Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Masterchef tikanje sodnikov

Masterchef tikanje sodnikov

Včeraj sem gledala Masterchef Slovenija. Pa mi je čudno, zakaj sodniki tekmovalce tikajo, oni njih pa vikajo pa gre v dosti primerih za starejše ljudi. Pri vseh drugih šovih se povadi vsi tikajo (Zvezde plešejo, X factor, Slovenija ima talent…), zakaj ravno tukaj tak odnos? Pa roko na srce; v vseh ostalih šovih so sodniki izobraženi, v Masterchefu pa so sodniki neki Kekci s triletno gostinsko šolo!! Ali tako hrepenijo po spoštovanju? Ker obnašajo se res tako, kot da so tik pred tem, da na tržišče dajo zdravilo za raka, ali pa za korono. Pomembni in pametni da je joj!

Daj no, mama ti je Kekec…ali res ne razumeš? tiste “zvezde”, ki”plešejo” so drug planet.
Gre za spoštovanje – situacije, izkušenj, znanja, položaja.

Se mi zdi, da ni to nic takega. Pomojem njihov namen ni dokaz neke nadvlade nad tekmovalci, mogoce je to samo del sova, da sodnikom poveca avtoriteto. Dokler nisem tega prebrala sploh nisem opazila kako se ogovarjajo.

Ce cloveka tikas pa se ne pomeni, da ga ne spostujes.

Točno tako, to vse pove o sodnikih.
Vsi bi se morali, če imajo vsaj malo slovenske kulture med seboj vikati, saj niso skupaj krave pasli !
Še v srednjo šolo ko prideš iz OŠ, te učitelji vikajo. Ti kekci pa zahtevajo, od tekmovalvcev, da se jih vika, oni pa sami tikajo tekmovalce, ki so tudi starejši bolj šolani, pa morda tudi pri kuhanju, samo, da niso polni sami sebe.
Po mojem ta Luka Jezerškov več kot srednje poklicne gostinske nima….
Res pa je, da znajo vsi nakladat o hrani in okusih, vprašanje pa je, če znajo sami tudi tako dobro pripravitii jedi, kar pričakujejo od tekmovalcev.

Poleg nespoštovanja tekmovalcev mi je tudi hecno to brezglavo hitenje za sekunde. Kot bi imeli na pultu nezavestnega, ki ga treba reanimirat. Ne preseneča, da je toliko hudih vreznin in opeklin. Kuhanje predstavlja tako živčno vojno in stres, da sem še jaz na kavču zmatrana.

Ma res :-)))

Kulturno je, da se človeka, ki se ne poznata, vikata, vse dokler se ne strinjata, da preideta oba na tikanje.

Nekoč smo se smejali enemu profesorju na gimnaziji, kako nas je kot mladoletne najstnike vikal. Danes vem zakaj.

New Report

Close