Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice MAROKO, EGIPT, DJERBA…

MAROKO, EGIPT, DJERBA…

Malce me skrbi zaradi alkoholnih pijač v muslimanskih državah. Imam neutemeljen sum, da v omenjenih državah ni pretirane nočne zabave- pri meni pa nekako ne gre brez tega. Od kdove od kje, se mi je privlekla v glavo tudi domneva, da so tam alkoholne pijače blazno drage. Torej, da ne bom odolgovlačil;

Če bi lahko izbirali, kam bi šli najraje in zakaj? Jaz se najbolj nagibam Maroku in Malti-za Malto vem, da ne bo težav z zabavo.

MAROKO
EGIPT
DJERBA
TUNIZIJA
MALTA
CIPER

Hvala za odgovore !

Zalostno, da se ne mores zabavat tudi BREZ alkohola !!!

Zelo žalostno !

Zala, sicer pa sem prosil za informacije glede zgoraj omenjenih držav in ne za tvoje moralne predsodke.

Oj, Jan Hrup! Za alkoholne zabave si pa res nisi izbral pravih držav:), razen Malte, ki ti jo narekuje že tvoj občutek. Saj drugje (okej, poznam še Tunizijo in Maroko) tudi ni problema, ampak se nočno pijančevanje dogaja bolj v turističnih naseljih in večjih mestih. Žur je sicer dober, ampak morš bit res pod gasom, da prebaviš vse tiste Nemce…meni bolj dišijo počitnice v pristnem vaškem okolju -tam pa res ni bilo veliko priložnosti za žur.
A si že pomislil, da bi šel na Češko???

Lani sem bila v Maroku in res je alko drag ( za malo pivo Casablanca sem plačala skoraj 1.000 sit, kar je ogromno, glede na to, da je liter vode ali druge brezalkoholne pijače cca. 200-300 SIT. , dobi se ga po hotelih , večjih turist. središčih… V državo ne smeš prinesti niti steklenice wiskija iz Duty free-ja, saj če te dobijo na meji, je še hujše, kot če švercaš drogo. Tudi prebivalstvo ne pije, razen zelenega oz. metinega čaja. Moram povedati, da se v tako grozni vročini zlahka zdrži 16 dni brez, saj v Maroku doživiš toliko zanimivih in utrganih stvari, da zvečer zaspiš brez… Pa pravzaprav še družbe za popivanje ne dobiš. Srečno in uživaj v Maroku, če se odločiš,
L.

Kar se tiče Severne Afrike, je Maroko definitivno najmanj konzervativna država tako glede religije kot glede vseh posledičnih zadev (alkohola, hrana, ipd.) – lahko ti zagotovim, da domačini pijejo lažja vina tudi pri obrokih, seveda tega ne boš doživel v tipičnem lokalu, pač pa na njihovem domu. So zelo neortodoksni, veliko bolj kot Tunizijci ali Alžirci.

Je pa res, da boš imel z alkoholom manj težav na Cipru (odvisno tudi, na kateri del greš) in Malti.

Ja če bi rad na počitnicah res pravi žur pa veliko alkohola je to definitivno Španija, Grčija, Češka in Slovenija. Če pa si za kakšno pijačo tu v Ljubljani pa sporoči pa se ga greva čez vikend malo napit v HP.

New Report

Close