Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Marmelada iz kakijev

Marmelada iz kakijev

Ali to obstaja oz. kako se jo naredi?

Obstaja. Prepisano iz Čarovnije okusa december 2006:

1 kg zrelih kakijev
1 jabolko
1 pomaranča ali limona
vrečka vaniljevega sladkorja
1,2 kg rjavega sladkorja
vejica sveže melise ali bazilike

Kaki narežemo na manjše koščke in mu odstanimo koščie, haboko olupimo in narežemo na kocke, ravno tako pomarančo.
Sestavine počasi zavremo, taja naj približno 15 minut, nato dodamo sladkor in preostale surovine. Pri nizki temperaturi rahlo vremo še naslednjih 40 minut. Marmelado nalijemo v vroče razkužene kozarce, zapremo in pokrijemo, da se počasi ohladi. Tako pripravljeno marmelado ranimo v hladnem prostoru za približno 3 mesece.

Recepta še nisem preizkusila, ga bom pa v kratkem.
lp

ja obstaja, jaz sem jo delala ene 3 leta nazaj…recept imam pomoje doma…..po spominu sem jo delala z zelinom, kot vsako drugo marmelado….po receptu zadaj na vrecki, lahko delas tudi u Winercukrom

Obstaja :-))) Degustirano prejšnjo soboto na Prazniku kakijev v Strunjanu.

Od kdaj imaš pa rada kakije?

Kako si kaj? Je stanovanje še vedno čisto? Mi se valjamo v prahu, odkar ni več…..

Kaj pa malček? Zdrav, zadovoljen, že kaj trmari?

Pa uživajte!

Uf, recept ni zame, zanima prijateljico.
Mi v redu, malček (trkam) zdrav, navihan, dobrovoljen, trmari še nič- eno tako zelo zelo zelo fajn obdobje je tole.
Stanovanje čisto? Si me s kom zamešala :))) ? Ne, odakr ni več, je pribižno isto kot pri vas. Za naprej si boste kaj omislili? Mi tako tedensko ne, mogoče za včasih, za kakšne u iber generalne zadeve.
Kako ste vi, malčica?

Mala je super, niti prehlajena še ni bila od pomladi (trkam, trkam) ampak postaja prava navihanka, tudi trmariti je že začela, a se ne damo:-)
O stanovanju raje ne bi, pa še sušilc nam je crknil, tako da je katastrofa. Zaenkrat ne razmišlljam o kaki pomoči, ker smo bolj brez denarja, maja, ko pride regres, si bomo pa eno generalno privoščili.

New Report

Close