Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mastna koža z ogrci v odrasli dobi – katero kremo uporabljate?

Mastna koža z ogrci v odrasli dobi – katero kremo uporabljate?

vprašanje že v naslovu…

Hvala za odgovore!

Kozmetika afrodita, vlažilna krema ali krema iz Karotin linije. Edina (po cca 9 ali 10 preizkušenih), da se ne svetim čez pet minut.

Ne vem kakšna si ti ampak ugotavljam, da imajo take težave ljudje, ki se npravilno prehranjujejo. Vsi po vrsti so predebeli, pijejo premalo vode in se premalo gibljejo. Vse to “zrači” kožo in nobena krema ti ne bo pomagala, če ji ne boš ti pomagala od znotraj. To pa lahko samo z zdravo hrano.

Ne bo držalo. Sem suha, se previlno prehranjujem, pijem vodo, se gibljem. Pa imam točno tako kožo.

Ne bo držalo. Sem suha, se previlno prehranjujem, pijem vodo, se gibljem. Pa imam točno tako kožo.[/quote]

Tudi jaz. No, pri vodi bi se najbrž dalo še kaj naredit, ostalo pa štima… Še kar 36 konfekcija, kljub 40 letom in 3 mulčkom…

Uf, Afrodito ne, se mi zdi da ta maši pore.

Tako kožo imamo v družini. Sicer pa imam konfekcijsko št. 36, hodim skoraj vsak dan na Pohorje, kolesarim, jem pa pretežno ekološko hrano…
Aja, pa da ne pozabim, spijem ogromno vode! 🙂

kaj češ, eni imamo pač tako kožo v genih… :/

Dermalogica – acive moist

Živi in pusti živeti

Aja, pa še to:

saj mislim sicer, da sem si našla tip kreme (preizkušala testerčke…) a me vseeno še zanimajo vaše izkušnje, katere kreme vam ustrezajo s takim tipom kože!
lp

Jaz sem šla pred 3 leti h kozmetičarki na globinsko nego, potem sem ponavljala nego cca3x, zamenjala kremo – sedaj uporabljam kremo Matis, tudi losjon Matis za občutljivo kožo in moram reči, da se je koža občutno popravila.

Tudi jaz imam takšen tip kože, čeprav nimam preveč kil, se normalno prehranjujem in zmerno ukvarjam s športom. Za ogrce žal ni rešitve, sem poskusila že vse. Edina kozmetika, ki jo moja koža prenaša in ki je ne masti dodatno oz. kakorkoli iritira pa je Clinique 3-step (3 – za mešano in mastno kožo- http://www.clinique.com/cms/product/franchise/3step_system_detail.tmpl). Je pa nekoliko dražja. Seveda pa je vsaka koža drugačna in ima druge potrebe in ni nujno, da ji bo pasala enaka kozmetika.

hahhahhahahhahhaha! ugotavljaš ! debeli in zamaščeni imajo ponavadi ful lepo kožo 🙂

Pojdi na forum Planet lepote – tam boš brezplačno dobila nasvet uporabnic, ki so strokovnjakinje v kozmetiki – ni pomembna firma kozmetične hiše in cena, pomembne so sestavine, ki so v kremi.

Sama uporabljam Avene Triacneal.

Hvala, tudi sama sem ravno v preizkušanju Avene in se mi zdi da mi super ustreza,
edino – ti izdelki s kislinami, ki luščijo povrhnjico, niso primerni zdaj za poletni čas, ker s tako kožo ne smeš na sonce, sem sodita tudi Diacneal in Triacneal, tako da sem Triacneal pred kratkim preizkusila, bom pa kuro z njim naredila čez zimo.

Neprimerljivo boljše kisline od Diacneal/Triacneal so Skindoctors Glycolyc peel. So tudi precej dražje, samo učinek je pa res viden.
Koncentracija glikolne kisline je pri Skindoctors precej večja kot pri Diacnealu.

Od Clinique tri step programa pa prste stran. Alkohol, alkohol, alkohol. Deluje samo na kratki rok, za instant učinek, na dolgi rok je pa poguben. Začaran krog suhe kože in kože, ki izloča obilo, obilo preveč vsega.
Če že, potem od Cliniqua dvofazni tonik s salicilno kislino. Dvofazni je zato, ker je na vodni osnovi (ne na alkoholni, kot večina idelkov s salicilno kislino).

Tudi poleti lahko uporabljaš kisline. Najbolj enostavno je to zvečer, če jih pa čez dan, moraš pa čez nanesti dober zaščitni faktor.

Ne packaj na desetine kremic na obraz. Meni je strokovnjakinja povedala, da se učinek kreme itak zares pokaže šele ko porabimo že celo tubo ali lonček ali celo dva, ne pa po enem nanosu. Sliši se malce pretirano, ampak (preverjeno) drži. In tudi nista dve koži enaki. Kar paša sosedovi Miciki, ni nujno, da bo pomagalo tebi. Pri nas doma imamo mama in medve s sestro zelo podobno kožo, ampak sestri najbolj ustreza ena blazno draga z lekarne, meni spet ena povprečna x krema, mami pa čudež na koži naredi čisto navadna nivea, tista temno modra. Če se jaz namažem z njo po obrazu, se mi naredi mozoljev dovolj za dve obdobji pubertete.

Ti pojdi do kozmetičarke da ti pogleda kožo in ti pove, kakšna krema bi ti najbolj ustrezala. Z eksperimentiranjem vsega živega kar je na trgu se boš svoji koži lahko hudo zamerila.

Hvala vsem za odgovore!!

New Report

Close