MARIČI
Ko bi ti neki druzga vedla: Bleki je namreč že dvakrat oče, pa ima same fante, ki se glih tko “znojijo” in oddajajo tak vonj, da vsi mislimo, da smo kar vsi v prsku ! In potem je tam tista uboga koza, ki jo zdaj naskakuje oče, pa še en en sin prav kmalu bo še ta drug sin skakal po njej. Žurka od jutra do večera in od večera do jutra … in da ne govorim, draga moja, da sosedov osel tolk riga, da se mi v redu spahuje od vseh teh vaških dobrot ….
Ej, ti tička ti, meni se zdi, da si ti ….končnoa zaupala veselju in ga znaš objeti, in da si odkrila, da plešeš z vsem, kar obstaja.
To sicer ni moja pogruntavšna, ampak, a veš, da sem zdejle dobila resnični rešpekt, da ….. se …… resno ti povem no, strah me je, nekaj kljuje v meni, obhaja me rahla tema, vrti se mi,strah me je, razmišljam o tem, da bi pobegnila pred neznanim …… zajček, zakaj mi ti to delaš, pa rad me imaš, praviš ….
Aja, še tole, jaz se smejim ku nora že sedaj! Samo zato, ker prihajam ….. da, ker prihajam in ker imamo toliko vsega lepega v sebi, okrog sebe, na sebi, s seboj, ob sebi …… ker je “življenje res lepo”, če ima človek take prijatelje, kot jih imam jaz. Ej, cel svet je moj in jaz sem od celega sveta, ha, ha, ha, šlekate pekate cukate me, abe fabe domine …