Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Marmela-štartaj Slovenija

Marmela-štartaj Slovenija

Živjo. Zanima me, če je že kdo probal ta mlečni namaz. A je to Dulce de leche? Hvala

https://www.spar.si/sl_SI/aktualno/Startaj_Slovenija/Uros_in_Valentina-Marmela.html

višnja, malina, breskev, lešnik, pistacija in arašid.

Dulce di leche nima nič od zgoraj naštetega….. ima pa: polnomastno mleko, smetano, sladkor ( karamelizira), pa vanilijev strok…… Kuha se pa tole1-2 uri…..

dulce de leche dobiš, če vreš piksno sladkega kondenziranega mleka eno uro.
nobene znanosti ni v tem

Ja sej zato govorim. Mlečna marmelada-mleko in sladkor. Dobr so pač še par okusov skupaj zmešali. Drugače je pa to dolce de leche.

Kupila sem pistacijo in je bljak. Nagravžno temno zelena sladka zmes. Okus pistacije bi ne smel biti sladek, ampak pač po pistaciji. Drugih okusov ne bom niti poskusila. Poleg tega stane marmela kar 5 eurov.

Ja seveda obljubljajo bio trsni sladkor, samo kdo pa ve kaj je notri. Zdele k sta mogla narest 15000 kozarčkov je že Italijansko sadje notr. 🙂 Težko me prepričajo s tako visoko ceno 5€, k smo imeli letos doma tok sliv, da bom še pol leta jedla svojo marmelado.

Pozdravljeni,
Okus pistacije je res zelo specificen in nikakor ni vsakemu všeč pa čeprav je ljubitelj pistacije, ostali okusi so pa povsem nekja drugega vse, ki bi zeleli poskusit vabiva da naju obiščete na degustavijah v vašem najbližjem intersparju😀

Jst sem poskusla okus lešnik, na kruhu je nežnega okusa, v palačinkah se zgubi, ko odpreš lonček ga moraš porabiti v enem tednu, pa še tako se je meni naredila plesen po vrhu.
Ne priporočam, meni so dulce di leche in lešnikovi namazi kot Nutela boljši po okusu , so bol sladki in mastni, zato bolj kalorični, ampak jih daš lahko manj, ti jih ni treba pojest v enem tednu, ker se ne pokvarijo in stanjo 1/3 marmele.

New Report

Close