Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek masiven lesen kuhinjski pult

masiven lesen kuhinjski pult

A ima kdo od vas lesen kuhinjski pult-oljen, pa da ga redno uporablja in je celo zadovoljen z njim ? Odločam se sicer zanj, ampak me strašijo objave na forumih, kako je to zahebano za vzdrževanje.

Odsvetujem.

Če se dost sekiraš…pol raj ne….je kr jeba z njim

To je neka blesava moda… sem probal, ni šans da na tem delaš vsak dan, je preveč dela. To je za tiste, kjer se kuha parkrat mesečno.
Jaz sem vzel potem novega masivnega in ga prelakiral, pa ni problema.

ja, mi ga imamo sedaj na novo. In sem mislila, da bo to bolj gladko, da se bo dalo pobrisat. Pa ni. Mizarji so to naoljili in šli. Sedaj je vse suho in hrapavo. Sem brala, da naj bi večkrat oljili, dokler se ne napoji z oljem. Pa da naj bi s finim brusnim papirjem zbrusili, nekje piše, da pred oljenjem, nekje pa, po oljenju. Čist sem zmedena. S čim naj sploh oljim?

In konec koncev, s čim naj prelakiram, če mi bo dovolj tega sranja?

Jaz ga imam in sem zelo zadovoljna. Je pa groba lesena plošča, brez kakih posebnih premazov. Vse delam neposredno na njem – režem, sekljam, mesim testo itn. Po uporabi ga umijem z gobico, če je od kakega testa z tisto pa s tisto gobico za rosfrej (kovinska žoga-gobica), podrgnem, nato še z gobico, veledo in servetom. Po 5 letih kot je bil, zelo zadovolnjna. Tudi če je kdaj kaj mastnega gor, se v parih dnevih vse notri vpije in tega ni več videti, drugih madežev tudi ni, enkrat sem zelo vročo ponev gor postavila in se je ene 2 meseca poznalo (od zažganega), potem je tudi to izginilo. Skratka, meni res zelo, zelo fajn.

Aja, imamo pa hrast. Lepo na fino pobrušen, kot rečeno, nič lakiran, je pa gladek, na otip se čuti nekaj strukture, a minimalno. Ne bi pa marala gor laka – potem se ne bi dalo na njem nič delat. Pa še tisti lak se lušči in ga imaš potem po hrani in to. Bljak. Če hoče kdo gladko sterilno površino, naj raje vzame marmor ali kaj podobnega.

Ampak naoljen pa je ?! Ker hrast ima veliko taninov in počrni od vlage. …ali pač ?

Zadovoljna, zelo…a ste ga dali delat mizarju, al je kakšna Ikea in podobno ?

Ampak naoljen pa je ?! Ker hrast ima veliko taninov in počrni od vlage. …ali pač ?[/quote]

Naš ni nič naoljen. Čisti robusten les. Od vlage nima kaj počrnet, ker ni na vlagi (pač sobna temperatura v kuhinji), se sproti suši (po tem ko ga počistim), če pa kaj takega gor režem (paradižnik, peteršilj, čebulo, itd.), pa potem itak po uporabi pobrišem v roku 10-15 minut in se spet samo posuši in je.

Kuhinja je bila delana po meri (da ustreza prostoru) pri Marlesu, tam so nam tudi pult naredili (oz. nekdo za njih, ne vem pa točno kako in kdo).

Mi imamo tudi masiven hrast, oljen. Zdaj ga imamo tri leta in sem v glavnem zadovoljna. Včasih se pozna kakšen flek, potem pa čez čas zgine. Ampak pride drugi …

V glavnem ne smeš pustiti stvari en teden na pultu v kakšni luži namakat. Jaz itak vsak večer pospravim kuhinjo in pobrišem pult, tako da ni nič na njem in da je povsem suh. Tudi čez dan, če kaj polijem, takoj pobrišem. Oljim ga pa sama, približno 1-2x na leto.

Meni ni žal, da ga imamo. Imamo tudi oljeno jedilno mizo, pa oljen parket, pa je vse super. Lak bi me pravzaprav že motil.

New Report

Close