Marelični cmoki iz skutinega testa
na Kulinariki imaš tisoč in en recept, s komentarji. A je tako težko pogledat. Sicer pa ja, skuta normalno nadomesti krompir, še vse bolj enostavno je, ker ni kuhanja, lupljenja, tlačenja, čakanja, da se ohladi. Kar pa veže skupaj je jajce in prava gostota testa. Tega naredi po receptu (kulinarika.si), da ne boš falila, če po občutku še ne gre.
Moj recept za skutine cmoke (nadev je pač poljuben, marelice, slive,…). Za testo: za približno 8 cmokov: 250 g skute, 180 g ostre moke (obvezno ostra, z navadno se mi testo paca), 40 g masla, 1 jajce, ščep soli. Ko testo zamesiš, ga pusti vsaj pol ure počivati. Tudi če se ne boš čisto točno držala količin, boš dobila voljno testo, in ja, lahko jih zamrzneš, ko jih rabiš, jih daš pa kar direktno iz zamrzovalnika v slan krop. Pridejo čisto ok. Le pogumno. Skutino testo je pa itak zakon, okusno, pa še dela nimaš veliko. Iz njega lahko narediš tudi svaljke, kot prilogo h golažu, omakam. Variant je res veliko. lp
http://okusno.je/recept/slivovi-cmoki-iz-skutnega-testa
Vedno jih delam po tem receptu in so super.
Uporabim pa dvojno količino mase in pride 10 -12 cmokov.Če jih je preveč, jih zamrznem.