Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Maršal Tito, hvala za dobro pokojnino

Maršal Tito, hvala za dobro pokojnino

Prepovedano uvozit ni bilo skoraj nič, samo carino je bilo treba plačat. Švercalo se je zaradi izogibanju carinam, ne zaradi prepovedi uvoza.

Kakšna Jugoslavija in Tito neki. Jaz pravim hvala Kučanu, Drnovšku, Ropu, Pahorju, Bratuškovi in Cerarju, ki so nas vsa ta leta obilno zalagali s kavo, bananami, pralnim praškom in moderno informacijsko tehnologijo. Hvala Murglam, ki so nas pripeljale v kapitalizem, Evropsko Unijo in evroobmočje. Pod njihovimi vladami ni nobenih električnih redukcij, ni pomanjkanja bencina na bone, ni depozitov za prestop meje, niti carin na izdelke iz razvitega sveta. Še naprej bom volil murgelske napredne politične stranke, ki nam omogočajo tako blaginjo in svobodo, pa če se vsi komunajzarji esdeesovski razpočite!

Ejga stari, dobr si tole spesnil.

(wink wink)

Jaz takoj podpišem, da grem s svojimi 55 v pokoj. Na moje mesto pa naj pride nekdo mlad, ki rabi delo in ima še vse pred seboj. Tako bova dva zadovoljna.
[/quote]

tud jst, če mi dajo zdej recimo 700 evričev, delavne dobe imam toliko, kot jo pol penzionistov nima, ki so šli v 90 tih letih v penzijo, kateri so pač še živi, kar je niže od tega denarja je jeba za penzijo, (tiste okol 400 evričev pa totalna štala d.o.o., dolžan okoli okoli), gre pa, če maš privat posel in še ene deset let neobremenjeno delaš, da vsaj še 500 evričev mesečno pade v žep, pol si lahko celo kakšen čoln za na jadran privoščiš, not pa skulirano ribo na dveh nogah voziš, hehe
Se pa, da tud s 700e normalno živet, če imaš vse dolgove pokrite in, če brezveze ne zapravljaš keš, ni panike.

Hvala tebi Tito.

Hvala, da si trenutne probleme odlagal na ramena prihodnjih generacij. Sicer cerarji in bratuske delajo popolnoma enako.

wink wink

Tito, klanjamo ti se….in naj ti bo večna slava od vseh poštenih in delovnih ljudi.

O tapametni, lej ga no.

wink wink

1.del
Maršal Tito vam je dal dobre pokojnine, kaj pa danes in jutri https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=186&t=11114362 – najprej starševski, potem politični

2. del
obstoječi – starševski

3. del
počakajmo 😀

tako ja … to pa zato, ker so firme izgubljale trge (padec Berlinskega zidu, vsesplošni kolaps Yugo ekonomije … ) … in je država s socialnimi upokojitvami reševala rajo.
Ta folk je še danes bolj čilav kot jaz, ki še vedno rintam in upam, molim … da bom do 65 leta zdržal, da bom imel polno pokojnino, ki bo itak beda

Res je. Je pa smesno, kako je bil prepovedan uvoz Spectrumov in Commodorjev. Oblasti so se bale, da bomo na njih izvajali protirevolucionarno dejavnost. 😛
[/quote]jaz sem imel spectruma že leta 1983 če se prav spomnim takoj ko je ven prišel, kupil sem ga pri šverceru v lj za okoli 280 canadskih dolarjev in nihče ni na nas izvajal nobenih poitičnih ali drugačnih pritiskov, švercalo se je vedno tako kot se danes

http://www.monitor.si/clanek/jerovsek-computers-neslavno-propadla-ikona/169772/

Leta pred osamosvojitvijo Slovenije je bilo področje računalništva zelo strogo regulirano, državljani so imeli prepoved uvoza računalnikov, uvoz je bil prepuščen le redkim »pooblaščenim« podjetjem.

zaradi tega

Ni bilo nobenega mučkanja, pri določeni starosti oziroma delovni dobi si imel možnost it predčasno v penzijo, seveda za trajno nižjo pokojnino. In nekateri so to, iz takih ali drugačnih razlogov, izkoristili. Zdaj te možnosti ni več, delati moramo bistveno dlje, tako kar se starosti in delovne dobe tiče, pa na koncu za nižje penzije.
Pa seveda nihče ni dobil večje penzije kot si je zaslužil, zakaj misliš da bi država oziroma pokojninski sklad bili tako zelo radodarni? Preprosto so bili izračuni za pokojnino bolj ugodni za delavca.
Eni res nimate pojma o določenih stvareh in kar kvasite neumnosti.

zaradi tega
[/quote]

Tako pač je bilo, Spectrumi in Commodorji so predstavljali protirevolucionarno grožnjo. Če ti nimaš travm, jih nimam niti jaz. 😛

Točno tako. Eni pa spet pametujejo o stvareh, o katerih nimajo pojma …

Tako pač je bilo, Spectrumi in Commodorji so predstavljali protirevolucionarno grožnjo. Če ti nimaš travm, jih nimam niti jaz. 😛
[/quote]

In potem, ko je nastala kritična masa prešvercanih računalnikov, se je uresničila protirevolucija v obliki večstrankarskih volitev in plebiscita? A je bilo tako?

jaz sem imel spectruma že leta 1983 če se prav spomnim takoj ko je ven prišel, kupil sem ga pri šverceru v lj za okoli 280 canadskih dolarjev in nihče ni na nas izvajal nobenih poitičnih ali drugačnih pritiskov, švercalo se je vedno tako kot se danes
[/quote]
Danes lahko švercaš iz ZDA, Kitajske … skratka, iz držav izven EU, česar verjetno večina ne počne. No pa iz Bosne, Srbije … samo ne vem, kaj bi človek od tam švercal.
Iz evropskih držav pa lahko mirno pripelješ, kar ti srce poželi, ne rabiš nič švercat.

In potem, ko je nastala kritična masa prešvercanih računalnikov, se je uresničila protirevolucija v obliki večstrankarskih volitev in plebiscita? A je bilo tako?
[/quote]

Ko se je tokom desetletij nabrala kritična masa v nebo vpijočih neumnosti (ena med njimi tudi strah pred Spectrumi) in dokazov zgrešenosti socializmov, so se ti sesuli sami vase. K sreči skoraj brez krvi, v nasprotju z revolucijozacijo. Razen za balkansko območje, žal.

Ko se je tokom desetletij nabrala kritična masa v nebo vpijočih neumnosti (ena med njimi tudi strah pred Spectrumi) in dokazov zgrešenosti socializmov, so se ti sesuli sami vase. K sreči skoraj brez krvi, v nasprotju z revolucijozacijo. Razen za balkansko območje, žal.
[/quote]

Vesel sem, da je v Sloveniji zmagala pamet. Demokracija, pravna država, brezhibni javni sistemi, čisti računi, transparentnost … Kako kapitalizem vse stvari spravi v red. Čista poezija.

Vesel sem, da je v Sloveniji zmagala pamet. Demokracija, pravna država, brezhibni javni sistemi, čisti računi, transparentnost … Kako kapitalizem vse stvari spravi v red. Čista poezija.
[/quote]

Domnevam, da se avstrijskega, nemškega, nizozemskega… pravnega reda ne bi branil. To, o čemer govoriš, so pretežno relikti pred četrt stoletja odmrlega sistema, katerih se odgovorni trmasto oklepajo – že vedo, zakaj. Če bi hoteli, bi lahko prekopirali zakonodajo od tam, kjer stvari delujejo.

Kdor danes sanjari o socializmih ob natančno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} propadlih eksperimentih, pa nima kolesc na svojih mestih.

Točno tako. Eni pa spet pametujejo o stvareh, o katerih nimajo pojma …
[/quote]
Ko so delali tovarno kalkulatorjev nekje v Istri – Digitron Buje – je bil prepovedan !! uvoz kalkulatorjev.
Posvečeni (Mladinska knjiga) so jih lahko uvažali in jih prodajali po 7x ceni kot so bili v npr. (A) Privilegi ☺
PC Iskra-Delta Partner je bil po enaki ceni kot takrat Renault 18 – “prešvercan” PC pa cca 1.200 DEM ☺

Ni bilo nobenega mučkanja, pri določeni starosti oziroma delovni dobi si imel možnost it predčasno v penzijo, seveda za trajno nižjo pokojnino. In nekateri so to, iz takih ali drugačnih razlogov, izkoristili. Zdaj te možnosti ni več, delati moramo bistveno dlje, tako kar se starosti in delovne dobe tiče, pa na koncu za nižje penzije.
Pa seveda nihče ni dobil večje penzije kot si je zaslužil, zakaj misliš da bi država oziroma pokojninski sklad bili tako zelo radodarni? Preprosto so bili izračuni za pokojnino bolj ugodni za delavca.
Eni res nimate pojma o določenih stvareh in kar kvasite neumnosti.
[/quote]

ti ne kvasi neumnosti, kot pravim vsak, ki je imel osnovno šolo je vedel, da to ne bo šlo na dolgi rok……, povej, zakaj so zdaj izračuni za najbolj ugodnih 24 let in ne 15 let al 17, ki so jih imeli prej, zakaj zdej ni več bonifikacij, paznam par ljudi, ki so šli s 50 leti v penzijo (policaji, recimo, zakaj že, da pol še komot delajo 20 let, ker pač niso znucani) in to dobro penzijo,neopravičeno, ker sem videl marsikatero delo in poznam dost opravil, v katerih si pa bi ljudje res zaslužili, da bi šli pri teh letih v penzijo, tako, da te neumnosti lahko kar za sebe zadržiš, jst sem človek iz čiste prakse, ki je vse to doživljal in videl.
Aja, to je istoo, kot v Lj. banki, ko so tistemu geniju izračunali miljon evrov keša za odpravnino, pazi to, država pa non stop rešuje Lj. banko, paaa, kdo so genijalci, ki znajo izračunat takšno odpravnino, ne znajo pa povedat, da je banka 5 miljard pušnla, zanimivo…, doktorji, magistri…., česa, megle v njihovih glavah.

Domnevam, da se avstrijskega, nemškega, nizozemskega… pravnega reda ne bi branil. To, o čemer govoriš, so pretežno relikti pred četrt stoletja odmrlega sistema, katerih se odgovorni trmasto oklepajo – že vedo, zakaj. Če bi hoteli, bi lahko prekopirali zakonodajo od tam, kjer stvari delujejo.

Kdor danes sanjari o socializmih ob natančno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} propadlih eksperimentih, pa nima kolesc na svojih mestih.
[/quote]

Saj zakonodaja je v glavnem prepisana in usklajena z evropsko. To je bil pogoj za vstop v EU.

New Report

Close