MASTNI LASJE – kaj pomaga
Že ničkolikokrat sem nasedla na forumske nasvete glede mastnih las, zamenjala trilijon šamponov … Nič ne pomaga, če problem izhaja iz tebe. Ja, lahko si izsušuješ lasišče, ampak sčasoma bo samo še slabše. Kolikor sem brala, ni v tem šamponu nič takega, da bi zmanjševalo mastenje las, mogoče samo izsuši lasišče, to pa itak naredi vsak šampon za mastne lase. Ki jih seveda ni priporočljivo uporabljat, ker lojnice podivjajo, lasje pa izgledajo po izsušitvi skrepano in nikakvo.
Sem prebrala že kar nekaj člankov na to temo, ogromno v angleščini. ZDRAVILA ni. Stanje se lahko kvečjemu omili in nadzoruje. Nekaj dobrih nasvetov je že v tej temi. Z vidika tega, da se stanje ne poslabšuje, pa lasišče čim manj dražit, kot je napisano zgoraj. Vsako draženje še dodatno spodbuja lojnice. Sploh sredstva za penjenje, ki so v tem šamponu!
Živijo,
Jaz predlagam, da probate ta šampon https://www.paulmitchell.si/sl/shop/tea-tree/tea-tree-special/tea-tree-special-shampoo.html. Meni zelo odgovarja. Vam bom povedala zadeve tako kot so. Šampon ne bo ustavil mastnih las, kar pomeni, da se vam bodo še vedno mastili ampak bodo zdžali veliko več časa v normalnem stanju. Jaz sem si prej morala skoraj vsak dan umivati lase, sedaj pa zdžijo sigurno 3 dni.
Pozdravček vsem
ko sem začela uporabljat navaden baby šampon, se mi je stanje las tako popravilo, da nisem mogla verjet. imam barvane lase sicer, ampak zaradi športanja sem pristala na tem, da sem si jih mogla začet pogosteje prat, na vsak drug dan… moj loreal je bil preagresiven, razni naravni so mi naredili prepuste lase, baby šampon pa dela čudeže. jaz uporabljam od nivee in mi je top.
Za akutno stanje – ko je tako hudo, da se lasje sploh ne razmastijo več, pomaga soda bikarbona. So lasje kot prerojeni. Ampak ni dobro pogosto uporabljat zaradi različnega pH-ja. Šamponi proti mastenju so smrt za mastne lase – meni bolj pomagajo šamponi za odstranjevanje nečistoč.
Po raznih bejbi variantah pa samo prhljaj dobim.
Nič ne pomaga. Sploh pa ne “navajanje” lasišča na manj pranja. Samo kraste/prhljaj/srbečico si boš pridelala. Pač lase umiješ vsako jutro. Jaz jih že več kot 20 let. Imam tanke, goste lase do polovice hrbta. Na konice (oz. od polovice dol – ne na lasišče ali preblizu) nanesem masko namesto balzama. Suhi šampon mi je isto kot neumivanje uničil lasišče. In ne vsakodnevno umivanje ne povzroči plešavosti :). Če bi bilo to res bi bili vsi, ki se redno vsakodnevno tuširamo in še večkrat dnevno umivamo roke bili brez kocin :). Pa sušenje na zraku meni recimo tudi ne odgovarja, vsaj korenine las si moram posušiti s fenom. Proizvajanje maščobe na koži je pač hormonska stvar. Tako kot ne moreš “navaditi” ušesa da se maslo ne nabira če jih ne pucaš, tako tud ne moreš navaditi kožo da se ne masti. Seveda pa uporabljaj stvari ki jo ne dražijo. Nežne šampone namenjene vsakodnevni uporabi, brez razne svinarije.
pranje, 31.08.2022 ob 12:30
Nič ne pomaga. Sploh pa ne “navajanje” lasišča na manj pranja. Samo kraste/prhljaj/srbečico si boš pridelala. Pač lase umiješ vsako jutro. Jaz jih že več kot 20 let. Imam tanke, goste lase do polovice hrbta. Na konice (oz. od polovice dol – ne na lasišče ali preblizu) nanesem masko namesto balzama. Suhi šampon mi je isto kot neumivanje uničil lasišče. In ne vsakodnevno umivanje ne povzroči plešavosti :). Če bi bilo to res bi bili vsi, ki se redno vsakodnevno tuširamo in še večkrat dnevno umivamo roke bili brez kocin :). Pa sušenje na zraku meni recimo tudi ne odgovarja, vsaj korenine las si moram posušiti s fenom. Proizvajanje maščobe na koži je pač hormonska stvar. Tako kot ne moreš “navaditi” ušesa da se maslo ne nabira če jih ne pucaš, tako tud ne moreš navaditi kožo da se ne masti. Seveda pa uporabljaj stvari ki jo ne dražijo. Nežne šampone namenjene vsakodnevni uporabi, brez razne svinarije.
Seveda s pogostim umivanjem dražiš lasišče in s tem povzročiš dodatno mastenje. Če si glavo pereš vsak dan, tega seveda ne moreš vedet.
Jaz samo vem, da generacija mojih staršev ni imela pol toliko težav z lasiščem, kot jih imamo in kaj šele naši otroci. Šampon je v bistvu detergent, ki ga ti vsakodnevno nanašaš na lase. In ne, lasišče ni enako kot koža po telesu, je bistveno bolj občutljivo.
Kaj dajejo v te detergente, pa itak bolje, da ne vemo.
gfćssdf, 31.08.2022 ob 13:30
Seveda s pogostim umivanjem dražiš lasišče in s tem povzročiš dodatno mastenje. Če si glavo pereš vsak dan, tega seveda ne moreš vedet.
Jaz samo vem, da generacija mojih staršev ni imela pol toliko težav z lasiščem, kot jih imamo in kaj šele naši otroci. Šampon je v bistvu detergent, ki ga ti vsakodnevno nanašaš na lase. In ne, lasišče ni enako kot koža po telesu, je bistveno bolj občutljivo.
Kaj dajejo v te detergente, pa itak bolje, da ne vemo.
Naši predhodniki so pač živeli v čistem okolju brez tone kemikalij, pesticidov, hormonov v hrani….in ne, dober nežen šampon z dobrimi sestavinami prav nič ne draži lasišča. Če bi ga bi po 20ih letih že imela probleme. Pa jih nimam. Seveda ti trdiš da je lasišče bolj občutljivo kot obraz? No obraz umivam 2x dnevno, uporabljam kisline, pa ga imam še vedno :). Lasišče pa menda nežen šampon draži