Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Manipulatorji

Manipulatorji

Manipulacija se dogaja na vsakem koraku. V trgovini,  ko nas zavajajo z izdelki recimo sladoled, ki sicer stane 5e, pospravljen na polico, kjer je nalepka za 2e. Saj poveš, pa rečejo, da bodo popravili. Ali pa placeva je na avtomatski blagajni, ki ne obračuna popusta. Ker nisem imela s sabo kartice,  sem jo pozabila, sem vse izdelke dala na stran in tekla domov po kartico. Bilo je za plačati 72e. Pritečem nazaj in grem s to isto košarico na navadno blagajno. Račun 65e. ( še nekaj centov). Brez  kartice ugodnosti. Pa recimo v eni drugi verigi trgovin, kjer plačuješ bio vrečke za zelenjavo…pa že oni spakirajo vsako glavo ( glavico) solate v svojo vrečko.  Dejansko bi v eno vrečko šle 3 te glavice solate.

To je manipulacija, ko s prevaro neumnih ljudi dosežejo svoje.

To se mi vsak dan dogaja tudi v službi.  Le da tam moram smejoč pustiti manipulacijo.

Kako vi reagirate na prevaro. Zaznate prevaro, pustite, da vas varajo, morda sami manipulirate?

Če ste vi tisti, ki manipulirate, koga najdete za žrtev? Se vam vaše žrtve zdijo neumne? Zakaj se tega poslužujete? In nenazadnje – če ste žrtev manipulacije kako se temu ubranite?

Ti se že na dobri poti da te manj nategujejo če se tega zavedaš. Nategovanje pa je vedno bilo in vedno bo.

Bila sem v takem razredu v osnovni soli. Vsi proti meni. Ena jih je suntala vsi so se obrnili proti meni.. Vsi ignor.. Smejala v moji bolecini. Taki iso pac psihopati in sociopati. Iz bogate druzine. Noben ne vprasa iz kje njim ta denar. Ampak njim ni dovolj. Oni zelijo se drugim povzrocat bolecino in v tem uzivajo.

odgovor na zadnje.

vsak ki manipulira se ima za vecvrednega in “zrtev” kot neumno.. glupo ane? drugace pa edino ta oseba ki manipulira ni lih cista ker si s tem samo dokazuje kako kao pametna je.. mislim da gre manipulacija pa inteligenca skupaj ampak konc koncev vsak lahko manipulira, pomembno je kej drugega to pa ce si zares pameten tudi spoznas

tudi jst to delala, ni mi zal ker nikoli ni bla to oseba, ki je nek angelcek tko da i don’t really care… kar nepomeni da je moje pocetje pravilno 😂 in s tem lazno dvigovanje svoje vrednosti

najhujse je pa ko se dosti stvari zavedas in znas biti iskren do sebe ampak ja that’s life

Ne povem podrobnosti.  Je zelo bolelo. Samo on je potem posiljal slike z nevarno druzbo.. Kriminal. Se dobro se je koncalo. Ni za zaupat ljudem. Znajo biti sarmantni itn. Cakajo pa da te unicijo.

Kaj bi storili, če bi  bili stari 45 let in bi z vami v službi manipulirala vodja enote? Vas poklicala na samo in vam dajala taka navodila, da glava peče in potem, ko se pojavite v družbi,  zanikala svoje besede?

Js bi govorila drugim sefom oziroma cakala da mi kej hudega naredi in jo prijavila za mobing. Pa non stop bi se drla nazaj

Seveda manipulator misli, da so njegove žrtve zelo neumne. Včasih pa samo predobrega srca. Tako pač je.

Manipulator ne ve kako grozno glup izpade sam. Največja njegova napaka, s katero si sam škodi pa je ta, da navadno žrtev ljudje okrog poznajo kot dobro in pridno, njega pa tudi – da je nesramen manipulator. Ker ljudje pač niso glupi. Tako da splošno mnenje gre navadno v prid žrtve.

Kaj bi naredila kot nekdo sprašuje pri 45ih … novo službo pri teh letih dobit je … težko.  Zato pa manipulator ve na koga se lahko spravlja.

Vendar močno upam, da se spravlja na napačnega.

Zdaj… če bi bila stara 35, bi šla stran. Pri 45ih ne vem… če bi si upala tvegat, bi šla stran.

Odgovor na objavo uporabnika
Bila sem ze v takem razredu, 09.02.2025 ob 11:22

Bila sem v takem razredu v osnovni soli. Vsi proti meni. Ena jih je suntala vsi so se obrnili proti meni.. Vsi ignor.. Smejala v moji bolecini. Taki iso pac psihopati in sociopati. Iz bogate druzine. Noben ne vprasa iz kje njim ta denar. Ampak njim ni dovolj. Oni zelijo se drugim povzrocat bolecino in v tem uzivajo.

KO jih jebe,vem

Ja no no. Če ima štacuna akcijo, pa ugotoviš, da ti z redno ceno prodajo, njim poveš. In ti pač vrnejo razliko. Če si pa tiho, pojdi pa še enkrat plačat isto.

Ja štacune itak sleparijo. Na tebi je da to ugotoviš.

Resno? Halo.

Dejansko je to kaznivo. Prijavi. In to je to.

Gleda nadrejene ne vem kaj naredit.

Se dokazat ne moreš.  Ampak kot rečeno.  Imaš usta in govoriš.  Nekaj si zapomni. Manipulator naredi napako. Slej ko prej.

Takrat Imaš priložnost.

Sicer pa moj nasvet je, da službo pri 45 težko menjaš.  Delodajalci te nočejo.

Poskusiti ni greh. Vsaj povprašati.

Zarja707, 09.02.2025 ob 11:37

Kaj bi storili, če bi  bili stari 45 let in bi z vami v službi manipulirala vodja enote? Vas poklicala na samo in vam dajala taka navodila, da glava peče in potem, ko se pojavite v družbi,  zanikala svoje besede?

Vzamem telefon s sabo in ga naskrivaj posnamem.
Zavrtim ob priložnosti ko je mnogo ljudi in še nadšef zraven.
Pa da ga vidim potem.

Jaz536, 09.02.2025 ob 15:53

Vzamem telefon s sabo in ga naskrivaj posnamem.
Zavrtim ob priložnosti ko je mnogo ljudi in še nadšef zraven.
Pa da ga vidim potem.

Tega Ne naredi, ker je kaznivo. Nikogar ne smeš snemat brez dovoljenja. Boš letela iz službe.

Dobro poznajo zakone. Manipulatorji. Vejo koga lahko jebejo.

Torej najbolje je iti stran. Če si v dobri psihični kondiciji.

Boli mene k za njih.

Jebe se mi.

Mene redno zajebavajo, ampak taki ti dejansko nič ne morejo.

Se zdi kot da gre za razmerja moči -plenilec -plen…/ v odnosih /

Tu so mogoče rešitve, da se opolnomočiš z samozavestjo, odlično samopodobo, samospoštovanjem, močno energijo…Zato je dobro delati na tem…, če pač ni v tebi prirojeno.

Glede nakupov, je izbira …tudi tujina …

Kar optimistično in korajžno .

Lej, šansa je tudi, da se malo “bukovega “, trapastega narediš v kakih odnosih in tak dobro čez prideš…

Se je sodelavka pri šefu tak naredila,  načrtno , kao ne zastopi čist kaj ji nalaga, nekaj dodatnega , neko izživljanje nad njo  …, češ kaj natančno mislite s tem, kaj in kako , mi pokažete, mi to mi tisto…taka vprašanja , direkt v oči gledala, češ kaj mi moreš…,je zmagala ,  je bila močnejša, se je odnehalo …in je zdaj mir…Je dobro včasih direkt vsekat nazaj, tudi vpiti, če oni vpijejo, reagirat kot oni…Če hočejo te stran vlečti, ne, ne bo še priča zraven, da ne bo pomote potem…Šteje namazan jezik, komunikacijske veščine …in nimaš kaj izgubit, če ti grozi z izgubo službe- ko voli nek izvoli, se dobijo službe , ne se bati tega…Včasih je pač treba koga pošolat , ni druge.

manipulatorja z njegovim nazaj tolčt, to zastopi. z močnim jezikom- kwa si ti meni, kwa misliš, da si, a misliš, da ti noben nič ne more, …postavt se zase, kričat, vpit …- dobit pozornost firbcev…a , veš de je to suprese za njih, ki pričakujejo pohlevnost in ponižnost, de boš tih …in je ljubi mir naprej…ker se bojijo- češ ta bo spet se bunila ,  kričala in pozornost zbujala, tega pa nočejo…

Ja seveda. In kaj boš,  če manipulator ne kriči?

Če te prijazno jebe v glavo?

A boš kričala in pustila,  da izpade žrtev? In bila na koncu vsega sama kriva?

Kako točno je to manipulacija? Solato lahko daš ven iz tiste vrečke. Je jasno navedeno da je plačljiva. Sladoled se na blagajni obračuna preko kode, nima veze kaj na polici piše. Btw, pri ceni piše tudi opis artikla. Brati znaš a ne? Če je pogoj za koriščenje popusta kartica, ti pa le te nimaš….kako za vraga je to manipulacija? To je tvoja napaka, da si jo pustila doma. Oni imajo pogoje pod katerimi dobiš popust. Ti bi ga kar na lepe oči. Bi rada manipulirala a ne? 😀

V glavnem nehaj igrati žrtev. Za paranojo se dobi pomoč.

Mater imate eni res preveč časa…..tolk k se sami s sabo ukvarjate in s tem kdo vam vse kaj hoče vzet…..mislim v tem času bi lahko kaj bolj pametnega ustvarili. Pa vas ne bi infarkt potem zaradi vrečke za dva centa.

Vse pisno. Prvo pravilo. Pošlješ mail s povzetkom pogovora in prosiš za potrditev. Ali pa že v štartu rečeš naj ti da navodila na mail.

nope, 09.02.2025 ob 19:34

Vse pisno. Prvo pravilo. Pošlješ mail s povzetkom pogovora in prosiš za potrditev. Ali pa že v štartu rečeš naj ti da navodila na mail.

Ha, Ha,… to bo šele jezen.

Manipulatorji se maščujejo.

Mislim šef manipulator je grozno GOVNO za prenašat.  Dobri ljudje so na prvi pogled žrtve, hmm.. ampak ne koncu zmagovalci.

Se strinjam, da na videz šibki ljudje niso šibki.

Prenesejo in zmorejo marsikaj, slabo pa prenašajo krivice.

Manipulatorjev ne prenesejo in manipulatorji ne prenesejo njih.

Zmagovalci so vedno. Ta dobri.

Luč, 09.02.2025 ob 20:21

Ha, Ha,… to bo šele jezen.

Manipulatorji se maščujejo.

Mislim šef manipulator je grozno GOVNO za prenašat.  Dobri ljudje so na prvi pogled žrtve, hmm.. ampak ne koncu zmagovalci.

Moraš znat se naredit neumnega. Rečeš oprostite nisem si zapomnil vseh navodil, veste se mi dogaja da potem kaj pozabim. Lepo prosim če mi jih napišete na email da ne bom kaj zaje…..

Kar se pa tiče trgovinskih manipulacij, solato daš ven iz njihove vrečke preden jo stehtaš. Vrečko in vso nalito vodo pustiš na polici. Če spregledaš da sladoled ni v akciji (kar se lahko hitro zgodi, ker zraven akcijskih artiklov zelo radi postavijo podobne artikle, dostikrat je tudi listek za akcijo bolj na sredi), ga pustiš na blagajni. Tisto s kartico ni manipulacija  ampak tvoja razstresenost. Jaz v takim primeru prosim ljudi zraven ali za mano če lahko poskenirajo svojo. Jaz dobim artikle ceneje, oni pa pike. Je potem vin-vin situacija.

New Report

Close