Mana
Pozdravljeni!
Imel sem čast, da sem v počitniškem času, na mah prebral (skoraj celo) knjigo od Miha Remca – Mana. Knjiga je sicer že stara, tudi čas, ki ga opisuje, je tam konec 80 let … ampak meni je bla knjiga tako simpatična, zanimiva in hkrati kar poučna, da se je kar nisem mogel odtrgati od nje. Pa še pisatelj opisuje kraj, ki je čisto zraven mene.
Zanima me, če je še kdo prebral to knjigo in kakšno je vaše mnenje.
Lp, Princ
Živjo!
No, zgodba gre nekako takole: Miha Remec pod imenom Jurij Jereb je novinar v (očitno) neki ugledni časopisni založbi, kjer najprej malo opisuje kako ga vsi pijejo in kakšni so medsebojni odnosi med različnimi oddelki v tej firmi. Nato Jereba pokliče šef in mu da nalogo, nad katero je Jereb zelo razočaran, saj je prepričan, da mu šef nalašč nagaja. Naloga je namreč, da mora raziskati pojavljanje nekih Kamniških pojavic (domačini pravijo, da so videli nezemljane, smešne majhne marsovčke) … no in nato se tudi njemu prikaže dekle, ki govori zelo čudno slovenščino, očitno ni s tega sveta in ga čisto obnori (ime ji je Mana). Le da on tega ne ve, da bi ona zznala biti nezemljanka …
naprej pa sama preber 🙂 knjiga je res pisana v zanimivem lahkotnem stilu, zabavna in hkrati napeta, ko Jereb išče Mano in je očitno pri svojih 50+ letih povsem zaljubljen. Zanimiva so njegova razmišljanja o tem, kam drvi ta svet, sprašuje se o času in prostoru, tako da zgodbica ni samo kup nekih domišljijskih dialogov, je kar premišljena in hmmm…kar poučna 🙂
No, če se boš odločila za branje, lahko potem poveš svoj komentar. Meni je bila res toliko všeč, da se kar nisem mogel odtrgati od nje … in sedaj tudi končno razumem druge, kako ne morejo stran od neke dobre knjige … pred to knjigo mi je bil ta občutek tuj. 🙂
Lp vsem
Princ