maska za suhe lase
Ta maska je dobra, lahko daš tudi samo olivno olje na suhe lase in pustiš vsaj pol ure. Zelo dobro je tudi arganovo ali pa kokosovo olje – to naj bi tudi odpravljalo prhljaj.
Lahko pa v mešanico rumenjak, med, olje dodaš še par žlic majoneze – preizkušeno deluje.[/quote]
Olivno olje je pretežko za lase, ne si z njim packati las.
Sicer je trenutni učinek res čudovit, ampak olivno olje se s svojo težo zagozdi v poškodbe na laseh (recimo tam, kjer se cepijo ali trgajo) in tam gnije, ne moreš ga dbro sprati, ker je gosto, težko.
Za lase uporabite raje orehovo olje ali arganovo, je boljše.
Drugače pa imam jaz že 20 in več let suhe lase in sem si zadnji prvič kupila šampon za normalne lase, Garnier, kao neka zelišča pa to in prvič v življenju so se mi lasje po enem tednu od pranja zmastili pri glavi. Jaz vsa leta uporabljam šampone in preparate za suhe lase, pa nič od nič!
Po moje so ti šamponi sama kemija, resno razmišljam, da si začnem sama delat šampone in balzame za lase.
Za suhe lase zelo priporčam araganovo olje, postanejo mehki in ne obteži las. Glede teh domačih mask pa nimam ravno dobrega mnenja, ker je ena sama packarija, pa še kopalnico moraš potem počistiti. Res pa je, da ni nobenih kemikalij v domačih pripravkih kar je velik plus. Verjetno je kje na netu cel kup teh lepotnih receptov ampak ne pričakujte preveč saj so nas razni kemični pripravki precej razvadili. Tudi jaz imam suhe lase in včasih, ko mi zmanjka raznih zadev uporabim kar kakšno otroško olje za konice las ali pa kar nevtralno kremo – samo nujno zvečer.
Vem, da so si nekoč ženske na lase dajale majonezo in zavile v folijo za boljši rezultat ampak nimam osebnih izkušenj s tem (jih tudi ne bom imela).