, zato majo mere 130×70 – če ti kaj pomaga. Cena je res ugodna, ni pa postelja tko, da jo potem naprej sestavljaš. Ima pa nastavljiv o višino jogija in spodaj velik predal.

Ostalo bi jaz dodala, da sem prvič kupla najlepše in zelo ugodne oblekce v H&M, je pa ogromno lepih in ohranjenih cotk na malih oglasih (Ringaraja ipd.).
Splača se iti tudi na Vir pri Domžalah v Tosamo, če ti ni predaleč (tetra plenice, tetra krpice, vata, vlozki, zloženci, pa tud za oblecz imajo).

Za opremo(sedezi, vozicki ipd.) Avstrija ni več to, kar je blo pred EU-jem, izbira pa je tudi pri nas zlo dobra, razen če nimaš kakšne posebne variante v mislih.

Lepo nosečnost in zdravega otročka!

O hvala. Ja cena je res ugodna. Ti je mogoče znano, če imajo tudi malo večje?

ja mislim, da so sam take mere, drugače pa pokliči v Liko, tam je industrijska trgovina.

zavodnica hvala 🙂

New Report

Close