Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MasterChef

MasterChef

Ali se še komu zdi, da je vse prirejeno in da sodniki “porovajo” Mišo naprej?? Ni čudno da je v finalu …

Malo se mi je za*rala z izjavami, da je preprosto kmečko dekle na eni strani, na drugi pa kako imajo tri hladilnike in štiri skrinje, kako je lovila trikrat večje skuše na Norveškem in podobno. Pač, naj “owna” to, da so premožni in je iz privilegiranega ozadja. Drugače se pa vidi, da dosti ve in ima dosti izkušenj glede kuharije in na splošno biznisa okrog restavracij in je zato zasluženo med top 10.

Jaz sem za Dana in Jureta.

Vsak ki pride do mastersefa je zmagovalec za vse kavčarje.

Včasih kdo odpade zaklenjen nesrečen dan, ko gre vse narobe…pa je drugače dober…

Na koncu pa vseeno izberejo nekoga, ki je iz pravega testa za vrhunskega kuharja.

Jaz pa navijam za Jureta, tako mirnega človeka težko vidiš v kuhinji. Naj zmaga najvišji!

…vse zrežirano. sedaj se že vleče pre/dolgo. kdaj bo konec?!  ali kdo ve? naj dajo v ta termin kakšno normalno serijo ( ne turške).

Odgovor na objavo uporabnika
itak da je…., 20.05.2025 ob 15:05

…vse zrežirano. sedaj se že vleče pre/dolgo. kdaj bo konec?!  ali kdo ve? naj dajo v ta termin kakšno normalno serijo ( ne turške).

Ne gledam, ne vem, kateri del je. Ko so prekinili neko serijo zaradi tega šefa, so ljudje spraševali, kako dolgo bo trajal. Rečeno je bilo, da malo čez 30 epizod. Poglejte, koliko jih je že in izračunajte.

kovach, 20.05.2025 ob 12:40

Jaz sem za Dana in Jureta.

Dan nima pojma, je črno redkev zamenjal za pesa, pese pa ni znal speči v pečici, do vsaka kolja zna, Jure ke pa drug kaliber, ampak milsim, da bo zmagala Miša, ima znanja za oba skupaj

Navijam za Davido, tudi za Natalijo, Barbari,..za Dana  Jureta, ..malo manj za Pio, se mi zdi, da ni za zmagovako, vseeno premalo znanja, preveč vihravosti in predvsem pomanjkanja mirnosti, a bi ji vseeno privoščila. Manj za  Anamarijo, za Mišo pa sploh ne.

Miša mi enostavno ni simpatična.

Navijam za Jureta, tudi Davida in.Natalija sta mi vsec.

Dan ni loćil pese od črne redkve, kar znamo tudi čisto podpovprečne gospodinje. Je simpatičen, vendar ne bo zmagovalec.

nekaj čez 30, 20.05.2025 ob 17:28

Ne gledam, ne vem, kateri del je. Ko so prekinili neko serijo zaradi tega šefa, so ljudje spraševali, kako dolgo bo trajal. Rečeno je bilo, da malo čez 30 epizod. Poglejte, koliko jih je že in izračunajte.

Je že čez 30. Kakih 33-34.

Od teh, ki so še ostali, se mi vsi zdijo kar močni tekmovalci. Ampak nihče ni seveda ni vseved in popoln, zato te lahko vsak izziv ujame na levi nogi. Kot npr. danes s tem odojkom. Anamariji in Nataliji se je takoj videlo, da z mesom nista na “ti”, saj nobena ni želela pripraviti mesnega dela jedi. Na drugi strani pa Dan kot velemojster, ker mu to najbolj leži. Če bi bil izziv durgačen, recimo kaj vegi ali sladica, bi pa kar tenko piskal. Drugače pa recimo Natalija vedno nekaj nesigurna in neodločna, a na izločitvenih pa prav strupena in vedno povozi vse ostale. Prav zanimivo.

Eh, jaz se s tem ne obremenjujem. Sigurno je nastavljeno na način, da bolj pritegne in prav gotovo tudi sodniki niso nepristranski (v tej sezoni se zelo občuti pri slaščičarki Barbari in managerki Miši), ampak konec koncev gre za razvedrilno oddajo in ne matematično olimpijado.

Mah, to citiranje. Drugi odstavek za “itak da je…. vse zrežirano”.

Mislim, da bo Čehinja zmagala. Nož kar obvlada, ima kar nekaj znanja ni pa imuma na padce.

Karakterno mi je čist super, je pa res, da včasih kar grdo pogleda in ne veš ali je zatežena ali sam tak zgleda.

Masterchef sodniki sploh nebi smeli vedeti, kdo je kaj skuhal,če bi hoteli objektivnost pri odločanju, a ker gre za šov, ki ni naša pogruntavščina ampak copy paste tujega šova, sledijo pač pravilom tega šova.

Pravi kuharji so tako in tako tisti, ki vsak dan garajo v kuhinjah da nahranijo ljudi in zame to sigurno niso umetniške michelinove restavracije, kjee plačaš kompliciranje, ampak gostilne, menze…kjer dobro ješ za primerno ceno.

Anonimno 2936, 21.05.2025 ob 07:08

Mislim, da bo Čehinja zmagala. Nož kar obvlada, ima kar nekaj znanja ni pa imuma na padce.

Karakterno mi je čist super, je pa res, da včasih kar grdo pogleda in ne veš ali je zatežena ali sam tak zgleda.

Masterchef sodniki sploh nebi smeli vedeti, kdo je kaj skuhal,če bi hoteli objektivnost pri odločanju, a ker gre za šov, ki ni naša pogruntavščina ampak copy paste tujega šova, sledijo pač pravilom tega šova.

Pravi kuharji so tako in tako tisti, ki vsak dan garajo v kuhinjah da nahranijo ljudi in zame to sigurno niso umetniške michelinove restavracije, kjee plačaš kompliciranje, ampak gostilne, menze…kjer dobro ješ za primerno ceno.

Jp, žal se mi zdi, ker najmanj navijam zanjo. Se mi zdi, da bi vsem ostalim zmaga veliko več pomenila in prinesla.

Ima pa ogromno znanja, tudi možnosti pridobivanja znanja v “domačem” okolju, je inteligentna, natančna, osredotočena. Vsega kar preveč, zato tudi deluje hladno.

Je pa res, da bi raje šla na “večerjo” k vsem drugim, k njej pa ne.  Mi bi bilo pomembno, da je to pripravil Dan, Natalija, Jure, Barbari,…

Jaz pa na navijam za Barbaro Poljanec (Ribič se žal preveč šlepa), Miša je hladna (zame tipično češko – neprijazni in hladni, takšna je moja izkušnja z njimi) in meni to ni všeč, vsekakor pa ima znanje, od fantov me ni nihče navdušil, všeč mi je tudi Davida in tudi Anamarija mi je ok.

Jure in Dan sta najboljša, upam,da zmaga eden od njiju.

Od teh, ki so ostali:

Dan, Barbara P, Jure, Natalija, Davida 👍

Miša, Pia, Barbara R 👎

masterkavč, 21.05.2025 ob 10:28

Od teh, ki so ostali:

Dan, Barbara P, Jure, Natalija, Davida 👍

Miša, Pia, Barbara R 👎

Delim mnenje z masterkavčem.

Miša mi deluje preveč vzvišena in pomembna, Barbara R. se samo šlepa oz. ima srečo, Pia pa je prav neznosna s tem svojim pretiranim čvekanjem in nezrelim najstniškim hihitanjem.

Se pa res lahko zgodi, da letos zmaga Miša.

Meni sta simpatični obe Barbari, sploh ona z očali se mi zdi tak skriti talent. Nekako se mi zdi, da ji bo Jezeršek službo ponudil.

Tud Jure in Davida sta fajn. Se mi zdi da ti res znajo kuhati.

Ni pa noben od njih nek presežek kot je bilo par zmagovalcev prejšnjih sezon. Sploh se mi zdi zelo slab izbor tekmovalcev. Ni to akademija za učenje kuhanja ampak tekma kjer moraš že veliko znati.

msolivija, 21.05.2025 ob 15:01

Meni sta simpatični obe Barbari, sploh ona z očali se mi zdi tak skriti talent. Nekako se mi zdi, da ji bo Jezeršek službo ponudil.

Tud Jure in Davida sta fajn. Se mi zdi da ti res znajo kuhati.

Ni pa noben od njih nek presežek kot je bilo par zmagovalcev prejšnjih sezon. Sploh se mi zdi zelo slab izbor tekmovalcev. Ni to akademija za učenje kuhanja ampak tekma kjer moraš že veliko znati.

Ja, Barbara z očali se tudi meni zdi skriti talent.

Samostojno kuhinjo bi vsekakor lahko peljal Jure. Tudi življenje je tako zastavil. Tudi Dan, ki mu življenje ni prizanašalo in je našel nekaj novega zase.

Natalija se mi tudi zdi super. Malo samozavesti ji še manjka, malo učenja o vodenju. Pia bi se morala malo umiriti. Vihravost bi jo znala drago stati. To tudi prikrije njene sposobnosti.

Anamarija mi je ok, a bolj privoščim drugim.

Miša mi karakterno sploh ne sede. Zdi se mi, da ima že zaledje več kot odlično

zaledje, sposobnosti. Hočem napisati, da bi drugim zmaga pomenila odskočno desko, njej ne toliko. Bolj dodatno trofejo.

Jaz pa še nisem gledala niti 1 dela nobenega Masterchefa, pa sem postala radovedna…se da kje videti seznam, katere jedi se pripravljajo v posamezni epizodi? Bi gledala kakšno manj komplicirano.

Recepte objavljajo na portalu “okusno.je” (https://okusno.je/oddaje/masterchef).

riri420, 21.05.2025 ob 18:23

Jaz pa še nisem gledala niti 1 dela nobenega Masterchefa, pa sem postala radovedna…se da kje videti seznam, katere jedi se pripravljajo v posamezni epizodi? Bi gledala kakšno manj komplicirano.

Glede na to, da se učijo peči jajca in mnogim ne uspe, pa dostavljajo surovega piščanca in podobne oslarije, se kaj dosti ne boš naučila.

Kar pa se receptov tiče sem gledala en podkast s tekmovalcema neke prejšnje sezone in sta povedala, da so napisani bolj na približno, pač iz glave. Tako da jih ne preveč za sveto vzet.

Kiki663, 21.05.2025 ob 08:14

Jure in Dan sta najboljša, upam,da zmaga eden od njiju.

Dan danes odhaja domov.

New Report

Close