Masterchef rolada
Občudujem vse tekmovalce, ki se upajo prijaviti v ta šov. Po drugi strani se pa čudim, da so tako slabo pripravljeni. Da ne vedo, da se biskvit za rolado zvija še topel, pa to ja ve vsaka čisto povprečna gospodinja. Pa da večina ne mara priprave sladic, sploh moški, nauči se pripraviti steak, briga ga pa za sladice, čeprav ve, da se jim ne bo mogel izogniti. Celo slaščičarji so hudo nespretni, pa govorimo o roladi, ki pa spet ni znanstvena fantastika, vsaj za nekoga, ki prihaja iz “stroke”. Malce mi delujejo neresni letos.
Zjebe jih trema in casovni pritisk….ce delas doma po svoje valda imas casa neomejeno kot jih vecina dela…tudi un roladar dela doma na izi ne na furjo casovnega pritiska… sicer pa letosnji tekmovalci so bolj tako tako, bo kar zanimivo se ze vidim.
Itak je pa furja casovnega pritiska najpomebnejsa stvar, ker nihce ne rad caka za mizo sploh v vrhunskih restavracijah…
Mene je včeraj presenetilo, ko je bilo kar nekaj izjav, da ko so prišli domov so pa vadili in delali in se učili na polno. A to dobijo navodila kaj si naj pogledajo, vadijo?
Sem pa mislila, da so to neko obdobje na določeni destinaciji in pač kuhajo in tekmujejo.
Če pa hodijo domov in vadijo, je pa to kr nekaj. Vidi se, da je kar nekaj zadev sfejkanih in zadnjič, ko je ekipa 3 delala jedi za cel teden in prišla na balkon v konkurenci dvojic. Nepošteno do dvojic, ker par rok kar ogromno pomeni v kuhariji. Morda so pa “morali” določeno osebo na balkon spravit.
Prav vidi se, da sodniki nekatere preferirajo in so jim bolj ljubi od drugih.
Letošnji tekmovalci so prav poden od podna. Izjemno slabo, slabo… In nekdo bo seveda zmagal – ma nihče si neke zmage sploh zasluži ne, pravi chefi oz. ki to želijo bit se v neke šove itak nikoli ne bi prijavili, cmon no..
Letos je prav poden, smo nehali gledat. Če že, gledam avstralske, tam bi nekdo, ki je prvi izpadel pri nas zmagal.