Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Marketinško vtikanje v zasebnost

Marketinško vtikanje v zasebnost

Za božič sem kot katolik na fb dobil provokativen, žaljiv oglas povezan z drugo vero, danes se mi je pa čudno zdelo, da dopoldan sem na računalniku preko duckduck (videoposnetki) poslušal klasično glasbo. Vpisal sem v brskalnik duckduck, ki naj ne bi podatkov prodajal naprej vpisanih terminov kot počne google, “piano calm” in tega termina (“piano”, “klavir”, “klasična glasba” itd…) nisem nikamor, niti v pogovor na fb, niti na gmail pošto vpisoval, nikjer.

Po nekaj urah se mi pa na telefonu na messegengerju fb pojavi oglas o pianu. Naj povem, da s tem telefonom, kjer sem dobil oglase o pianu se nikoli nisem povezal na stacionarni ip ki ga uporablja računalnik, kjer sem vtipkal in poslušal klasično piano glasbo na duckduck. S telefonom se povezujem striktno preko mobilnega interneta. Niti na tem računalniku kjer sem poslušal klasično glasbo in uporabljam duckduck ne uporabljam niti fb računa niti gmail računa, da bi tako prišlo do navzkrižja. Nikoli ga še nisem uporabil na tem delovnem računalniku. Toliko o zasebnosti. To oglasno vohunjenje je že prav srhljivo koliko imajo podatkov o človeku. Je pa poslušanje glasbe na duckduck potekalo v “anonimni” obliki, torej kar iz njihove strani in nisi preusmerjen na yt stran, katere lastnik je tudi gugle.

Tukaj je slika:

View post on imgur.com

Na prvo slikico na imgur se lahko klikne in poveča. In ta termin sem vpisal in poslušal glasbo na delovnem računalniku, na katerem nikoli ni bil uporabljen moj fb ali gugle račun, potem čez čas se mi je pa na telefonu, ki nikoli ni uporabil interneta ki ga uporablja računalnik, saj ni vnešene wifi kode, pojavil na mesengerju oglas o pianu. Na telefonu je bil uporabljen mobilni internet telekoma, na računalniku stacionarno omrežje T2, tako da tudi do tega navzkrižja ni moglo priti. Telefon in računalnik še nikoli nista uporabila istega omrežja, ker telefon nima kode za wifi kjer se povezuje računalnik, računalnik se pa ne povezuje na mobilni internet telekoma.

Sem ugotovil, da enkrat je bil računalnik uporabljen za fb račun, tako da je očitno do povezave tako prišlo, da mi je na telefonu kazalo oglase vtipkane na računalniku kljub temu da ip ni bil nikoli isti med napravama

nova
Uredništvo priporoča

Tako je očitno duckduck dal podatke yt(lastnik gugle), gugle pa fb-ju ki je potem oglaševal na mojem telefonu. Je očitno algoritem povezal, da je bil isti račun uporabljen na dveh različnih napravah. Zelo zasebno 21. stoletje…

Verjetno zato k si katolik 🙂

Pa še dve stvari na računalniku opažam. Prva je da imam na računalniku izklopljeno wifi samodejno povezavo, pa se kljub temu samodejno poveže računalnik na wifi.  Kako je to možno imam vedno opcijo “izklopljeno”: https://imgur.com/a/MAJ55FM

Včasih se pa samodejno ne poveže in ko dam kliknem poveži se poveže, potem pa povezavo za hip prekine in napiše omrežje je bilo spremenjeno in se potem spet poveže.

Pa večkrat sem že opazil sem na vebeksu, da sem na “mute” kar vedno preverim pred začetkom in že večkrat se mi je zgodilo, da je bil predavatelj npr 3m stran od računalnika, pa mi je napisalo you have been muted al nekaj takega in mi je bilo čudno, ker ga ni bilo niti blizu računalnika, da bi on to storil, pa še mikrofon sem imel prekrižan in izklopljen na vebeks programu. Se še komu to tudi dogaja?

 

Tole sem dobil reklamo na fb za božič: https://imgur.com/a/9iOI1Ui

pa ne vem al kdo on naših provocira al kaj bi kdorkoli rad.

 

Po tistem ko sem se pritožil, sem pa kot predloge novic, videjeve prejemal ravno predloge na to reklamno temo, kot da bi nekdo provokacijo “hotel” opravičiti z algoritmom. Pa vem kaj pišem in vem kaj brskam. In tudi vem da to kar sem pišem, bom lahko dobil reklamo na fb al pri yt. Skratka nič nisem pisal ali brskal ali bral, da bi mi kdorkoli dal za božič to. Nimam pa proti nobeni veri prav nič, človek je človek.

včasih lahko tudi nekdo tako naredi, da ti nekaj takega servira, da misliš da je bila “druga” stran in da si jezen nanjo, dejansko pa “tvoja” stran provocira…

V ozadju je božično drevesce in svečke in to ta vera, ki je na oglasu nima. Torej je 100% provokacija.

grozno

muslimani so si katolikom drznili voščit za božič.

kaj takega!

da jih sram ni

 

Objava čaka odobritev

Tudi sam imam srhljive izkušnje in to ne samo s področja interneta. Ampak o tem nikomur ne razlagam, ker bi mislili, da sem nor. Saj na ta način se je vedno poskrbelo, da ljudje zamolčijo in so tiho – z grožnjami ali s strahom, da bi izpadli nori. Potem raje živimo z glavo v pesku in verjamemo, kar hočemo verjeti.

New Report

Close