Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek masivna miza brez prta?

masivna miza brez prta?

Sem vas pred časom brala, da nekateri nimate prta čez masivno mizo. Pa me zanima, s čim jo negujete, da ostane lepa. Imam mizo v jedilnici iz masivnega lesa, polakirano. Ali mislite, da je ne bom uničila, če jo bom imela brez prta? Stekla čez mizo tudi ne maram.

Pri nas imamo na veliki mizi, kot jo opisuješ, majhen bel prtiček, čez celotno mizo pa pleksi (5mm debeline). Narisali smo obris mize na papir in ga odnesli k steklarju, ki je nato izrezal pleksi. Miza izgleda super!

Tudi meni se zdi steklo na mizi zelo grdo. Mislim, saj me ne moti, ko grem kam na obisk in ga imajo, a jaz tega ne bi imela nikoli.

Pri nas imamo belo mizo,se pravi pobarvano. Stara je že enih 15 let. Večinoma jo imam brez prta, le preden gremo jest, jo pogrnemo in po jedi prt pospravimo. Ko postavljamo vroče posode na mizo, jih vedno postavimo na lesen podstavek, nikoli neposredno na prt. Kadar kaj delamo na mizi, se pravi pišemo, rišemo ipd, je miza brez prta.

Zaenkrat je miza videti v redu, kljub temu, da je bela barva načeloma kar ranljiva zadeva. So pa seveda ljudje različni. Pri nas na splošno pazimo na stvari, nimamo navade se divjaško obnašati.

Mi imamo masivno mizo (hrastovo) brez prta že 15 let. Na njej delamo vse, le kadar jemo, damo pogrinjke. Občasno jo premažem s sredstvom za pohištvo in to je vse.
Nekaj časa sem se trudila s prtom, a pri nas je ta miza hkrati delovna in jedilna, tako da je bil prt nenehno zmečkan.
Pravzaprav je miza za naš prostor malo prevelika, vendar je ne damo stran prav zaradi njene trpežnosti, saj se ji leta sploh ne poznajo.

mi imamo masivono mizo iz macesna. mislim, da je macesen bolj mehak – kot smreka in se je v 10 letih naredilo kar nekaj praskic. zato imamo po sredini ozek prt, jemo pa iz prtičkov (teh rebrastih).

negujem kar s pronto-oljem. je lepo svetleča ( ni lakirana ampak voskana????) in res škoda bi jo bilo skrivat pod prt.

meni so všeč masivne mize brez prta. sredstev za nego imaš kar precej, tudi jaz bi rekla Pronto. Včasih se je dobilo tudi neko rdeče olje, mislim, da če povprašaš v Merkurju ali Obiju, ga boš dobila.

Če ti je pa do tega, da jo malo očediš s kakim dodatkom, si pa poglej na spletni strani od Ikee kako idejo, meni so recimo všeč tisti ozki prti, tekači. Čez lahko narediš kako dekoracijo iz cvetja ali/in suhega sadja ali imitacije, pri nas bi otroka takoj naredila štalo zato pa imamo eno 40 let staro mizo, nikakvo, vendar dokler jo rabimo za packanje, hranjenje, plastelin in vodenke – bo pač tako. Drugega prostora v stanovanju nimamo za to, tako da nekaj pač mora potrpet. Naj bo to miza.

mi imamo masvno mizo že cca 25 let. Spomnim se da je bil le prvih par let na njej prt pol pa nič več. ker je iz mehkega lesa (mislim da lipa) ima nekaj vdolbinic in ni gladka kot prvi dan ma nič drastičnega…mizo pa le obrišemo in še vedno se sveti…

meni se zdi zelo smešno ko nekateri dajo celo premoženje za res lepo masivno mizo in jo potem prekrijejo s prtom, ali celo kot sem zdaj slišala pri nekom z nekim pvc prozornim prtom ???

za moje pojme je veliko lepša masivna miza s kakšno prasko ali luknjico, kot pa z nekim prtom …

Naša je iz parjene bukve, precej trda, ampak nam je uspelo narediti nekaj raz. Sem vprašala v tovarni in ni problema ploščo spustiti skozi stroj, da jo pobrusi, in še enkrat prelakira. Ko in če se bo pokazala potreba. Med kosilom imamo na mizi samo vsak svoj prtič, včasih za svečane priložnosti prt ali pa to ozko, dolgo varianto, ki je res bolj za okras.

Jaz jo imam iz hrasta… Seveda tudi brez prta. Kupljena pa tukaj: http://www.masivnemize.si

New Report

Close