Marko Potrč Dovolj je!
https://www.youtube.com/watch?v=HMy2P7HIWp8
DR. VORŠIČ KOT DOKAZ, DA TUDI S CE.PIV0M NE BO KONEC,
PV SE ŽE SPOGLEDUJE Z IDEJO POPOLNE ZAUSTAVITVE,
MEDTEM PA NAŠE OTROKE VLEČEJO PRED SODIŠČE!
Veliko sem razmišljal o primeru zdravnika Matjaža Voršiča, ki se je vrnil s safarija in s seboj prinesel še en famozni sev. Odkrito: ali ga je prinesel on, ali pa bi ga v bližnji prihodnosti nekdo drug. Tega res ni kriv. Vedno bo nekdo prvi in teh sevov bo še kar nekaj. Kot jih je recimo tudi pri gripi. To dejansko ni nič novega in da se iz tega dela tako veliko zgodbo, je še en primer prave propagande.
V tem primeru je veliko drugih stvari, ki bodejo v oči. Javno objavljanje imen v povezavi s katerokoli diagnozo ter s tem povezana stigmatizacija je prva takšna zelo, res zelo zaskrbljujoča stvar. Kam smo prišli?! To, da je nekdo stigmatiziran zaradi okužbe z respiratornim vir.us0m kot bi namerno storil nekaj obsojanja vrednega, je blazno. Da je to doletelo prav zdravnika je lahko ironija, lahko pa tudi karma. Še bolj pomembna pa je ironija, da smo prav z zdravnikom dobili neizpodbiten dokaz, da s »cep.iv0m« ne bo konca te »nove realnosti«. Še nedolgo nazaj so bili vsi strokovnjaki, ki so na to opozarjali, diskreditirani, napadeni. Nekateri so zaradi tega celo postali »žrtev« etične komisije. A je medtem prav to, da »cep.iv0« ni rešitev, morala priznati tudi sama gospa Beović. Premier Janša se je danes celo že začel spogledovati s popolno zaustavitvijo javnega življenja. Pa kako? Pa saj je “cep.iv0” tukaj! Aha, seveda, nov sev … Torej, če ni učinkovito za vse seve (in novi bodo vedno), kje je potem smisel tako gorečega zagovarjanja? Zakaj se nam kljub temu vrnitev v normalo še vedno nekako pogojujejo s »cepl.ljenjem«? To milo rečeno meji na zdrav razum. Kakšno normalo, mimogrede? A bo »ce.pi.v0« rešilo tudi to, da dijaki, ki so z mirnim protestom na prostem izrazili željo po vrnitvi v šolo, dobijo poziv na sodišče? Smo še normalni? To nemo gledamo?!
Vsi vi »Voršiči« s svojim zahrbtnim početjem, ko molčite ob tovrstnih alarmantnih zadevah in ne poveste, da to z »vir.us0m« dejansko nima najmanjše povezave, tlakujete pot v to novo realnost. Navadne ljudi nemo prepuščate absurdom kot je policijska ura, odvzem svobode, prepoved dela pa tudi odvzem pravice do protesta itn., medtem pa za sebe iščete luknje, da lahko hodite v Namibije. Sram, globoko sram vas mora biti, vse »Voršiče«!
Na švedskem se držijo teh raziskav o maskah.
Maske škodujejo in ne ščitijo. Pika.
https://gustirnagusti.wordpress.com/2021/02/28/obrazne-maske-v-dobi-covid-19-zdravstvena-hipoteza/
…se strinjam, in – že lep čas – je znano, da je, oprostite “občutljivci”, korona zelo podobna gripi. Ja, naslanjam se na zdravnikovo pisanje, ki je daleč od laika, kot smo mi … eden redkih, ki se je izpostavil, in jih dobil “po buči” …
Cepivo je fajn za vse, kir abijo lažni občutek varnosti … vreme bo tisto, ki nas bo rešilo: pogledujem za čimprejšnjim vročinskim valom … 🙂
Kaj je meni zanimivo, kako zelo smo si ljudje različni. Nekateri pišete o omejevanju svobode, jaz pa lahko napišem, da sem v času korone spoznala kaj je prava svoboda. Žal mi je, da nekateri ne vidite številnih prednosti sedanje situacije.
[/quote]
Daj mi razloži, kaj je prava svoboda?
Da ne morem v trgovino, čeprav potrebujem novo bundo?
Da ne morem v trgovino po novo pipo za kopalnico, čeprav se mi je stara okrušila?
Da ne morem peljati avta na redni letni servis?
Da otrok ne more v šolo?
Da ne morem k nečakinji, čeprav ima rojstni dan?
Da ne morem do prijateljice, ki je rodila?
To je zate svoboda?
Kaj je meni zanimivo, kako zelo smo si ljudje različni. Nekateri pišete o omejevanju svobode, jaz pa lahko napišem, da sem v času korone spoznala kaj je prava svoboda. Žal mi je, da nekateri ne vidite številnih prednosti sedanje situacije.
[/quote]
? če si pa zato “rabila” korono – žalostno, kaj naj rečem, da se človek ne “najde” v siceršnjem življenju in se mu to zgodi šele v izrednih razmerah …
Kot opazovalec enoletnega eksperimenta je videti, da se žele na vsak način predrugaćiti svet. Ja, se da drugače živeti, tehnologija je na zavidljivi ravni, marsikaj se da oddelati od doma, bi bilo dobro koristi ohraniti – a vse v eni razumni meji. Ker takole ne more iti v nedogled.
Ne govorim iz lastnega “pomanjkanja vsebin” v vsakdanjosti, ki so bile še donedavna samoumevne; sem človek, ki sem precej intro, zato množična dogajanja že v preteklosti niso bila moja izbira; a obenem prav dobro vem, da takole ni ok – nikakor; v imenu resne ogrožensoti delčka prebivalstva, pozapreti vse ljudi ne more in ni – po letu dni to vemo – rešitev. Kdaj bodo odgovorni – predvsem zdravniki – to priznali, in kaj bodo končno za ogoržene naredili, je pa vprašanje, katerega odgovor je – očitno – isti kot že ves čas ….
(poletje bo umirilo razmere, jeseni jih bo pa spet “presenetilo”, da se na lastno napoved niso pripravili … želim si, da ne bi bilo tako …)
[/quote]
In kaj prednost je izguba službe, socialni problemi, depresija, samomori, nasilje???? Same pozitivne stvari res.
Točno toooo. Problem je v dvoličnosti oblasti… v tem da oblast izrablja virus za odvzem naše demokracije… pri tem sami počno stvrai mirno in prostodušno, za iste stvari pa nad narod pošiljajo policijo in narod kaznujejo… in to sem opozarjala že lani nekje aprila, ko je postal jasen modus operandi te vlade… tukaj je bila neka strokovnjakinja, ki je debarirala in se oglašala po temah kako naj preživimo karantene… pa sem napisala,da me bolj od virusa skrbi to,da tega ne bo nikoli konec, ker bo oblast tako zapovedala, ker je oblast prišla na okus policijske in vojaške države in bo hotela to obdržati… strah me je da bo konec demokracije, strah me je kam drvimo s to vlado – ne zaradi virusa ampak zaradi avtoritarnosti te vlade in dvoličnosti njene, vladanja z odloki in izrabe virusa za namen postavitve avtokracije…
ni bilo nobenega pametnega odgovora s strani strokovnjakinje…
žal se pa kaže,da sem imela prav.
žal ker me je resno strah, kam bomo kot družba prišli, strah, ker vidim,da ni niti us tisto, ki bi ustavilo očitno razgradnjo demokracije, ki si jo privošči oblast in pri tem ta oblast zlorablja virus za to.
vsega rega nas mora biti strah…
hkrati pa moram povedati,da so zraven s korono naplavili tudi osebki, ki so naravnost ogabni v svojem obnašanju… ne ni me strah človeka brez maske, če se ta obnaša normalno kultivirano… žal je pa ta korona naplavila tuidi ogabe, za katere človek težko verjame da obstajajo od takih se pa umaknem – pa ne zaradi korone, ampak ker je njihovo obnašanje naravnostogabno… ala zadnjič ena najstnica (stoji z mamo na pločniku in nekaj čaka al kaj, jaz grem mimo) iz nosa si vleče mačke, in ker so ostale na prsti otresa s tisto roko naokoli, ker niso šle dol si še malo povrta po nosu in spet otrersa prste in roko in ker še vedno ni šla očitno mačka iz prsta si jo obriše v rob pločnika… potem ji pa mama reče, če rabi robček…
oprostite tako obnašanje je nagnusno… taki se mi gabijo, pa ne zaradi korone,ampak ker ne poznajo osnove kulture in higiene… in take žal je naplavila tudi korona…
ni problem ne kašljanje ne kihanje – če to narediš kulturno, higiensko, kot je to veljalo že od nekdaj… ne pa tako svinjsko obnašanje no, pa otresanje mačk iz nosu, pa pljuvanje in kašljanje v soljudi naokoli, smrkanje nosu brez robčka na ulici kar tako v stran na pločnik… ljudje kje vam je takim kultura in osnovne manire? Pa še enkrat ponavljam to nima veze s korono – tak človek s takim obnašanjem mi je ogaben s takim obnašanjem- zaradi prav takega obnašanja, pa četudi ima samo navaden prehlad.
Marku pa vse pohvale za povedano.
[/quote]
oprosti da nekdo napiše, da je zatiranje osnovnih načel demokracije – prava svoboda… resno mora biti nekaj narobe, ali nimaš razčiščenih pojmov, ali si egoist, ali pa v sebi nosiš čudnje težnje po zapiranju in omejevanju soljudi, znašanju nad njimi – in ob teh dogodkih tako občutiš svobodo in srečo, ker vidiš,da nekdo drug počne to namesto tebe, si ti torej ni potrebno mazati rok, ampak doživljaš pa občutke sreče ob tem ko vidiš in poslušaš, kako se znaša nad soljudmi. samo teza razmišljanja je to, ker ne najdem druge razlage, kako bi lahko nekdo ob tem občutil svobodo…
kaj se ta “šved” sploh usaja v slovenske zadeve, če je spizdil “na boljše”? a mu počasi kaplja da švedska le ni taka indija koromandija kot je mislil?
zakaj bi moral LUDI kamorkoli?
Ti pojdi v bunker in vrata za seboj zabetoniraj!
Te pridemo iskat, ko bo konec tega natega, samo ne vem če boš verjel!
[/quote]
Ko bo na TELE-VIZIJI bo verjel.
Sej so to vedno in isti pacienti kaj nasprotujejo meni, samo pod lažnimi nicki, da izgleda da jih je več.
To so take neumne igrice ki lahko preslepijo le slepega. Phahahahha
zakaj bi moral LUDI kamorkoli?
Ti pojdi v bunker in vrata za seboj zabetoniraj!
Te pridemo iskat, ko bo konec tega natega, samo ne vem če boš verjel!
[/quote]
Do danes še noben ni znal razložiti za kakšen nateg gre. Virus in bolezen obstajata in sta nova dobro leto. Pokazalo se je samo, da živimo v obdobju izobilja in razvajencev, vsaj na tem delu sveta. Ko pa je potrebno nekaj narediti za ohranitev družbe, pa je vse kar eni znate, tuliti fašizem, represija in kratenje pravic. Me zanima, če poznate tudi dolžnosti. Naštejte mi katere dolžnosti kršite. Pa vse je zapisano v osnovnih človekovih pravicah. Lahko pa se tudi odcepite in ustanovite neko svoje bivalno okolje v brezvladju in me zanima kaj bo nastalo.
Do danes še noben ni znal razložiti za kakšen nateg gre. Virus in bolezen obstajata in sta nova dobro leto. Pokazalo se je samo, da živimo v obdobju izobilja in razvajencev, vsaj na tem delu sveta. Ko pa je potrebno nekaj narediti za ohranitev družbe, pa je vse kar eni znate, tuliti fašizem, represija in kratenje pravic. Me zanima, če poznate tudi dolžnosti. Naštejte mi katere dolžnosti kršite. Pa vse je zapisano v osnovnih človekovih pravicah. Lahko pa se tudi odcepite in ustanovite neko svoje bivalno okolje v brezvladju in me zanima kaj bo nastalo.
[/quote]
vsako leto so prehladi b u t e l…a si dons prišel na svet?
[/quote]
Že pred mano je en lepo napisal, da so vsako leto prehladi in viroze. Sezonska gripa traja od decembra do februarja. Graf za sezono 2019/20 je lepo prikazal, da je dosegla takratna “čudna viroza” višek čisto na začetku februarja in ob koncu meseca strmo padla, ko se je epidemija zaključila. Nihče ni nosil mask, bolnišnice in zdravstveni domovi so bili nabito polni, o socialni distanci ne duha ne sluha, občinske in regijske meje so bile odprte, vse trgovine so normalno delale… Ob resnični epidemiji niso razglasili izrednega stanja!
Ko je WHO podkupila skoraj vse vlade sveta, so pa takoj razglasili pandemijo. Lukašenko se ni pustil podkupit, pa so mu podvalili ulico. Ta kvazi pandemija je samo dimna zavesa za grdobije svetovne mafije. Smo sredi biološke, informacijske in socialne vojne. Mafija proti človeštvu. Vsi tisti, ki nasedajo uradni propagandi, so v krempljih mafije. Resnico imamo pred nosom, a jo zagledajo le prebujeni.
Že pred mano je en lepo napisal, da so vsako leto prehladi in viroze. Sezonska gripa traja od decembra do februarja. Graf za sezono 2019/20 je lepo prikazal, da je dosegla takratna “čudna viroza” višek čisto na začetku februarja in ob koncu meseca strmo padla, ko se je epidemija zaključila. Nihče ni nosil mask, bolnišnice in zdravstveni domovi so bili nabito polni, o socialni distanci ne duha ne sluha, občinske in regijske meje so bile odprte, vse trgovine so normalno delale… Ob resnični epidemiji niso razglasili izrednega stanja!
Ko je WHO podkupila skoraj vse vlade sveta, so pa takoj razglasili pandemijo. Lukašenko se ni pustil podkupit, pa so mu podvalili ulico. Ta kvazi pandemija je samo dimna zavesa za grdobije svetovne mafije. Smo sredi biološke, informacijske in socialne vojne. Mafija proti človeštvu. Vsi tisti, ki nasedajo uradni propagandi, so v krempljih mafije. Resnico imamo pred nosom, a jo zagledajo le prebujeni.
[/quote]
Res je.
[/quote]
Vsako leto so prehladi in viroze, samo nobena od njih ni takšna, da zaradi nje zmanjka kadra v bolnišnicah. Zaradi nje ne umre pri nas 3500 ljudi na leto in to z ukrepi.
Kakšno resnico imamo pred nosom? Vsi ti, ki so imeli “čudno virozo” niso omenjali ne izgube vonja in okusa, niti niso obolevali za dvokrilno pljučnico, niti niso bile bolnišnice prepljavljene s pljučničnimi bolniki, ki niso mogli dihat. Tole ni bila nobena sezonska gripa. Nobena sezonska gripa mi ni prejšnja leta vzela na mesec po enega znanca.
V čem je torej nateg? Noben ne zna napisat. Bluzite o nekih mafijah. Ajde, naj en od vas napiše odgovor v stilu. Nateg je… Pa da vidimo. Covid ni nateg. Nateg mi ni ubil 12 ljudi do zdaj. Na lastne oči sem videl bolne za covidom, so igrali? V vsem tem času ni eden od vas bil sposoben napisati, v čem je nateg! Zna sploh kdo, premore kdo toliko možganskih celic, da napiše v čem je nateg ali boste raje spet pisali o neki mafiji?
Točno toooo. Problem je v dvoličnosti oblasti… v tem da oblast izrablja virus za odvzem naše demokracije… pri tem sami počno stvrai mirno in prostodušno, za iste stvari pa nad narod pošiljajo policijo in narod kaznujejo… in to sem opozarjala že lani nekje aprila, ko je postal jasen modus operandi te vlade… tukaj je bila neka strokovnjakinja, ki je debarirala in se oglašala po temah kako naj preživimo karantene… pa sem napisala,da me bolj od virusa skrbi to,da tega ne bo nikoli konec, ker bo oblast tako zapovedala, ker je oblast prišla na okus policijske in vojaške države in bo hotela to obdržati… strah me je da bo konec demokracije, strah me je kam drvimo s to vlado – ne zaradi virusa ampak zaradi avtoritarnosti te vlade in dvoličnosti njene, vladanja z odloki in izrabe virusa za namen postavitve avtokracije…
ni bilo nobenega pametnega odgovora s strani strokovnjakinje…
žal se pa kaže,da sem imela prav.
žal ker me je resno strah, kam bomo kot družba prišli, strah, ker vidim,da ni niti us tisto, ki bi ustavilo očitno razgradnjo demokracije, ki si jo privošči oblast in pri tem ta oblast zlorablja virus za to.
vsega rega nas mora biti strah…
hkrati pa moram povedati,da so zraven s korono naplavili tudi osebki, ki so naravnost ogabni v svojem obnašanju… ne ni me strah človeka brez maske, če se ta obnaša normalno kultivirano… žal je pa ta korona naplavila tuidi ogabe, za katere človek težko verjame da obstajajo od takih se pa umaknem – pa ne zaradi korone, ampak ker je njihovo obnašanje naravnostogabno… ala zadnjič ena najstnica (stoji z mamo na pločniku in nekaj čaka al kaj, jaz grem mimo) iz nosa si vleče mačke, in ker so ostale na prsti otresa s tisto roko naokoli, ker niso šle dol si še malo povrta po nosu in spet otrersa prste in roko in ker še vedno ni šla očitno mačka iz prsta si jo obriše v rob pločnika… potem ji pa mama reče, če rabi robček…
oprostite tako obnašanje je nagnusno… taki se mi gabijo, pa ne zaradi korone,ampak ker ne poznajo osnove kulture in higiene… in take žal je naplavila tudi korona…
ni problem ne kašljanje ne kihanje – če to narediš kulturno, higiensko, kot je to veljalo že od nekdaj… ne pa tako svinjsko obnašanje no, pa otresanje mačk iz nosu, pa pljuvanje in kašljanje v soljudi naokoli, smrkanje nosu brez robčka na ulici kar tako v stran na pločnik… ljudje kje vam je takim kultura in osnovne manire? Pa še enkrat ponavljam to nima veze s korono – tak človek s takim obnašanjem mi je ogaben s takim obnašanjem- zaradi prav takega obnašanja, pa četudi ima samo navaden prehlad.
Marku pa vse pohvale za povedano.
[/quote]
bravo za zapis