mamin sinček
pozdravljeni!
Rabim en nasvet, s fantom sva skupaj 10 mesecev, jaz sem 26, on pa 30. Še vedno živi pri mamici, čeprav je ekonomsko sposoben, je še vedno doma. Nekaj časa nazaj-ko sva se pogovarjala o skupnem stanovanju- mi je rekel, da ga trenutno mamica rabi,da ne more nikamor. Res je da je že starejša gospa, vendar vem da to ni zdravo. Zelo je gospodovalna, do vseh otrok, vendar se mi zdi da si je nekako njega izbrala, da ji “pomaga” pri vsemu in ji je vedno na razpolago. Rekel mi je, da se ona bolje počuti, če je on doma!!! Pa da ve da se ona boji, da bo sama ostala. Moje mnenje je, da je ljubosumna nanj in mu ne privošči sreča. Mene ne mara kaj preveč, čeprav on trdi, da ni čisto res!! Čez nekaj časa je začel govoriti,da sem jaz tista, s katero bi enkrat imel otroke in družino, ter živel z njo.
Strah me je, da bom zapravila čas z njim, da bom na koncu stara 30 in ugotovila, da se ne želi preseliti od mamice (njegovi bratje in sestre so še nekako doma, vsi čez 30 in neporočeni!!). Sprašujem se zakaj bi bil on drugačen.
Po čem naj sklepam, kakšne bodo stvari? Ali pa sem jih že ugotovila, pa iščem izgovore, da mogoče pa le ni tako..
Druga stvar je njegova bivša, s katero sta bila 11 let skupaj. Midva sva šla po tem prehitro v vezo, ni si vzel dovolj časa, za razmislek o vsemu. Šla sta pa narazen, ker sta se razhajala in ker ni bilo več ne strasti, samo še prijateljstvo-tako je rekel.
Hotla ga je nazaj, na začetku klicala, na koncu pa je rekla, da lahko pride nazaj, samo če se poročita (on je želel da ostaneta prijetelja) Ta punca ima neozdravljivo bolezen, in sedaj ima on slabo vest ker jo je zapustil.
Mislim, da je to izgovor. Od mene zahteva, da sprejmem to,da bosta prijatelja, da bosta šla kdaj na sprehod, da bosta se kdaj slišala- ker ona “rabi pomoč”! Rekla sem NE, da ni on tisti, ki bi ji moral pomagati, če nista več par. Vprašala sem ga če jo ima še vedno rad, pa je rekel, da kot prijatelja, kot človeka.
Vem,da bi ga ona rada nazaj, nevem pa kaj je z njim, a je to slaba vest, ali jo ima še vedno rad. Bojim se da se bom prepustila, on bo pa čez dve letui ugotovil,da njegova bivša še vedno nima nikogar in bi ji on moral pomagati.
Kaj mislite fantje ali je to izgovor, ali jo ima še vedno rad in bi se rad vrnil k njej, ali pa sem ne ve kaj bi rad.