mamice – prosim svetujte
Premišljujem o nakupu ležalnika za dojenčka. Mi znate svetovati, če se tega iz Baby cetra splača kupiti (je ravno v akciji) ali naj raje kupim katerega drugega po podobni ceni (kot na primer v spodnjem linku).
Vsak nasvet je dobrodošel.
Moje mnenje je da ga ne potrebuješ, no jaz ga nisem.
Zadeva je uporabna le par mesecev. Raje ga dajaj na kakšno mehko podlago na tla. Jaz sem imela na tleh veeeliko penasto gumo, tako ne predebelo ne pretanko, in se je super obneslo. Uporabljala sem jo od dojenčka naprej. Je zelo varen sistem kako odložiti otroka, da ti lako kaj narediš pa še zelo spodbudno je za njegov razvoj, ker ga z ničemer ne omejuješ. Pri nas se je punčka ekspresno hitro razvijala brez vsakih težav, zelo hitro se je obrnila s hrbta na trebušček, dvigala glavico….
No, to je moje mnenje. Vsekakor pa po moje bolje da počakaš da rodiš, pa se potem lažje odločiš, ker je vsak otrok drugačen, zato ne kupuj in ne uporabljaj stvari zato ker jih pač kupuje in uporablja večina.
Lep preostanek nosečnosti in hiter porod ti želim.
Jaz sem sicer imela nek ležalnik doma ko sta bila ta maladva dojenčka, vendar sta bila noter mogoče le enkrat ali dvakrat. Drugače sem imela eno tako veliko blazino na tleh in cele dneve sta ležala tam. Če pa sem potrebovala, da sta bila bolj v sedečem položaju, sem ju dala pa v lupinico. In še to le za kratek čas. Tako da – po moje ne potrebuješ.
Fizioterapevtke tovrstne naprave odsvetujejo in kot je napisala bugnavilea se raje odloči za nakup Airex blazine in otroček je lahko na tleh praktično od začetka. Tudi naša dva sta bila. Mi smo jo sicer dobili na napotnico. Je dražja zadeva, samo ti služi praktično za vedno ker je skoraj neuničljiva. Kasneje lahko služi kot podloga za igranje, ker zelo dobro izolira, pa kot podloga za telovadbo, kot podloga za na plažo,… skratka za karkoli.
Imela ležalnik pri drugem otroku in mi je bil fajn – postavila sem ga tudi na mizo ali pa na kuhinjski pult, da me je gledala, ko sem delala. Na tleh smo imeli tudi blazino Airex, ki smo jo dobili pri prvem otroku, s katerim smo obiskovali razvojno terapijo. Kakorkoli, naša pupa je imela ležalnik rada, je pa res, da je bila v njem recimo urco na dan in to ne naenkrat pač pa recimo 3 x 20 min.
Rabiš ga ne, pride pa prav. Nam je prišel prav, ker je bil 2. otrok drobcen nedonošenček in če smo ga dali na kavč, me je bilo vedno strah, da se bo kdo usedel nanj :(((((, ker ga ni bilo nič videti. 42 cm štručko z 2 kg dat na tla – khm, nekako ni glih, sploh če to ni provorojenec in ti po bajti že drvita dva otroka, ki redko gledata, kam stopita. V lupino ga nisem nikoli dajala, razen v avtu, poza ni Ok pod nobenim pogojem. V ležalniku je ležal na ravnem, tudi ko sem ga dvignila za 30 st, je bila hrbtenica še vedno ravna. Opore je dovolj in nam je kar lepo služil tja od 6 mes, ko je že zgledal ornk dojenček in je šel komot na tla, brez bojazni, da bi ga kdo pohodil :SS
Nasvet: za donošenega otroka ga ne boš rabila več kot 3 mes, zihr ne. Kupi rabljenega, ker bo kot nov, prihranila boš pa vsaj pol vsote!
Tudi jaz mislim, da je škoda denarja. Sem kupila pri prvem otroku in ni bil notri skupaj več kot 10 ur. Drugi otrok ga je imel rad, a zelo malo časa. Kmalu sem ga odstranla, ker sem vidla, da se zapet v gugalniku nagne na stran, tako zelo, da je bil z rokami na tleh in se po rokah porival naprej oz. nazaj. Od takrat veselo plazi po tleh.
Če že misliš. da ga rabiš, poglej za rabljenega.
Jaz sem imela sposojenega, prav mi je prišel v kopalnici – da je bil z mano, ko sem se tuširala, pripravljala zadeve za previjanje itd. Drugače je bil na začetku v košari od vozička, potem pa na tleh, v igralnem centru.
Če dobiš kje rabljenega ali poceni, ga vzemi, ampak zavedati se moraš, da ni dobro, da je dolgo noter – tu in tam za odlaganje je pa prav praktičen.
Za na tla sem jaz kupila blazine za judo-tatami, vse 4 so stale malo pod 100 EUR, se sestavljajo skupaj, velikosti pa so 2×2 m – bistveno večje in ceneje kot največja Airex blazina, je pa toplo in praktično. Seveda lahko kupiš tudi manjšo površino, odvisno od prostora, ki ga imaš na voljo.
Meni tvojih linkov ne odpre…
Jaz sem uporabljala takega (ga dobila poklonjenega rabljenega)
http://www.bolha.com/oglas383978535/babybjoern-babybjorn-lezalnik-stolcek-baby-bjoern-baby-bjorn-
(amenoma dajem link na rabljenega)
Kje vidim jaz prednosti:
-hrbtišče ni fiksno in se otroček pogrezne kolikor se zaradi težnosti
– otroček se sam ziba in naš se je kar konkretno.
Tudi naš palček je bil večinoma na tleh, ampak ko smo jedli ali če sem v kuhinji kaj delala, je bilo pa fino, če me je kdaj tudi gledal, ne da je bil sam tam nekje na tleh.
Ta stolček sem uporabljala tudi za uvajanje gh.
Ko pa se je začel plazit, ni mogel biti več v stolčku, ker nam je hotel kar pobegniti in smo ta stolček uporabljali samo do 7,5m. Torej je res v uporabi le kratek čas.
Jaz pa ga priporočam iz preprostega razloga, ker tudi otročki ne zdržijo v kosu več časa na enem mestu. Mi imamo swing, pa ležalnik (link spodaj), pa blazino na tleh, pa baby gym, pa nosimo ga, pa pustimo samega da se obrača… Skratka, več kot 20 min na enem mestu ne zdrži, če ga pa dam malo sem, malo tja… pa je takoj bolje. Poleg tega imamo enega večjega nadebudneža, ki ga komot pohodi, ker pač ne pazi. Ni pa to tak bav bav, je pa res da ga imaš notri naenkrat res samo do 30 minut, da ti ne leži cele dneve v tem. Priporočam pa jaz kaj takega https://www.tussypats.com/images/Fisher{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20Price{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20Newborn{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20to{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20Toddler{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}20Rockermain.jpg
Tega lahko uporabljaš od rojstva pa do 18 kg (kasneje kot stolček gugalnik). Je pa kasneje fajn, da leži v tem ležalniku ko ga hraniš na žličko (dokler še ne more sedet na stolčku za mizico). Tako, da ga imamo mi že kar dolgo (še od prvega) in zdaj, ko smo začeli na žličko jest je še vedno aktualno (pri šestih mesecih). Sem pa videla take zelo podobne, tudi od fischer price-a sedaj v baby centru http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=167490
¨Ležalnik je čisto brez zveze. Neka reklamna fora – isto kot koš za plenice – za rubriko “Ne potrebuješ!”
Kar potrebuješ je premična stajica, ki jo lahko nastaviš na dve višini. Otrok notir “prosto leži” in zelo kmalu se bo začel premikati – in naj se premika! V tisti ležalnik ga boš privezala tri krat, potem pa ne bo več hotel notri biti.
Oprosti, ampak stajica je pa še večja bedarija. Za otroka je najbolj zdravo, da je na tleh (seveda na primerni podlagi) ali pa v tvojem naročju.
Pri nas ga imamo, ker sem ga kupila pri prvem, pa itak ni hotel biti notri, zdaj pri drugi ga pa uporabim le, ko jo moram za res kratek čas odložiti, pa da jo imam na očeh (npr. ko previjam in oblačim drugega otroka). Sicer sta pa bila oz sta oba prosto na tleh in posledično se tudi ful dobro in hitro razvijata.
Tole o stajici – namesto ležalnika!
…stajico bi jaz kupila prej na vsak način, ker ni uporabna šele kasneje, ampak takoj. In kasneje manj. Kako to? Jaz kupim leseno in jo dvignem v najvišji položaj, notri dam lok ali igralnico ali telovadnoico ali kakorkoli že tistemu rečemo in imam tako veselega in zaposlenega dojenčka v kuhinji (tudi opazovanje mu je zanimivo takoj, čeprav še ne zna poseči po igrači) ali kjerkoli pač imam postavljeno stajico (premična). Ko pa se otrok začne postavljati na noge, pa stajica ni več ok, ker se otrok preveč vežba v vstajanju in to ni ok (prime se za rešetke in non stop vstaja). Otrok mora kobacati po tleh in iskati manj ugodne priložnosti za vstajanje in prestopanje (ob kavču npr…) – seveda pod tvojim nadzorom. No to je nekje po 6 mesecu in takrat jaz stajico odstranim oz jo obrnem na glavo, da postane igralni brlog – mini hišica, kamor otrok rad zaide in kjer ima posebne igrače.
Priporočam BabyBjorn ležanik-počivalnik, mi imamo ravno tegale http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=195098.
Je ergonomsko oblikovan, testiran, varen, potrjen s strani ortopedov, zračen, se guga (otročka gugaš sama ali pa se nauči sam sebe gugati), otroku dobro podpira glavico, uporaben od otrokovih cca.4-5kg ,novorojenčka ne bi dajala notri, oz nikamor razen v posteljico ali košaro ali roke oz sling.
Uporaben je tudi ko še ne sedi samostojno za hranjenje. enostavno se sleče in opere in hitro se posuši.
Torej, uporaben je do 2 leta starosti, noben drug ležanlnik ni uporaben toliko časa, vsi so tam do 6m. Zloži se enostavno in ne zavzame veliko placa, mi smo ga nesli tudi sabo na morje.
Zraven smo dobili tudi prenosno vrečko(z zadrgo in ročaji), kamor ga spakiramo in prenašamo.
Aja, ima 3 stopnje naklona. Malega dojenčka daš v ležeč položaj, ko so pa večji pa naklone menjaš po potrebi.Je pa čisto enostavno.
V glavnem, nam je služil in nam še služi odlično,ni mi žal tega denarja. Naša malčica ga ima zelo rada. Menim, da tudi vam ne bo žal, če se boste odločili zanj.
Pa še to.. itak je pa zelo pomembno, da se otroka daje največ na tla,mi smo mel kar dve debeli deki in rjuho pogrnjeno na tleh in se je tam igrala in kotalila. Bistvo je, da je otrok veliko na tleh. Ampak, glede na okoliščine je treba otroka nekam tudi vtaknt, da je na varnem, da se umiri, da se shladi…. kakorkoli, potreben je en tak pripomoček.
Lupinico pa odsvetujem za gugalnik ali počivalnik, ker znanstveno dokazano preprečuje otroku da normalno diha in premalo kisika pride do možganov,posledično se otrok umiri in zaspi,mi smo pa hepi hepi,ker nam je končno ratal malčka uspavat.
Tko da, rajši počivalnik kot pa lupinico.
Jaz ga imam sicer izposojenega, vendar ga zelo malo uporabljam. Samo če gre npr. kaj ven naredit, ga potem dam v ležalnik zraven, ker se ga na tla ne upam dat zaradi klopov. Je pa tudi tako – moj je star šele 4 mesece, vendar se že tako vrtinči in obrača, da se ga tudi v ležalniku ne upam več samega pustit. Pa tudi sam ne mara biti dolgo noter, ker je privezan in ga tako omejuje. Jaz ga imam drugače že vseskozi na tleh – pogrnjena velika malo debelejša deka, gor pa igralni center in ostale igračke. Sem študirala tudi, da bi kupila tiste tatami blazine za po tleh, samo sem tudi to ugotovila, da je pri našemu brezveze – že sedaj se tako obrača in vrtinči, da bo že ta deka čisto premala počasi, tako da ga bo itak prej ali slej polna cela dnevna soba. Tudi stajice ne bova kupila.
Če pa bi že sama kupovala, bi kupila nekaj v tej varianti od Ficher price, ko imaš do 18 kg in je kasneje tudi kot stolček. Da je pač dlje časa uporabno, glede na trajanje uporabe pa tudi malo višja cena teh stolčkov ni omembe vredna.
meni se zdi iz Baby centra boljši. Edino me meti barva. Mi smo ga veliko uporabljali. Od 1 do 5 meseca. Potiskala sem jo po stanovanju, kjer sem pa ča jaz bila. V kuhinji pri kuhanju, v kopalnici pri tuširanju… Jaz si brez ležalnika ne znam predstavljat kako bi vse to delala. Ko je začela sedet pa sem jo premikala po stanovanju v stolčku za hranjenje.
Če si veliko sam z otrokom potem so to zelo dobrodošli pripomočki, če pa imaš vsak dan pomočnico zraven pa ga tako po rokah nosijo.