Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek markiza-tenda iz trgovskih centrov

markiza-tenda iz trgovskih centrov

Ima morda kdo kakšne izkušnje s tendami, ki jih za 100 – 150 evrov prodajajo (trenutno v v Bauhausu) po različnih trgovskih centrih. So namreč nenormalno cenejše kot je podobna ponudba pri privatnikih in ker ne rabimo nobene visoke tehnologije, me zelo mika nekaj takega.

Ima kdo?

Jaz sem jo imela namen kupiti, vendar sem si premislila. Moti me to, da je maksimalen nakolon navzdol 30 cm. Jaz sem na Z strani in mi sonce poleti tolče tudi ob 18:00,19:00 ampak takrat mi markiza ne bi pomagala.

Jaz iščem tako, kjer se naklon lahko maksimalno regulira (tudi 90 stopnij). Pozna kdo, kje prodajajo take?

kolikor hočeš je takih:

***asteriks.net/tende-markize.php
***ralux-fo.si/program_klasicni_us00.php
***bortega.si/tende/

Že dve leti našo teraso od sonca ščiti tenda iz Bauhausa ( takrat je bila men se zdi okoli 90 € ). Mi smo zelo zadovoljni…

naši sosedje so jo kupili, pa še vedno niso nobenega našli, da bi jo namontiral. tako, da……

Markize so kul. Toda s časom zbledijo ali se umažejo. Na srečo, tisti ki mi je montiral, jo tudi vzdržuje. Itak to blago ni večno in takrat prav pride, da si takoj ob montaži spogojujete vzdrževanje.

Mi smo jo kupili pred, mislim, da 15 leti in še vedno je v uporabi. Res pa je, da jo zapremo, ko nas ni ali je močan veter.

Cena tende oz markize[/url] variirajo… Povprečne cene za tende naj bi se gibale vse od 80-1200 EUR/M2…
https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/tende/tende-cenik-trendi-ideje-in-preverjeni-ponudniki-markiz/

Je pa na zgornji povezavi tudi skoraj vse, kar vas zanima, od cen, do ponudnikov, pogosta vprašanja, trendi, ideje…

Te so čist ok. Mela sem jo 15 let in bi jo še, sam sem se odločla za široke žaluzije, ker tende nisem upala met odprte, ko je pihal in dežval in sem mela vedno moker balkon. Montaža tende ni nobena znanost. Možna je tudi menjava tkanine za manj denarja kot cela nova tenda in to tudi lahko vecina sama naredi.

Jaz sem pri očetu pred leti montiral tendo iz Bauhausa, zdržala je natanko eno leto. Platno je praktično kot da bi dal na streho brisačo ali majco. Že majši veter pa lahko poškoduje konstrukcijo.

Tu se ni za igrati, zato sem jaz šel raje do Senčil Medle, kjer imajo tkanine Satler, avstrijskega porekla. Izbral sem tkanino All Weather.
+ tende se lahko zaščitijo tudi s kaseto, da platno zdrži dlje.

https://sencila-medle.si/kasetne-tende/

Moraš to gledal kot investicijo za nekaj leta, cena je pač večja. Tako kot npr. pri avtih. jebi ga.

Dragi Tadej Bečaj aka Marko Vidar aka Senčila Medle…..kot veste se samoreklama največkrat obrne proti vam.

Kdor nima za reklamo ter se poskuša prikrito oglaševati, verjetno kaj skriva, zatorej si jaz pravim….prste stran

So čisto vbredu in vredne svojega denarja. Za nekoga, ki jo spravi, ko je ne rabi, ki ima pravilno montirano, da na njej ne zastane voda itd, bo trajala 10 let in več. Šibka stran je napreč platno, ki na soncu in dežju potegne sicer po par letih kratko.
Ampak v primerjavi s podobnimi tendsmi za 600 do 1000€ je očitno, da so ta drage močno precenjene.
Zato pa prodajo toliko teh ta poceni. Če imaš prav smolo in delaš z njo kot svinja z mehom, boš po 5 letih menjal….

Ne vem no, mi smo jo uporabljali v skladu z navodili, mogoče jo je parkrat dobil dež, ko smo ravno imeli piknik in smo rabili streho. Platno je razpadlo po štirih letih. Res je sicer, da smo zamenjali platno in tako še enkrat podaljšali za nekaj let, potem pa je že vse šlo v franže, tudi mehanizem. Tako da 10+ let garantiram, da ob redni uporabi NE zdrži.
Če pa seveda preračunaš strošek na eno, ki je 5x, 10x dražja, se pa še vseeno splača. Tudi če zdrži 5 let, je strošek 150 eur minimalen.

Moja je mislim da iz Merkurja, je že nekaj časa minilo, kar smo jo montirali, verjetno vsaj 5 let. Vse še vedno okej, le zbledela je.
Sosedje imajo tendo od profi ponudnika (ne vem, ali je Medle), stanje je cirka isto, s tem, da so imeli vmes že reklamacije.

New Report

Close