Mastna koža z ogrci v odrasli dobi – katero kremo uporabljate?
Tudi jaz imam takšen tip kože, čeprav nimam preveč kil, se normalno prehranjujem in zmerno ukvarjam s športom. Za ogrce žal ni rešitve, sem poskusila že vse. Edina kozmetika, ki jo moja koža prenaša in ki je ne masti dodatno oz. kakorkoli iritira pa je Clinique 3-step (3 – za mešano in mastno kožo- http://www.clinique.com/cms/product/franchise/3step_system_detail.tmpl). Je pa nekoliko dražja. Seveda pa je vsaka koža drugačna in ima druge potrebe in ni nujno, da ji bo pasala enaka kozmetika.
Hvala, tudi sama sem ravno v preizkušanju Avene in se mi zdi da mi super ustreza,
edino – ti izdelki s kislinami, ki luščijo povrhnjico, niso primerni zdaj za poletni čas, ker s tako kožo ne smeš na sonce, sem sodita tudi Diacneal in Triacneal, tako da sem Triacneal pred kratkim preizkusila, bom pa kuro z njim naredila čez zimo.
Neprimerljivo boljše kisline od Diacneal/Triacneal so Skindoctors Glycolyc peel. So tudi precej dražje, samo učinek je pa res viden.
Koncentracija glikolne kisline je pri Skindoctors precej večja kot pri Diacnealu.
Od Clinique tri step programa pa prste stran. Alkohol, alkohol, alkohol. Deluje samo na kratki rok, za instant učinek, na dolgi rok je pa poguben. Začaran krog suhe kože in kože, ki izloča obilo, obilo preveč vsega.
Če že, potem od Cliniqua dvofazni tonik s salicilno kislino. Dvofazni je zato, ker je na vodni osnovi (ne na alkoholni, kot večina idelkov s salicilno kislino).
Ne packaj na desetine kremic na obraz. Meni je strokovnjakinja povedala, da se učinek kreme itak zares pokaže šele ko porabimo že celo tubo ali lonček ali celo dva, ne pa po enem nanosu. Sliši se malce pretirano, ampak (preverjeno) drži. In tudi nista dve koži enaki. Kar paša sosedovi Miciki, ni nujno, da bo pomagalo tebi. Pri nas doma imamo mama in medve s sestro zelo podobno kožo, ampak sestri najbolj ustreza ena blazno draga z lekarne, meni spet ena povprečna x krema, mami pa čudež na koži naredi čisto navadna nivea, tista temno modra. Če se jaz namažem z njo po obrazu, se mi naredi mozoljev dovolj za dve obdobji pubertete.
Ti pojdi do kozmetičarke da ti pogleda kožo in ti pove, kakšna krema bi ti najbolj ustrezala. Z eksperimentiranjem vsega živega kar je na trgu se boš svoji koži lahko hudo zamerila.