Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mascarpone

Mascarpone

Prosim, naj mi nekdo razloži, kaj je to mascarpone? Danes sem ga v trgovini imela v rokah, pa sem ga dala nazaj na polico, saj ne vem, kaj je to sladka smetana ali skuta ali tekoči sir in si ga lahko mažeš na kruh? Res ne vem, prodajalke pa nisem hotela spraševat, da ne bi izpadla butec.
To si lahko privoščim tukaj na forumu, ker me ne poznate, hahaaa.

Res me zanima, zakaj ga ve uporabljate.

Hvala in lp.

http://www.google.si/#sclient=psy-ab&hl=sl&source=hp&q=macarpone&pbx=1&oq=macarpone&aq=f&aqi=g-s1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1654l4058l0l4259l9l9l0l0l0l0l663l3695l2-1.2.2.3l8l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=5aaf72c72da56183&biw=1680&bih=927

uporabljaš ga v sladicah npr. tiramisu in razne kreme

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

ja pa ne samo v sladicah. Lahko ga dodajaš raznim omakam, k mesu, lahko narediš namaz (z dodatki, kot so bazilika, drobnjak, paprika, kozji sir, …) in narediš bučkine zvitke, predjedi vseh vrst…

ravno na kruh ga ne moreš mazat. je zelooo gosta smetana, najpogosteje pa se uporablja za tiramisu.

Jaz delam z njim cupcakes. 🙂
In je odličen. Pa za kreme za torto, za tiramisu.

Tudi jaz ne vem zakaj se ga uporablja. Ali ga za kreme stepate kot smetano? Ali upade dol?
Kako naredite kremo za torte z mascarponejem?

V maskarpone sem dala borovnice – nič sladkorja – in namazala rolado, pustila čez noč v hladilniku. Osvežilno.

Zelo dobro je tudi, če kupite megle smetano za stepanje, jo nekaj naredite npr. 2 dcl smetane stepete, dodate nekaj žlic mascarponeja, lahko malo kremfixa ni pa nujno in sadje po želji. Nastane odlična krema za torte, rolade, kolačke

New Report

Close