Najdi forum

marcipan

Od lanskega božiča mi je ostal še dober kilogram marcipana in ker se zopet bliža božič in novo leto, bi ga letos spet rada uporabila v kakšnem dobrem pecivu. Lani sem ga kupila in potem sploh nisem imela nobenih pametnih idej, kaj naj spečem, zato mi ga je toliko ostalo. Spekla sem samo ene piškote, ki pa so bili zelo trdi, poleg tega se pa marcipana skoraj ni čutilo.

Zato lepo prosim vse, če imate kakšne simpatične recepte, ki vsebujejo
marcipan, da mi jih posredujete. Najraje bi imela kakšne mehke piškotke ali pa kakšno pecivo. No, v glavnem karkoli z marcipanom! Sem tudi pobrskala po iskalniku, pa nisem našla skoraj nič, zato prosim za pomoč.

Najlepša hvala vsem!

Pri nas imamo grozno radi marcipanove kroglice. Marcipanovo maso oblikuješ v kroglice in povaljaš v kakavu. Nekaj takega prodajo na novoletnih stojnicah kot marcipanov krompir.

Sončica, v iskalniku nastavi za obdobje za tri leta nazaj, bo kar nekaj zadetkov, gotovo boš našla kaj. Če se prav spomnim je bilo lani pred novim letom kar precej govora o marcipanu.

LP

Na kulinariki sem letos našla zelo dober recept za marcipanove palčke, preverjeno zeloooo njami!

pa še dva, ki zvenita okusno…

Bo letos kar polna miza…kdaj pa post???

P, Maja

Sončica!
Mogoče pa kar iz marcipana narediš drobna darilca?
Pred leti sem delala škorenjčke. Bili so majhni in sem jih priložila k drugim darilom. Naredila pa sem jih tako:
Najprej sem marcipan obarvala z rdečo barvo.
Vzela sem približno za palec mase in oblikovala škorenjček. Na zgornjem robu sem ga premazala z beljakom in s kristalnim sladkorjem naredila “krzno”. Na vrhu sem vtisnila še luknjico, noter pa dala dva, tri bonbončke (velikost mini smarties). Pripomočki za oblikovanje so bili nož, zobotrebec in žlička…
Je pa res, da nisem delala tistih črnih zaponk na škornjih… so bili predrobni 😉
LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Najlepša hvala vsem za ideje! Nekaj se bo gotovo našlo, drugače sem pa res premišljevala, da bom oblikovala kroglice in jih pomočila v stopljeno čokolado, kakav ali kaj podobnega. Še enkrat hvala vsem :*

New Report

Close