Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MARTIN STREL – Nateg?

MARTIN STREL – Nateg?

Tole sem prejel na mejl in tukaj ste same pametne punce in boste povedale ali to drži:

>Preberi in pošlji naprej!
>
>
>…plavalna matematika; Če je vrli Martin Strel drugi dan preplaval res
>121
>kilometrov (prejšnji dan ” samo” 102 km) v dvanajstih urah,to pomeni,da
>je
>na uro opravil deset kilometrov.Primerjava:na tekmi za svetovni pokal v
>daljinskem plavanju je 4.februarja v argentinskem Santa Feju na reki Rio
>Coronda Bolgar Petar Stojčev 57 km tekmovalno preplaval v sedmih urah,29
>minutah in 30 sekundah.
>
>
>
>Strel bi pometel s konkurenco svetovnih plavalcev,ki so se udarili za
>nagrado
>13.000 dolarjev,saj bi enako razdaljo preplaval v petih urah in 42
>minutah.Njegova hitrost je namreč matematično impozantna:v eni minuti
>preplava 166 metrov in nekaj centimetrov poleg.
>
>
>
>Če obrnemo v bolj razumljivo številčno vrednotenje njegovega plavanja,je
>Strel drugi dan svojega plavanja po Amazonki v eni sekundi preplaval dobrih
>2,7
>metra oziroma bi 50-metrsko razdaljo preplaval v 17,99 sekunde in tak tempo
>zdržal kar polovico dneva!Svetovni rekord na 50 metrov v prostem slogu je
>6.junija 2000 v Moskvi postavil ruski plavalec Aleksander Popov z
>rezultatom
>21,64.Po preplavanju je bil utrujen za umret,naš Strel pa bo tako
>nadaljeval
>še dobra dva meseca vsak dan!
>
>
>
>Sicer pa vemo,da ga je pred časom nažgal v bazenu ne preveč vitek Sašo
>Hribar.
>
>
>
>
>
>Kdo ima koga za norca v dolini Šentflorjanski,ni več vprašanje.
>
>
>
>Povzeto po Maksu Čopu
>
>

Ja, tudi jaz sem že z več strani slišala, da nas tale Martin Strel prav pošteno “nateguje”.

Bo pa mogoče katera druga vedela povedati kaj več.

Lp, S.

jaz sem pa nekje slišala, da večino poti sploh ne plava ampak ga vlečejo, čeprav…ne verjame glih. če človek podira guinessov rekord, so kontrole baje stroge.

uf, že, ko ga v faco pogledaš, veš, da je potreben star bajs, ki išče pozornost pri vsaki kikli, o njegovih športnih dosežkih pa ne bi, jaz mu ne verjamem nič, tisti, ki ga promovira verjetno veliko dobi na svoj račun. Zame je pravi gravž.

Jaz sem pa brala, da je v reki, kjer zdaj plava precej močan tok, tako da mu najbrž res ni potrebno preveč migat.

Ni potrebna kakšna silna matematika, stvar je čisto preprosta. Ker je tok reke zelo močen in on plava s tokom je zato rezultat oz. preplavana razdalja večja in to brez kakšnih silnih naporov.

No, kaj vse reke tečejo enako hitro?

Vržeš se v deročo umazano vodo in se poskušaš obdržati na površju. Voda te pa itak sama nese navzdol. Razen, da je nagravžno in nevarno, ne more biti kaj posebej športno zahtevno. Ni težko biti prvak v disciplini, ki si jo sam izmisliš in v njej edini tekmuješ. Cviček seveda pomaga.

Joj punce, jaz ga sploh ne morem poslušat, če ma na tv-ju kakšen intervju. Preveč samohvale, preveč.

Pa kaj vas moti, da se nekdo znajde in dela reklamo zase, hkrati pa tudi za SLO?
To, da pa toliko preplava, pa je prav gotovo posledica toka, saj Amzaonka je le največja svetovna reka, katere tok je prav gotovo zelo močan.
Pustite, da dela vsak tisto, kar mu ustreza. Ta vsaj ne dela kaj takega, kar moramo plačti ostali državljani iz svojih žepov.

Je pa faca, da se sploh spravi delat kaj takega, meni bi lahko plačali milijon €, pa ne bi šla.
Pa saj vam ni nič naredil, da sedaj vsi pljuvate po njem. BTW, tudi meni ni vizuelno všeč, pa ga zato ne blatim naokrog.

lp

lp, orehek

eno je plavati v reki po toku navzdol, eno pa v bazenu, kjer ni pomoči vodnega toka. To ni primerljivo.

Je povedal Jerman v Hribaru, ko ga je spremljal kot novinar, da naš Strelček bolj malo plava, pa še to s plavutkami, da so ga vlekli, porivali, vozili……

Nataknite si plavutke (njegove so zelo dolge), malo migate po toku navzdol, pa greš kot strela. Ni čudno, da kljub polni riti cvička in šlavhi okoli trebuha podira vse rekorde….

Pa lepo vas prosim alkohol pa šport. Če bi res se tako matral in bil tako izčrpan in neprespan, kot trobezlja po televiziji, bi ga že en deci vrgel dol……Vprašajte Mravljeta pa našega ultra maratonskega kolesarja (pozabila priimek), če si upata spit kozarec vina ali piva med podvigom.

Prvovrstni blefer. Dobro, da tak talent ne uporablja kje drugje, ker bi naredil lahko veliko škode. To pa ga uporablja za čofotanje v blatu. Če pa mu sponzorji dajo denar, je pa njihova stvar.

O tudi Dušan Mravlje ga rad nagne.Laško pivo:-)Pravi,da ga ni boljše pijače za žejo od kozarca ali več za žejo.

Moj svak, ki je trener v plavalnem klubu pravi, da pravi plavalci vsi zavijajo z očmi, če ga kdo samo omeni. Plavutke so obvezen del opreme, malo te vlečejo in potem greš … ko raketa.
Meni je zanimiv toliko kot lanski sneg.

Tebi gre pa res v nos tale naš Martin Strel.Si mu nevoščljiva?Statistiko pa res obvladaš:-)Pač on je rad v središču pozornosti kjerkoli se pojavi.

V svobodni družbi lahko počnemo skoraj vse neumnosti. Če je to še dober posel, toliko bolje.
Me čisto nič ne briga kaj Strel počne, motilo bi me edino, če ga sponzorirajo državna podjetja in inštitucije.

Ogromno dela imate z njim….Naj plava, če mu tako paše, mar ne?Sama zase lahko rečem, da ga ni denarja, da bi se šla namakat v Amazonko….

In potem se najavi v kakšni šoli, ali celo vrtcu, da bo imel potopisno predavanje in morajo otroci prinesti vsak po evro ali več.
Za skozlat!

lp, ewy

Naj plava, če mu tako paše, ni pa prav, da nas nateguje. Sem tudi jaz slišala, da ga večkrat vlečejo in prevažajo z čolnom kot pa sam kaj preplava. Očitno je živ nategun. Jaz ga ne morem ne gledati in ne poslušati.

V vrtcu ali osnovni šoli je udeležba “obvezna” in mu otroci plačujejo za njegov prihod in kvazi predavanje – GROZLJIVO!!!!

Ja, preden gre plavat da v rit pol do litra cvička (da mu je malce vseeno za vse) potem pa samo s plavutkami krmari, da se ne zaleti ob kakšno skalo ali hlod, z rokami zamahne le na dvajset sekund, vse ostalo pa opravi tok, ki je precej hiter na tako ogromnih rekah. To je približno tako, kot če bi na Mont Everest peljale tekoče stopnice ,ti pa bi se hvalil koliko si se namatral s hojo.
Na vsake par minut bi prestopil par stopnic, vmes požrl liter cvička in en sendvič.

Ni ga hloda, ki ga ne bi v parih mesecih tok reke odvlekel s sabo do izliva, sploh pa, če se mu pomaga :)))

hehe BojaMoja, dobro si povedala:). Mislim ondi, ti si pa res velik oboževalec vsega primitivnega kar lazi po tej Sloveniji. In, da greš primerjat Mravljeta s plavajočim sodom cvička??????? Ma sej ne vem, po enio strani se mi zdi, da moraš biti starejši, po drugi bi ti pa dala 10 let.

Plava s tokom in reka je tam kjer sem jo videl jaz hudo hitra…!

Pa saj plava V SMERI TOKA, ne proti toku! Se že spodobi, da je hitrejši od drugih plavalcev, ki jim ne pomaga reka.

New Report

Close