Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style mastna koža?

mastna koža?

Zanima me, kako se znebiti svetlečega videza, ko sem napudrana. Za čiščenje uporabljam Loccitane čistilni gel prava sivka, nato kremni gel loccitane prava sivka in čez puder Vichy z mat učinkom, vendar se še vedno “svetim” poleg tega imam že več let težave z aknasto kožo. Kozmetičarka pravi, da imam mešan tip kože..se pravi T cona mastna ostalo suha..Kaj naj še uporabljam da se ne bom 5 ur po nanosu pudra svetila in da ne bojo nastajali mozolji. Stara sem 23 let.

Hvala in lep pozdrav Nina

Obstajajo Manhattnovi robcki ki popivnajo mascobo in s transapentnim pudrom ki je na njih dajo kozi mat videz. Lahko pa tudi kar z 1 slojem navadnih robckov popivnas mascobo.

Lep pozdrav!

Zanima me kateri puder uporabljate? Vem, da marsikdo nima zjutraj dovolj časa, da bi si nanesel tako tekoči puder, korektor in puder v prahu. Vseeno pa vam svetujem, da čez tekoči puder nanesete vsaj puder v prahu, ki vam bo fiksiral tekočo podlago in preprečil prezgodnje svetenje kože. Nanos pudra v prahu ali v kamnu vam vzame le nekaj sekund.

Kot vam je že ena izmed forumovk svetovala, vam tudi jaz svetujem uporabo robčkov, namenjenih odstranjevanju prekomerne maščobe na koži. So zelo uporabni saj jih lahko imate vedno s seboj.

Načeloma se vsaka koža po določenem času prične svetiti, toliko bolj pa mešan tip kože in masten. Žal ni nobeden puder ( kljub reklamam ) tako obstojen, da bi trajal ves dan.

Lp Nada

Ponovno pozdravljeni…

Uporabljam puder Vichy Mat Teint, k naj bi bil posebej namenjen mastni koži. Puder v kamnu sem sicer že imela, vendar imam občutek, da to še bolj zamaši pore in se mi še bolj pojavljajo mozolji. Zadnje čase ne nanašam niti kreme na obraz, kar vem da ni dobro, vendar se mi koža ne začne takoj svetiti. Kar se pa robčkov tiče, če bi se večkrat obrisala, bi potem vedno znova morala popraviti mozolje s korektorjem, ki pa jih ni ravno malo in se jih zaradi velikosti težko prekrije samo s korektorjem. Slišala sem tudi, da je za take primere (mastna koža) tudi učinkovita krema z oljčnim oljem..Ali to drži??

Hvala vam za nasvete, bom poiskusila tudi z robčki 🙂

lp nina

Lep pozdrav!

Zadnje čase žal zamujam z odgovori. Upam, da se bo situacija popravila!

Kljub temu, da je oljčno olje dobro za kožo, predvsem za vlaženje kože, pa bi vam vseeno odsvetovala uporabo. Mislim, da je teksturno vseeno prebogat za masten tip kože.

Z robčkom le potapkate po predelu, kjer se koža sveti, zato mislim, da se vam korektura na obrazu bistveno ne bi spremenila.
Kar pa se tiče pudra v prahu, pa opažam, da ima večina uporabnic predsodke o tem, da pudri v prahu ali pa v kamnu zapirajo pore. To ni res! Pudri v prahu in kamnu so odlični fiksatorji tekočih podlag, obenem pa preprečujejo prezgodnje svetenje kože.

Pore nastajajo predvsem zaradi prekomernega delovanja žlez lojnic. S stiskanjem por, ponavadi le povečamo njihov obseg. Svetujem vam, da obiščete kozmetični salon, kjer vam bojo strokovno očistili pore.

Lp Nada

New Report

Close