Manjši kredit pri isti banki? Možno?
Na svoji banki imam večji kredit (cca 20.000 EUR) še za odplačevati 8 let, nujno pa potrebujem manjši znesek (cca 3.000 EUR) in bi ta znesek vzela za 2 leti, da ga pač prej odplačam.
A ima mogoče kdo izkušnje s tem, se to sploh da in na kateri banki? Če ne, mi mogoče kdo svetuje kaj drugega?
Hvala
Petra
Nimam jaz banki kaj groziti, da bom nesla kredit drugam, ker mi lahko oni konc koncev tud razdrejo kreditno pogodbo in potem bom šele v škripcih, kje naj najdem 20.000 eur…
Hvala za dobronamerne nasvete, da naj ne jemljem kredita če ni res nujno – sem omenila že v prvem zapisu, da je NUJNO in ne gre se za denar za kakšno potovanje ali nakup novega avta, dejansko je NUJNO – trenutno pač ne gre drugače kot da si denar sposodim, najraje seveda od banke, če pa ne bo šlo drugače, se bom obrnila na privat posojilodajalce (čeprav si tega res ne želim).
Aja, sem pri Addiko banki, kjer gledajo tudi vožnjo in malico pri plači, ne vem če ima še katera banka to…
ne gre to tak
če ti spoštuješ pogodbo, banka nima nobene pravice grozit, da ti bo pogodbo odpovedala.
za tebe seveda to ne velja in imaš vedno pravico prekinit kreditno pogodbo in kredit poplačat.
in ja, vedno si lahko izpogajaš kaj boljšega.
jaz sem se začela dogovarjat za refinanciranje obstoječega stanovanjskega kredita (skrajšanje odplačila z 20 na 10 let) pri drugi banki. ko je moja banka to izvedela, so mi takoj ponudili malo boljše pogoje…