Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mamice, kaj dajete jest za malice svojim dojenčkom?

Mamice, kaj dajete jest za malice svojim dojenčkom?

Imam 7 – mesečnega dojenčka, sama mu kuham, kašic nikoli ne kupujem.
Malo sem izčrpala ideje iniščem kakšen nov recept. Za kosilo mi idej še ni zmanjkalo:)

Kaj kuhate ve?

Sadne kašice naredi, banano, kakšno jabolko, hruško. Izogibaj se jagod, agrumov in podobno.

Jaz jima dam za malico:

-navadni jogurt v njega pa zmešam dve do tri žlici pretlačenih malin
-borovnice zmiksane z malo smetane
-skuta in pasirana breskev
-zmiksana marelica, piškot in malo jabolčnega soka
-nariban korenjček, jabolko in malo piškota
-kremna zelenjavna juha

Saj kuham sadne:

– banana + rozine + ovseni kosmiči
– prosena kaša + banana + breskev
– pirin zdrob + sadje
– pšenični zdrob + sadje

A se da za malico še kaj kar ni sadje? Meni osebno ne bi pasala da bi mi nekdo za vsako malico kuhal sadje.

Zakaj vse kuhat? Kaj je narobe s svežim sadjem? Skuto? Piškotom? Prepečencem? Kruh s skuto – magari samo sredica? Tudi kak “ostanek” od kosila ni tako mimo.

Dete je staro 7 mesecev!!! Torej je še čisto brez zob in hrano mu je potrebno pasirati. Zatorej odpadejo malice a la “…ostanki od kosila in kruh s skuto, pa čeprav samo sredica…” 😉

Zakaj pa ne bi mogel z dlesnimi žuliti sredico od kruha?

Otrok komot grize, pa ceprau nima zob. Kaj mislis, da tam v afriki ko jim odpazejo zobje, nehajo ljudje jest?!?!
Sredica kruha se itak stopi pprakticno in predhodnica je verjetno mislila na ostanke kosila od dojencka.
jaz sem moji ze kmalu dajala jogurte in skute. Vedno je za malco dobila kaj podobnega, ali pa sadje. In sadje, npr banano lahko samo pretlacis, ne rabis kuhast vsega!

sadne kaše: zribano jabolko, pretlačena banana, nariban piškot, mlečni zdrob, riž na mleku, zelenjavne kašice oz. mineštrice, mehka polenta z mlekom…

dvomim, da kuha. se je pač tako izrazila.

Ovseni kosmici, pirin zdrob, koruzni zdrob…to verjetno kuha, kr surove polente se ravno ne je…

New Report

Close