Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek marmelada iz robidnic

marmelada iz robidnic

A jo je že kdo delal? Imam eno kilo robidnic, vsi so se jih že prenajedli, pa bi naredila marmelado. Ampak ne vem, ali uspe in ali je dobra.

Meni je ful dobra. Dam pol kg cukra na eno kg robidnic. Zmešam not pa tudi tist želicin al kaj je že. Kuham čisto malo časa.

O, hvala, bom probala narediti. A želicin misliš želirni sladkor ali želatino? Ali je to nekaj tretjega?

tisti želirni sladkor, ja.. :)))

Super, grem delat. Pa še palačinke bom naredila in jih namzala s to marmelado – pozna večerja, hehe. Vem, da ni ravno zdravo, ampak klinc, bom jutri mislila na zdravje.

Zdej??? Uf, pridna… :))

Jaz delam vsako leto iz robid džem. Želirni sladkor+robide. In pride tako graciozen džem, da ga uporabljam za preliv po sladoledu in podobno afnanje. 😉

Uporabi zgornje nasvete. Meni pase se malo limonine lupine.

Le ce te motijo pecke, spravi zadevo skozi plenico ali kuhinjsko cedilo preden dodas zelirni sladkor.

Ja moja mama to vsako leto kuha iz malim in robid, ker ima doma nasad. Vedno pa spasira čez pasirko, ker drugače otroc ne marajo,ker so tisti mali pečki. Samo pazi, če boš čez kuhinjsko cedilo pasirala, mora biti res rosfraj cedilo, ker drugače bo marmelada spremenila barvo in ratala zelo temna.
by

New Report

Close