Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mandarine iz Lidla – končno

Mandarine iz Lidla – končno

no, letos me je pa ta diskontar presenetil – prodajajo v teh dneh mandarine z listi, rinfuza sicer na kg 1,99 eur, ki so res odlične – take kot tiste, ki jih lahko kupim v južni Italiji v okolici Neaplja, Sorrenta v tem letnem času, direkt iz sadovnjakov, na gajbice – lani so bile po 50 centov za kg. Mmmm.

Hvala, da si nam povedala 🙂

Včeraj sem kupila v Eurospinu pomaranče, ki so bile prve užitne letos, še dišijo po pomarančak, sladke, sočne, nič žilave, pa še samo 1e je cena. Klementine pa so imeli sicer v akciji, ampak so zgledale ubogo, jih nisem kupila.

Ja, saj to je problem – ker slovenski ponudniki ponavadi kupijo same take anemične, na četrt zrele in jih dozorevajo v slovenskih skladiščih potem – ponavadi iz Španije. Najboljše so pa sorta Navelina. Trenuto jh im sicer tudi Hofer dobre – ampak rinfuza, na kg, višja klasa, ne tiste, ki so že pakirane v mrežicah.

Meni so pa italijanske pomaranče tudi dosti boljše, kot španske -kadar grem v Italijo, si jih nakupim ali tam ( srednja in južna italija, kar gajbico ali dve, ko je cena pol evra za kilo), ali pa v kakšni trgovini ala Auchan ali Carrefour – imajo tudi še tudi zelne liste gor. Bistvo listja je, da pomaranča dlje ostane sveža, ne ovene, ne postane “gumasta”. V Italiji, ker je to lokalni izdelek imajo skoraj vse pomaranče in mandarine še listje in del veje na sebi.

Ja, saj to je problem – ker slovenski ponudniki ponavadi kupijo same take anemične, na četrt zrele in jih dozorevajo v slovenskih skladiščih potem – ponavadi iz Španije. Najboljše so pa sorta Navelina. Trenuto jh im sicer tudi Hofer dobre – ampak rinfuza, na kg, višja klasa, ne tiste, ki so že pakirane v mrežicah.

Meni so pa italijanske pomaranče tudi dosti boljše, kot španske -kadar grem v Italijo, si jih nakupim ali tam ( srednja in južna italija, kar gajbico ali dve, ko je cena pol evra za kilo), ali pa v kakšni trgovini ala Auchan ali Carrefour – imajo tudi še tudi zelne liste gor. Bistvo listja je, da pomaranča dlje ostane sveža, ne ovene, ne postane “gumasta”. V Italiji, ker je to lokalni izdelek imajo skoraj vse pomaranče in mandarine še listje in del veje na sebi.[/quote]

Saj tudi na vrtu trgaš plodove s pecljem ali še s kakim listkom, ostane dalj časa bolj sveže.
Zadnje čase opažam, da je pri nas vse sadje in zelenjava brez vonja in okusa. Žalostno, kaj nam prodajajo v trgovinah.

Če se mi bo dalo, bom skočila do Lidla. Hvala za info. Letos še nismo jedli dobrih mandarin. Kupila sem jih v M, Sparu,Hoferju….na tržnici. Brez okusa. Nekatere celo zanič.

Res so dobre. Še najboljše v tej sezoni.

New Report

Close