maroko poleti- prehuda vročina?!?
Zdravo!
Ima kdo izkušnje ali informacije o potovanju po Maroku v mesecu juliju? jaz sem že resno vse planirala, sedaj pa, ko je bilo 26 stopinj in sem z nahrbtnikom hodila po Zagrebu in se vozila v njihovih tramvajih, sem v dilemi, saj me je že ta rahla ‘vročina’ malo utrudila.
Vem, da poletje ni idealen čas za Maroko, a je to žal meni edini dostopen termin. V kolikšnio meri mislite, da lahko vročina pokvari oz. zavira potovanje in efektvno in aktivno delovanje? vaše izkušnje…
hvala vam
in lep pozdrav
Zala
Tudi mi poleti načrtujemo pot v Maroko in sicer v juliju. Tudi za nas so poletni meseci edini termin. Lani smo bili julija v tuniziji, pa je kar šlo. Res je bilo vroče, ampak se kar navadiš. Tudi v notranjosti, kjer je bilo precej vroče, nam to ni onemogočalo ogledov in uživanja. Vročino pač moraš sprejet, paše zraven. Mogoče moraš malo priredit oglede in nasploh potovanje, da ni preveč utrujajoče, drugače pa mi nismo imeli problemov, upam, da bo tudi letos tako.
LP vsem
jst sm bla poleti in clovek se vsega hudega navadi, samo da veliko pijes, zato le pogumno..bila sem tud decembra in ti povem, da mi je bilo veliko bolje prenasati vrocino, kot pa slabo vreme pozimi in temperaturo okrog 16 stopinj…poleti je vroce v fesu, marrakechu, merzougi, sam pol se gres pa v essaouiero ohladit (tam piha res hladen veter)…tak, da le veselo na pot!
Ojla.
Jst sem bil lani julija. Sem se tudi na začetku “bal” vročine, pa vsi so se mal čudli da grem v Maroko poleti. Ampak to je tu zame edini termin.
Vroče je v notranjosti. Najbolj v puščavi, od mest pa definitivno v Marakešu. Od 5h popoldne je blo 41 stopinj, tako da kdaj tudi blizu 50. Ampak smo se kar dobro navadli in mene osebno vročina niti ni tolko motila. Pač veliko se pije. Še najbolj mi je težila ponoči, ko zaradi tega težko spim.
Drgač pa le pejd v Maroko, ne bo ti žal
Andrej