Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Maraaya vs Nika Zorjan kdo laže

Maraaya vs Nika Zorjan kdo laže

Rešitev je enostavna, komur tak način dela ni všeč, lahko preprosto ignorira ‘gaay produkcijo’, na youtube, TV, radio, ne hodi na koncerte, pa je.

Raay pa ni zahteval zase sponzorskih oblek, kajne da ne?

Ne vem povsem dobro, za kaj gre (razen, da se je vse skupaj začelo, ko je hotela Nika Zorjan na svoje).

Sta mi pa Maraaya padla v oči – pa ne v dobrem pomenu besede – ko sta razdrla bratovski duo BQL. Sedaj vidim, da sta enako naredila pri Luki Basiju (razdrla njegovo uspešno skupino in podprla samo njega). Precej grdo je to, bi rekla.

Odgovor na objavo uporabnika
Gorec2, 28.05.2025 ob 09:16

Sej je Luka rekel in pokazal da je naiven in nedorasel, “rad bi le živel otroške sanje”.. Raaay je pa izkoristil… In scat vas pele vse s svojo pogodbo kakšnih 50% prejema? Največ naj bi producetn prejemal od 10% do 30%, od albumov 5% do 15%. Jaz sem pevec, jaz sem tisti ki nosi stres, jaz sem tisti ki sem na očeh publike, jaz sem tisti ki dobro pojem, jaz sem tisti ki bo pokazal svetu nastali komad od delomrzneža oz. brezdelneža… sej ko bo kdo zbolel pa sam ostal na koncu, bo videl o čem govorim, do takrat pa zarad mene če so tok naivni naj mu dajo kar 100%, on si bo na vas zgradil mesto, kjer bo lahko zamenjal na tisoče talentiranih pevcev, vi boste pa vsakič manj vredni na koncu boste pa še tarča posmeha. Zapomni.

Podpišem. 👌

Jebemu mater, da raj sem samosvoj pevec pa si vse delam sam, pa tud če manj prihodka dobim, kakor da bi nekdo služil na meni in se smejčkal z mojim denarjem. Ma MRŠŠ kar pejd se jebat po odrih pa si sam kruh deli.

Kamal, 28.05.2025 ob 09:44

Najbolj žalostno pri vseh teh podjetnikih je, da ne poznajo pravnih zadev pri podpisu pogodb. To, da nekaj podpišeš še nič ne pomeni. Zato na koncu odloča sodišče. Vsak lahko podpiše marsikaj, vendar če je kak člen v pogodbi nezakonit ali ničen to pomeni, da je tudi pogodba nična. Sedaj se pa raja opreduje kako je bilo.

Je pa dejstvo, če ti nekomu prepoveduješ delo za druge in dejansko ga imaš samo zase, kljub podpisu pogodbe in statusu samostojnega podjetnika nekaj ne špila.

Neki osebi prepoveš nastope, njenemu podjetju pa ne. Kako naj potem dela preko svojega podjetja.

Kamal tocno to….

tako to je, 28.05.2025 ob 09:57

Rešitev je enostavna, komur tak način dela ni všeč, lahko preprosto ignorira ‘gaay produkcijo’, na youtube, TV, radio, ne hodi na koncerte, pa je.

Raay pa ni zahteval zase sponzorskih oblek, kajne da ne?

@tako
to je… Ne more biti to tako, da komur ne paše kar si nekdo vse izmisli, pa lahko gre, ne gre to tako…

Ne more si nekdo izmisliti kar vseh mogočih pogojev, ki mu padejo na pamet… So pa tudi neke temeljne pravne norme, osnovna zaščita pravic ljudi, pogodbenih strank… Ne zdrži kar vse kar si močnejši v pogodbi namisli…

Ljudje resnično ne poznajo odvetnika, da bi jim pred podpisom pogodbe le to pregledal in podal mnenje.

Mladi so naivni, mislijo da so lahko slavni v sloveniji- premajhen trg za neko strašno slavo in bajno premoženje.

Starši, vsaj vi imejte pamet, vzameš pogodbo in jo neseš k odvetniku preden jo podpiše. Res tako težko?

Naši pa itak mislijo, da so ala k-pop zabavna industrija. :)) Bumbarji iz majhne Slovenije bi bili radi zvezde svetovnega formata,  slovenščino pa razume 2,5 milijona ljudi. Mar bi jih starši v klasiko usmerili, mogoče bi jih kaka svetovna filharmonija vzela.

Ekonomija ljudstvu španska vas.

kaj se dogaja, 26.05.2025 ob 14:47

Nika Zorjan trdi da niso bili plačani ZZZS prispevki, Raaj doo trdi, da sploh ni delovnega razmerja sklenjenega z njo.

Kaj se dogaja? Zakaj pranje umazanega perila v javnosti?

je izgleda takšna, da sta Raay-eva izkoristila naivnost Nike , ki je pri 18-tih podpisala pogodbo, ki vsebuje klavzulo, ki pomeni praktično dosmrtrno  služenje nan njen račun.

Če bi želela NIka to pogodbo prekiniti, bi jima morala izplačati 100.000 € za vsako leto trajanje pogodbe, kar je več, kot je sploh kdajkoli na  leto zaslužila. Torej praktično nemogoče.

Kar pomeni , da  bi po to pogodbo lahko dober odvetnik izpodbijal.

.https://e-maribor.si/kako-naj-bi-raay-in-marjetka-nadzorovala-niko-zorjan-in-koliko-je-zasluzila/

Nepismenost, 28.05.2025 ob 07:58

Je treba brati in razumeti napisano! Delovnega razmerja ni je samo pogodbeno sodelovanje.
Če Nika sama ni plačala prispevkov si je sama kriva. Vsi SPji in DOOji moramo plačati svoje prispevke. Naj plača boljšega računovodjo in odvetnika če ji osnove niso jasne.

Ljudje te lahko izkoriščajo samo toliko kolikor se jim sam pustiš!

Točno tako.

Kaj sploh imajo njeni prispevki s.p.-ja z deleži, ki si jih pogodbeno delijo?

Če si punca ni plačevala prispevkov, je to njena odgovornost.

Kar se pa tiče deležev, ki si jih delijo: če misli, da si zasluži več, naj si to izpogaja ob podaljšanju pogodbe, če ne, naj gre drugam, kjer ji bodo to dali.

In ne razumem slovenskih glasbenikov in nasploh ljudi, kako tolčejo po Maarayi, pa se sploh ne ve, za kaj točno gre.

Anonimno 2131, 28.05.2025 ob 11:34

Točno tako.

Kaj sploh imajo njeni prispevki s.p.-ja z deleži, ki si jih pogodbeno delijo?

Če si punca ni plačevala prispevkov, je to njena odgovornost.

Kar se pa tiče deležev, ki si jih delijo: če misli, da si zasluži več, naj si to izpogaja ob podaljšanju pogodbe, če ne, naj gre drugam, kjer ji bodo to dali.

In ne razumem slovenskih glasbenikov in nasploh ljudi, kako tolčejo po Maarayi, pa se sploh ne ve, za kaj točno gre.

Ne bluzi. Kar se gresta ta dva je navadno sužnjelastništvo. Tole, da zaslužiš 260 evrov bruto na nastop, da ti veliki šefe odreja, kdaj in koliko boš nastopal gratis, on pa pobaše ves keš; da sponzorsko vzame za svoje gospodinjstvo pralni stroj, Nika mora pa – pazi to- za njun pralni stroj oddelat nastope. In še in še… za bruhat, kaj sta se ta dva šla…

Pa tuki sploh ni samo Nika. To je vrh ledene gore vseh izkoriščanj mnogih mladih pevcev, ki upam, da ju bo pokopal zelo globoko.

oblekce, 28.05.2025 ob 12:28

Ne bluzi. Kar se gresta ta dva je navadno sužnjelastništvo. Tole, da zaslužiš 260 evrov bruto na nastop, da ti veliki šefe odreja, kdaj in koliko boš nastopal gratis, on pa pobaše ves keš; da sponzorsko vzame za svoje gospodinjstvo pralni stroj, Nika mora pa – pazi to- za njun pralni stroj oddelat nastope. In še in še… za bruhat, kaj sta se ta dva šla…

Pa tuki sploh ni samo Nika. To je vrh ledene gore vseh izkoriščanj mnogih mladih pevcev, ki upam, da ju bo pokopal zelo globoko.

Daj daš! Bi bila Nika sama tako prepoznavna? Verjetno ne. Ni vse da samo vzameta. Izvoli rezervirat glasbeni studio za 8 ur brez osebja in mi povej kakšen znesek ti bodo zaračunali! Brez osebja!!

Če koristita svoje veze in poznanstva zato, da ona sploh pride do nekega nastopa je tudi nekaj vredno. Nič ni zastonj.

Maraaya in nepoštena poslovna praksa

Da ne kopiram še sem, v zgornji temi sem odgovorila, kako je z obstojem delovnega razmerja

Maraaya in nepoštena poslovna praksa

Jaz mislim, da bosta morala plačati prispevke, ker vse nakazuje na delovno razmerje (pač, kolikor nam je iz medijev dano izvedeti).
Je pa vprašanje, kakšne so pogodbe z ostalimi. In kaj bo to potegnilo za sabo pri ostalih klientih>

anonimno183, 28.05.2025 ob 08:56

Luka Basi, 28.05.2025 ob 07:47

Saj je povedal Basi, da dela na s.p., torej mora plačevati pripevke vsak mesec. Nika Zorjan pa si očitno teh prispevkov ni plačevala. Tako Basi:

“Od glasbenega centra, ki ga imava z Nastjo, svojemu ekskluzivnemu glasbenemu zastopniku dajem nič odstotkov, ker mi ni treba, to ni moje umetniško uprizarjanje. Pogodba mi tega ne prepoveduje. Vlagati sem začel v druge stvari, tudi sam organiziram dogodke, začenjam z gostinstvom in nič od tega se ne tiče pogodbe,” je pojasnil, “se pa zavedam, da nisem avtor teh pesmi, nisem avtor teh besedil, ampak sem promotor avtorskega dela. To smo vsi podpisali in meni je to kristalno jasno.”

Avtorska pogodba je nekaj drugega kot pogodba o zaposlitvi.

Je treba brat zakone.

Tole kar se gresta ta dva ni avtorska pogodba samo, je še kar kaj več… Meni meji že na sužnjelastništvo skoraj…

In tudi to je gnilo kako onadva to predstavljata, da so to promotorji njunih pesmi… Se pravi promotorja lahko kadarkoli zamenjaš… Bodo vsi komadi isti te vprašam, če mu zamenjaš izvajalca… Recimo Basi ima polne dvorane, misliš, da bodo enako polne, če zamenjaš po Vovkovo promotorja, ki bo pel te njegove komade… Ne bodo…

Torej zaradi koga pridejo poslušalci večinoma na koncerte zaradi same pesmi ali zaradi izvajalca, ki naredi določenim pesmi lasten, edinstven način izvedbe….

Recimo če zdaj Raay začne izvajati vse te komade od Baskia in postane poleta avtorja tudi promotor (njegov izraz) te vprašam, bodo enako polni koncerti, bingo se vedno enaka izvedba kot če bi to izvajal Basi… Ne, si upam trditi. Da zagotovo ne. Tudi prodano vsega bo manj…. To nam pove da izvajalec komada niti slučajno NI zgolj in samo promotor, ampak daje pesmi svojo lastno niti,,lasten del, ki je tudi velik del prodajnega vpliva, torej zaslužka.

Tako da je tanpredstava vovkovih, da so drugi zgolj promotorji in da gredo vse zasluge njima… Naravnost organa, poniževalna do vseh.

Zelo lepo razmišljaš. Vidi se, da si globoka oseba.

Zelo sem razburjen. Težko prenašam krivico. Zadnje dni razmišljam samo o tej temi.

Jaz pa mislim drugače. A veš?

drugače je to, 28.05.2025 ob 16:57

Jaz pa mislim drugače. A veš?

Yeah… spoštujem tvoje mnenje, sam pa mislim nasprotno. Sem že prej odprl temo o tej zadevi, kjer sem Raaya preimenoval v Gaaya. Nasploh me cela zadeva strokovno zanima, saj drugega v življenju nimam za početi.

Ema Kurent rekla, 26.05.2025 ob 16:26

Astrologija Ema Kurent je na FB rekla, da Nika Zorhan tud ni vredu in da se je varnostni javnost čisto popolnoma nekritično postavila na stran Nine Zorjan in da naj o tem odloča sodišče.

Po moje so se vsi ljudje res z njo poistovetili v značilnem slovenskem naivnem  sočutju ne glede na realnost.

Vidm da so tukaj nekateri Maraaya people.,..

Dejstvo je da sta Marayaa sfejkana do amena.

Starši od Raya naj bi imeli SAZAS,..

Zato Ray oz. Maraya mislita, da sta bog in vsem, ki niso na strani njih oz. Želijo nadaljevati svojo pot samostojno zagrenijo lajf.

Baje je nekoč tudi Bassiju reku da bo 0, nihče, neprepoznaven če bo šel samostojno pot. Danes pa ga on celo brani…za 50%- 50% dobička v pogodbi,…

Baje je Ray gej in ima tipa v Avstriji pa se par takih podobnih vrjant,…

Uglavnem loh bi napisal nov scenarij za novo nadaljevanko na pop tv,…

Svasta,..

Lp

https://www.zanima.me/zakonca-vovk-preko-sodisca-zahtevata-10-000-evrov-kazni-ce-vam-nika-zorjan-na-rojstnem-dnevu-zapoje-eno-pesem/

Pravno sicer se ni jasno, katera stran ima prav. Je pa cedalje bolj jasno, zkj ima Nika toliko podpore pri slovenskih estradnikih … Kolk sta pokvarjena 🥺

resno?!, 27.05.2025 ob 06:04

A vi se resno ukvarjate s tem?!

Sploh vem ne, kdo so ti ljudje, no, vem ze, ampak samo na pol, po imenih, ki jih zasledim v medijih, kako zgledajo, pa nimam pojma.

Da bi se pa se ukvarjala z njihovim kregom, javnim in medijskim pranjem gat, resno?!

Sama bi se vgreznila v zemljo, da se moji nesporazumi z nekom znajdejo v medijih in da cela vesoljna Slovenija potem to komentira!

Zakaj    pa potem komentiraš, če nikogar ne poznaš? 😝

Poleg teh dveh se mi je zdaj zasral se Basi… Sej ne, da sem ga poslusala, ampak kot oseba.. Da lahko tako zagovarja Raya in njegovo prakso..

Pa kaksen manager si, ce poberes 50%???

Kaj takega pa se ne in on to zagovarja. Brez Basija na odru si lahko Ray s temi  napisanimi komadi samo rit obrise..In on ga zagovarja, kaj vse ima pri Raayu zastonj, svasta res…

Pevec naredi vse, je stik s publiko itd..

Isto Nika..

Jaz tega ne razumem, a, se ti ljudje res ne cenijo ali so tako nesamozavestni.. Ki nasedajo duu Maraaya..

Itak sta mi pa onadva ANTI od nekdaj..

Monopol, 28.05.2025 ob 17:50

https://www.zanima.me/zakonca-vovk-preko-sodisca-zahtevata-10-000-evrov-kazni-ce-vam-nika-zorjan-na-rojstnem-dnevu-zapoje-eno-pesem/

Pravno sicer se ni jasno, katera stran ima prav. Je pa cedalje bolj jasno, zkj ima Nika toliko podpore pri slovenskih estradnikih … Kolk sta pokvarjena 🥺

Omg ce je tores.. Njo sta dobesedno onesposobila. Tudi pet ne sme vec pesmi nikjer

.. Za kozlat sta.

Bojkotirat njiju, pa naj propadeta. Kdo pri zdravi pameti bi sel zdaj na njun koncert.. Jih poznam kar nekaj, ki so ze rekli NE HVALA.

60 + 40 + 10 = 100% ha ha računica😉

niko sta placevala preko sp, ker ona ni imela drugih delodajalcev, se to smatra kot delovnorazmerje. nekoga je verjetno zagrabila davcna, po objavah sodec niko. samo paay sinje opral roke, da je bila pogodba. no pol smo pa videli dele pogodb, ki je bolj podobna suznjelastnistvu kot sodelovanju. Raay je imel cudovitega icitelja v svojem ocetu, ki je znal izkoristiti mlade ustvarjalce in jih s pogodbami omejevati, da so mu nosilindenar. vidim, da je sin sel se malo dalje.  obcudujem pa suznje, ki jima se stopijo v bran, pa se napisejo vse, kak morajo iz svojega dela placat, a so na drogi,da to podpirajo?

New Report

Close