Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Manipulacija

Manipulacija

Hi. Zanima me kako se soočate z manipuliranjem? Kakšen je vaš odnos do ljudi, ki z vami to počno? Jih ustavite, pustite, da igrajo svojo igro…?

Spoznaj jih, poišči jim šibke točke. Pustiš jim občutek, da manipulirajo s stabo, na koncu jih nazj zmanipuliraš tako, da jim ne bo nič jasno. Če se ti to da, če ne,raje ignoriraj takšne ljudi in se druži z ok ljudmi.

Nekdo lahko manipulira z nekom samo, če mu le ta to dovoli. Torej, jaz manipulacije ne dovolim, torej ostaja zadeva pri poskusu manipulacije. To je tudi moj odgovor. Aja, pa praviloma dam vedet, kakšno igro se poskušajo iti, a načeloma ne, ker se s takimi ne ukvarjam, ne na blizu ne na daleč – izjema so seveda moji otroci …

Uh kaki odgovori,da ne dovolite maipulacije in bežite vstran od njih.

Se lepo vidi kako nas država,vlada,zakoni zmanipulirajo na vsakem koraku.

Nihče ni imun na manipulacijo, sploh pa na množične, vsaj kak delček se te prime, ampak ne boš verjela, obstajamo tudi taki, ki razmišljamo s svojo glavo in delamo tisto, kar želimo sami. Lahko se zgodi, da kdo misli, kako me je preveslal, ampak odločitev je bila moja in se ne počutim preveslane, ker se načeloma sama zavestno odločam, kaj bom in česa ne bom.
Manipulira se lahko z nesigurnimi ljudmi, z odločnimi, ki vedo, kaj hočejo, pa malo težje.

O, ravno z odločnimi se da, tako kot praviš, vendar še sami ne dojamejo, ker se jim zdi, da so se oni tako odločili. S takimi je ta prava manipulacija – manipulatorjem verjetno v pravi užitek-

Odločni ljudje razmišljamo s svojo glavo. Če izhajam iz sebe, me ne potegne ne levo, ne desno, ne gor, ne dol, plavam v svoji smeri, ki se meni zdi v določenem trenutku najboljša izbira, saj v vseh smereh vidim dobro in slabo. Težko da me kaj premami in da podležem kakim vplivom.

Z mano nevzdržno manipulira moja hčerka. Ona je zelo močan karakter, jaz šibka in nesigurna vase. Vedno znova me zmanipulira. težko je izstopit iz te igre, če si starš….

New Report

Close